Menneet mielessä / Past things on my mind

Suvi sur le vif

 

 

 

Tässä on muutama suosikkini viime joululta, jotka tulivat vastaan kun suunnittelin viime tingassa tämän joulun juttuja ja kaivelin arkistoja.

Kuuma omenasiideri voittaa omasta mielestäni kyllä viime vuonna tekemäni eggnogin ja ihan perinteisen glöginkin. Kirpeä, mausteinen ja höyryävä siideri on oma ehdoton suosikkini. Ja en missään nimessä jätä granaattiomenan siemeniä lisäämättä, ne poksahtelevat mukavasti suussa.

Rutatut tölkit ovat muuten vieläkin käytössä, tosin kynätelineinä. Kierrätys kunniaan siis. En ole vielä edes ehtinyt hankkia hyasintteja, vaikka hyasintin tuoksu onkin yksi parhaimmista asioista koko joulussa. Mutta meinasin tällä kertaa törkätä ne kirkkaisiin, eriparisiin laseihin.

Joulusalaatti on jäänyt myös mieleeni kummittelemaan varsin positiivisella tavalla. Ja kokonaisista pikkusitruksista tehty joulukakku. Ruokaa tulee tehtyä ja reseptejä läpikahlattua, parasta on kun osa resepteistä jää arkikäyttöön ja muodostuu ihan ikiomaksi perinteeksi.

*

Digging through the recipes and things from last year's Christmas. Some of my favorites were this hot apple sider wth pomegranate seeds, crushed cans with heavenly scented hyacinths, a salad with Christmas-y colors and this cake with whole, boiled clementines

 

 

 

 

Kommentit

Sini | my blue and white kitchen (Ei varmistettu) http://myblueandwhitekitchen.com

Granaattiomenan siemeniä kuumassa omenasiiderissä, nerokasta! Täytyy ehdottomasti lisätä seuraavaan satsiin. Julkaisin oman suosikkireseptini (johon lorautetaan myös hieman calvadosta) muutama viikko sitten blogissani. Ja tuo jouluinen salaatti näyttää vähintään yhtä houkuttelevalta! Laitanpa heti ruokalistalle.

Ihanaa joulunodotusta, Suvi!

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Minäkin olen tehnyt omenasiideriä calvadoksella, se on ihan huippuhyvää! Kiitos että muistutit. Ja kiitos joulunodotustoivotuksesta, toivon samaa sinulle. Ja lunta, vaikka se taitaa ainakin täällä länsirannikolla olla hiukan toiveajattelua :)

Kommentoi