Kukkia kirjan väliin / Flowers for a book

Suvi sur le vif

 

Olen varmaan ennenkin maininnut rakkaudestani mattapaperiin. Tilasin Blurbilta koevihkosen yhteen työprojektiin liittyen ja kuvat toistuivat paperilla sen verran kauniisti, että nyt mieli halajaa tehdä jotain lisää. Ajattelinkin tehdä kirjan äidilleni. Tarkoituksenani on kuvata ensi vuoden alusta lähtien hänen puutarhaansa läpi vuodenaikojen ja koota nämä valokuvat kirjaksi. Saas nähdä miten projekti kehittyy, äitini puutarhasta kun löytyy huima määrä kasveja.

I am thinking of photographing my Mum's garden throughout the next year and collect these photos into a  seasonal book for her. Can't wait for the next spring and all those flowers!

 

 

Kommentit

Sarp (Ei varmistettu) http://materiantaju.blogspot.fi/

Unikko, akileija ja pioni. Tuli heti tarve siirtyä aikakoneella ensi kesään. Äitisi tulee varmasti ihastumaan ikihyviksi.

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Sarp: ... Ja ensimmäisessä kuvassa kultasade, sekä isäni vaalimat, jokaiseen nurkkaan rehottamaan päässeet sormustinkukat. Toivon että hän ilahtuu :)

ipsteri

Aivan ihmeellisen kauniita kuvia! 

Hosuli
Hömppäblogi

Oih mitä kuvia! Noista tulee mahtava kirja.

Hanna / Hymy hymystä (Ei varmistettu) http://www.hymyhymysta.blogspot.com

Mikä hieno idea! Olen aina vähän varauksella mietiskellyt printtipalveluita. Hyvä tietää, että tuolta sais kelpoa. Luotan sun mielipiteeseen :)

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Iiris S ja Hosuli: kiitos kauniista kommenteistanne!

Hanna: Blurb on parhain jota olen itse henkilökohtaisesti nähnyt ja kokeillut. Ja se Prolinen uncoated on tosiaan aivan ihana paperi niin tunnussa kuin jäljessä. Mut vaatii hiukan tietoa profiileista, kuvankäsittelystä jne.

Jutta / Kootut murut (Ei varmistettu) http://www.kootutmurut.com

Onpa hauska sattuma, kun juuri mietin että onkohan blurbia enää olemassa ja minkälaatuisia kuvia tulee. Haluaisin tehdä pojan eka vuodesta kuvakirjan, mutta jotenkin se ifolor ei jostain syystä houkuta. Olit siis ilmeisesti tyytyväinen jälkeen? Millaiset toimitusajat oli?

Jutta / Kootut murut (Ei varmistettu) http://www.kootutmurut.com

Nyt vasta huomasin, että olitkin jo tuohon kommentoinut paperia. Mitä väriprofiilia suosittelevat? Ainakin Moossa oli jotkut eri väriprofiilit kuin mitä Suomessa on käytössä, niin värit oli ehkä vähän erilaiset kuin mitä odotin.

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Jutta: toimitusaika oli minusta todella nopea, tilasin kahdeksan kirjaa yhteen duuniin ja ne taisivat tulla viikossa!

Blurbilla on oma väriprofiili jonka saa tuolta sivuilta ladata ja kun Photoshopissa muuntaa profiiliin ja esikatselee että miltä näyttää Proof Setupista niin värit toistuivat mun kirjoissa juuri niin kuin pitikin. He suosittelevat muistaakseni näytön kalibrointia mutta minulla ei ole Spyderiä tms joten vähän jännäsin ja tilasinkin koevihkosen, josta näin että miten näyttöni ja heidän menetelmät mätsää ja uskallankin nyt jatkossa tehdä hiukan kalliimpia/laajempia opuksia ilman että pitää jännätä lopputulosta.

Käytin aika paljon aikaa tutkien noita kirjajuttuja ja ainut, joka kävi käyttäjien kommenteista ilmi oli se, että heillä ei taida olla laadunvalvontaa joten joidenkin kirjoissa laatu voi heitellä, jos siis tilaa monta kappaletta. Minulla näin ei onneksi käynyt. Ja vääntäessäni Indesign-tiedostoista PDF:ää niillä kaikilla mahdollisilla Blurbin säädöksillä, olin välillä vähän hukassa koska heidän ohjeensa ovat mielestäni hiukan sekavat/puutteelliset.

Vielä papereista, olen tehnyt sille Prolinen uncoated-vaihtoehdolla ja muistaakseni sillä Premiumin kiiltävällä. Jos tekee päällystämättömälle niin fonttia/kirjoitusta ei suositella käytettäväksi koska tulee suttuista jälkeä (tämä harmittaa minua aika paljon..) Kuvien värit toistuvat myös hiukan haaleampina ja kontrasti madaltuu joten itse syvennän varjopäitä.

Paljon tekstiä - innostun aina näistä :)

Jutta / Kootut murut (Ei varmistettu) http://www.kootutmurut.com

Hei, kiitos paljon vinkeistä, ehkä minäkin sitten uskallan! :) Ompa erikoista että tekstiä ei suositella päällystämättömälle, kyllähän moni kirja/lehti on painettu päällystämättömälle ja on ihan luettava silti. Jos ne kuitenkin on vektorimuodossa niin ei kai sen pitäisi olla ongelma?

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Jutta: hupsis, mulla meni lumiukot ja jääkaapit sekaisin, tarkistin ja olin lukenut väärästä kohdasta, unohda tuo mun fonttihöpinä :)

Jutta / Kootut murut (Ei varmistettu) http://www.kootutmurut.com

Aa, ok no hyvä :) Kuitenkin se teksti olisi myös tarpeen minun kirjassa. Ja anteeksi jos kyselen liikaa, mutta minkälaisilla kansilla tilasit ja olitko niihin tyytyväinen?

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Jutta: saat kysellä vaikka maailman tappiin asti :) Tilasin sekä soft coverina että kovakantisena image wrappina, materiaali on näköjään sivumatskusta huolimatta aina semikiiltävä kartonki. Ja jos kansi on tumma niin sormenjäljet ja naarmut näkyy minusta liian ärhäkästi. Mutta jos tekee kannen esimerkiksi vaalealla kuvalla/värillä niin kansi on pitemmän päälle siistimpi kaiken katsomisen jälkeen.

Laadusta pitkällä aikavälillä en vielä tiedä, toivottavasti sivut pysyvät kirjassa kiinni ja kestää katselun ongelmitta. Ja jos haluaa olla ekstravarma niin tuolta Blurbilta saa tilattua sen swatch kitin kaikille materiaaleille. Ja tämän swatch kitin hinta muistaakseni sitten vähennetään kirjatilauksesta.

 

Ee (Ei varmistettu)

Oi! Olen seurannut blogiasi pitkään, ja viehtynyt kauniisiin kuviisi. Toivottavasti laitat joskus kuviasi kansien väliin muillekin kuin äidillesi, sijoittaisin rahisevapintaisiin otoksiisi oitis!

Rebecca via Sanctuary (Ei varmistettu) http://houseofbliss.blogspot.com/

Minullekin tuli ylläolevan tapaan heti mieleen,
että toivottavasti saat kuvia kansien väliin laajemmallekin ihailijakunnalle
- otoksesi on ihan huikean ihania...

Jutta / Kootut murut (Ei varmistettu) http://www.kootutmurut.com

Kiitos kauheasti avusta! Tilasin nyt sinun innoittamanasi sen swatch kitin. Toivottavasti tulee äkkiä, sormet jo syyhyää ;D

Suvi sur le vif

Ee: on aina ihanaa kuulla jos joku on ollut pitkään blogin matkassa, kiitos kehuista! Ja kassellaan, olen suunnitellut tekeväni sellaisen pikkuruisen kahvinkanssaselailu-kirjasen. :)

Rebecca: tuossa ylempänä kommentoinkin tuota kirjahommaa, tykkään kun blogimaailmassa tehdään näitä postikortteja omista kuvista mutta itse haluaisin tosiaan tehdä sellaisen pienen vihkosen.

Jutta: hyvä jos olin avuksi, toivottavasti kirjastasi tulee ihan mahtava!

Kommentoi