Kylässä/Visiting: Villa Inkeri

 

Kylässä-sarja sai perjantaina jatkoa kun pääsin kamerani kanssa visiteeraamaan Merjan ja hänen perheensä kodissa. Merjan blogi on varmaankin monelle tuttu Villa Inkeri.

Kuvasin Villa Inkeristä osia, joita perhe on pikkuhiljaa laittanut uudestaan. Ja lopputulokset ovat hengästyttävän kauniita yhdistelmiä uutta ja vanhaa, modernia sekä perinteistä. Utelin samaan syssyyn Merjalta myös pari kotiaiheista kysymystä.

*

I visited such a beautiful home last friday and here are the pictures from that trip. You can find more pictures from their home and much, much more at her blog, Villa Inkeri.

 

Inspiroidun juuri nytKeväisestä valosta, ja kesäloman suunnittelemisesta. Omista pienistä hetkistä, jolloin kukaan ei tarvitse minulta mitään, ja mielellä on vapaus vaeltaa.

 

SisustusfilosofiastaniSitä voisi ehkä nimittää kodikkuusfilosofiaksi. Haluan että kaikissa kodin huoneissa on elementtejä jotka houkuttelevat perheenjäseniä rentoutumaan ja nauttimaan yhteisestä ajasta. Niitä ovat meidän kotonamme kaakeliuunissa ja monissa kynttilöissä usein palava tuli, pehmeät matot jalan alla, ja jokaisessa huoneessa pöytä jonka ympärille perheenä kerääntyä, joko yhteisille aterioille, juttuhetkille tai vaikka lukemaan kirjaa. Liiallinen jäykkyys ja suoraviivaisuus sisustuksissa ahdistaa minua, toisaalta myös liika tavara ja turhan monen kuosin yhdistely samassa tilassa. Balanssi on joskus vaikea löytää, mutta on viihtymiselle ja mielen lepuuttamiselle tärkeää.

 

Luon mielellään huoneisiin myös hieman erilaisia tunnelmia. Minulle on tärkeää että huoneesta toiseen siirryttäessä voi havaita sen oman hengen, sekä löytää itselleen sieltä huoneen funktiolle ominaista tekemistä. Luonnolliset materiaalit ovat minulle myös tärkeitä, esimerkiksi mahdollisimman vähän käsitellyt puupinnat, sekä laadukkaat tekstiilit kuten pellava tai silkki. Kukkia tai luonnonoksia kodistamme löytyy aina, samoin kirjoja on vähän siellä täällä.

 

Mieluisin hetki kotona

 

Lauantaiaamun pitkä aamiaisbrunssi. Syömme lauantaisin aamulla aina myöhään ja pitkään. Ensimmäinen kysymys aamulla herätessä on 'mitä tänään laitetaan aamupalaksi?'. Usein käyn hakemassa torilta graavilohta sekä tuoretta leipää leipomosta. Lapsille mieheni kokkaa monesti pannareita hillolla ja kermavaahdolla. Aikuisille haudutetaan iso kannullinen teetä huolella.  Ruokahuoneeseen katetaan pöytä kauniisti, sytytetään kynttilät ja tuli kaakeliuuniin. Lasten jo mentyä leikkeihinsä jäämme miehen kanssa pöytään kahdestaan, kaadamme vielä kolmannen kupin teetä ja juttelemme viikonlopun suunnitelmista.

Edelliseen Kylässä-juttuun pääset täältä!

Kommentit

Tarjas Snowland (Ei varmistettu) http://tarja-snowland.blogspot.fi/

Niin kaunista, kuvat ja koti!

Anna Karhubear

Oih, miten kaunista!

Pirita

Upea koti, upeat kuvat!

Lotta&Lili (Ei varmistettu) http://www.lottalili.com

Villa Inkeri on yksi suosikkiblogeistani. Merjalla on oma tyylinsä jota on vaikea jäljitellä. Upea blogi, ihminen ja koti! ♥ Ja aivan ihastuttavan hengästyttävät kuvat täällä ♥

Cosy home (Ei varmistettu) http://www.divaaniblogit.fi/cosyhome/

Täydellistä! Olen ihan sanaton. Villa Inkeri on paratiisi. Olet onnistunut vangitsemaan kaiken niin kauniisti. Syvät siniset seinät ovat upeat ja tunnelma on sellainen, että huokailen näitä kuvia tulevaisuuteen asti.

Mindeka
Ma-material Girl

Wau! Kaunista ja myös kodikasta! Harmoninen tunnelma välittyy todella kuvistakin! ihana!

Vierailija (Ei varmistettu)

Todella ilahduttava kuvareportaasi hienosta kodista. Tästä näkee kuinka sisustus muuttuu kiinnostavaksi värien voimasta. Joka blogissa tyrkyllä on laadukkaita kuvia valkoisista kodeista, joista löytyy täplä mustaa tai tammea vaikka string-hyllyn verran, mutta rohkea voimakassävyisten tapettien käyttö tekee tästäkin kodista kiinnostavan. Tai kuvitelkaapa tämä Inkeri ilman tapetteja, kalustus on erikoinen ja mielenkiintoinen toki, mutta tunnelma lässähtäisi oitis. Hienoja kuvia!

Hosuli
Hömppäblogi

Vau. Persoonallinen ja tunnistettava tyyli, tosiaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hieno koti! Seesteinen tunnelma!

xxx
E
http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

Aino/Sisätiloissa (Ei varmistettu) http://sisatiloissa.blogspot.com

Kodin blogi oli minulle vielä tuntematon, joten kiitos vinkistä ja kauniista kuvista. Todellakin taitavasti yhdistetty vanhaa ja uutta, eri värejä ja kuoseja. Paljon tunnelmaa!

retromoderni (Ei varmistettu) http://retromoderni.blogspot.fi/

Viimeinen kuva ja tuo matto, aivan super ihana

Hammi (Ei varmistettu) http://hammisdesign.blogspot.fi/

Oot niin älyttömän taidokas kuvaaja!

Kommentoi