Kurkumatee / For feeling better

Suvi sur le vif

 

Sairastelen todella harvoin, mutta nykyään kipeilyt tuntuvat tulevan tunnollisen yrittäjämoodin takia isoissa ryppäissä, aina kun minulla on hiukan kevyempi aikataulu. Jospa marraskuu olisi vähän iisimpi.

Raivareita vetävän vatsan takia olen ollut tiukalla ruokavaliolla, jonka takia kaurapuuro ja teevalikoimat ovat olleet jatkuvassa rotaatiossa. Mutta kyllästyn perinteisen teehen aina muutaman päivän ahkeran juomisen jälkeen, ja kaipaan jotain muuta lämmittävää. Muistin eilen 101 Cookbooksissa nähdyn kurkumateen ohjeen ja pistin veden samantien porisemaan, kaivaen kurkumapaketin maustehyllyn uumenista. 

Kurkumaa käytetään ilmeisesti paljon lääkinnällisessä ominaisuudessa, sillä on havaittu olevan niin antioksidanttisia, kuin tulehduksia ja vatsaa rauhoittavia ominaisuuksia. Ja jos ei muuten, hunajalla ja kurkumalla maustettu lämmin vesi on mukavan neutraalia ja rauhoittavaa juotavaa.

Heidi käyttää ohjeessaan raakahunajaa, jonka hän sekoittaa morttelissa hunajan kanssa valmiiksi tahnaksi. Minä oikaisen tipauttamalla teekannun pohjalle ruokalusikan luomukurkumaa ja hunajaa, pari pyöräytystä mustapippurimyllystä ja yhden klementiinin kuoret (oma lisäykseni). Päälle kuumaa vettä (ei kiehuvaa, jos käytät raakahunajaa), pieni haudutus ja ääntä kohti.

*

I've been constantly ill for the past two weeks and yesterday I brewed myself a batch of turmeric tea, inspired by this recipe from the 101 cookbooks.

 

Kommentit

Mia K.
Voi taivas

Kurkuma on huippu! 

Halusin laittaa tänne sulle vielä paremman flunssan päihittäjän ;)

Sain tämän ohjeen Kraniohoitajaltani, ja, en sen koommin kyllä oo sairastellut :)!!

Eli: 2 dl oliiviöljyä. n. 2 rkl kurkumaa (itse laitan jo oman maun mukaan). 1-2tl mustaa pippuria. Sekoita. Jätä huoneenlämpöön yöksi. Sitten aamulla 1-2 tl mieluiten tyhjään vatsaan. Kokeile. Mä otin välillä 4 tl. Se riippuu ihmisestä :) Samaten mä tein tämän 4 dl suhteeseen! Käytän ruuanlaittoon tätä joka pv! Ja, mihin milloinkin ;))

Parempia vointeja! 

Suvi sur le vif

Kiitos reseptistä, Mia! :) 

Kommentoi