Kesäpöydässä: jälkiruoka / At summer table: dessert

 

Jatkoimme persikoiden, Itaalian ja kuohuviinin kanssa vielä jälkiruoassakin; lautaselta löytyi Proseccossa marinoituja persikoita mascarponen kera. Mascarpone oli minulle iloinen yllätys, sen yltiöpaksu ja kermainen koostumus on minulle joskus hiukan liikaa mutta persikoiden ja kuohuviinin kanssa mascarpone toimi ihan loistavasti. Tämä on jälkkäri juuri minun makuuni; sesongissa oleva, ei liian makea ja ihan tautisen helppo valmistaa.

Persikat Proseccossa ja mascarponea

Paloittele tuoreita, kypsiä persikoita kulhoon, kahdelle henkilölle riittää 2-3 niiden koosta riippuen. Lisää mukaan ihan hiukan sokeria makua pyöristämään, sitruunamelissaa, sitruunatimjamia tai verbenaa yrtiksi ja kaada persikoiden päälle Proseccoa, kunnes persikat ovat nesteen peitossa noin puoleen väliin kulhoa. Siirrä kulho jääkaappiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi, sekoittaen aina välillä, jotta kaikki persikat saavat kuohuviinikylvyn.

Voit tarjoilla persikat myös laakealla lautasella (kuten meillä kuvanottohetkellä, nautimme nämä kyllä lasista) mutta viinilasi toimii parhaiten; annostele persikat ja lientä lasiin, aseta päälle lusikallinen mascarponea. Muista nauttia persikoiden marinointiliemi, Prosecco on saanut makua niin hedelmistä kuin yrteistäkin ja on herkullista!

*

Peaches marinated with Prosecco and lemon balm, served with mascarpone. That's a dessert for my taste!

 

 

 

Kommentoi