Kesapöydässä: tomaatit / At summer table: tomatoes

 

Ruoka saneli melkein koko lauantaisen hengailuni Cocon luona (ja se oli aika täydellistä). Kävimme jo aamulla kaupassa hakemassa ainekset kokkausta varten ja vahvistimme itseämme espressolla ja pikaisella salaatilla. Olin napannut edellisenä iltana vanhempieni kasvihuoneesta muutaman tomaatin ja toin ne mukanani.

Tomaatit ovat minulle yhtä kuin kesä; syödessä auringon lämmittämää, makeaa ja suussa purskahtelevaa yksilöä, joka tuoksuu vielä köynnökseltä ja aavistuksen maalta, hetki on ihan täydellinen. Tähän aikaan vuodesta ne eivät kaipaa mitään muuta kuin hyvää suolaa, lempeää oliiviöljyä, ehkä rouhittua mustapippuria ja tummanvihreää basilikaa.

Leikkasimme tomaatit rouheasti ihan vaan lohkoiksi salaatin muotoon mutta tomaatit voi myös leikata ohuen ohuiksi viipaleiksi ja syödä ne carpacciona vaikka rucolan, parmesaanilastujen ja sitruunan kera. Samaan tapaan voi valmistaa myös esimerkiksi kesäkurpitsaa, punajuurta, porkkanaa jne. Carpacciohan on yleensä raakaa lihaa tai kalaa mutta mikään ei estä vaihtamasta lihaa kesän nuoriin vihanneksiin tai hedelmiin.

*

Before all the cooking we had espressos and a tomato salad. Fresh tomatoes from the vine, that's summer to me.

 

 

Kommentit

annemi

Kesäiset tomaatit ovat kyllä aivan ihania, olen itsekin rakastunut simppeleihin, tuoreisiin, tomaattiruokiin tänä kesänä :)

Suvi sur le vif

Kesällä ne tomaatit vaan maistuu! Kuvittelin pitkään että keväällä tomaatti maistuu hyvälle jos sen antaa kypsyä huoneenlämmössä. Ja joo kyllä se kypsyy mutta sellaista syvää, auringon kypsyttämää makua siihen kevättomaattiin ei kyllä saa kirveelläkään. Nyt pitäis kyllä säilöä tomaatteja talven varalle..

Suvi sur le vif

Kiitos taitaa mennä Cocon keittiön valolle, joka oli hieeeno! Meillä ei heijasta noin kauniisti kun on niin hämärää.

Tikamo

Rakastan tommatteja yli kaiken! Onnekseni Espanjassa kypsiä ja maukkaita tomaatteja saa ympäri vuoden. 

Suvi sur le vif

Sinä onnekas! Tykkään toisaalta asua Suomessa mutta täytyy sanoa että Välimerellä asuminen on sellainen ainainen kaihoaminen täällä. Sisiliassa asuin hetken ja kaipaan niitä tuoreita raaka-aineita. Eniten ehkä sitruksia, hedelmät kun eivät oikein maistu samalta täällä Suomessa..

Kommentoi