Ne mukavat / Things to make

 

Pieni lista mukavista asioista näin tammikuun loppupuolelle.

Tee Aperolilla maustettua veriappelsiinimarmeladia. Check! Kirjoitin tästä Bon Appetitin ohjeesta jo viime vuonna ja sesonki meni ohi, ennen kuin ehdin hilloamaan. Nyt päätin olla ajoissa ja pari purkkia odottaa jääkaapissa makutestiä. Edellämainitussa ohjeessa kuorien ja hedelmien annetaan olla vedessä 8 tuntia tai enemmän, jotta kuori ei ole liian sitkeä suussa. Meinaan kyllä kokeilla vielä ilman liottamistakin, ihan vain koska noita punertavia appelsiineja on niin ilahduttavaa käsitellä ja katsoa. 

Tulosta Muslan kalenteri. Tämä on vielä tekemättä, meillä on vain mustavalkoinen printteri, eli joku kiva tulostuspaikka etsintään. 

Käy kirjastossa ja lainaa vino pino kirjoja. Työmatkat ovat nyt sen verran pidempiä, että bussissa ehtii lukea. Asennoidunkin tähän arjen luksuksena, jolloin voin unohtaa hetkeksi työt ja uppoutua hyvään kirjaan. 

Tutustu ja etsi tietoa tuoksupelargoniasta. Erityisesti vahvasti ruusulta tuoksuvat yksilöt kiinnostavat. 

*

Nice things to do. I made blood orange marmalade with Aperol. Thinking about this calendar and where to print it. And my work trips have doubled in time so this year I am going to drag piles of books from the library and read the heck out of them. Also going to search information about Pelargoniums. I am especially interested in those heavily rose scented ones. 

 

 

Kommentit

Muun maan Marja (Ei varmistettu)

Kävin juuri tänä aamuna torilla ostamassa veriappelsiineja, enkä ollut uskoa silmiäni, kun avattuani netin huomasin, että sama inspiraatio on muillakin! En ole koskaan aikaisemmin tehnyt; helpottaa nähdä, että sinulla ja ranskalaisella resepetillä kaikki täsmää. Nooh, vain yksi asia on erilainen - ransku ehdottaa laittaa 10-15 siementä pussissa mukaan alusta nähtien, se kuulemma auttaa "prosessissa" ! Pussi tietysti poistetaan ennen purkittamista. Niin ja liotus kuulemma yön yli. Onpa jännittävää!

Suvi sur le vif

Nuo netistä löytyvät pari veriappelsiinmarmeladireseptiä ovat varsin samankaltaisia, ainakin nuo joissa liotetaan kuoria vedessä. Ja kuorista ja marmeladista tuli kyllä aika pirun hyvää. :) 

Sini | My Blue&White Kitchen (Ei varmistettu) http://myblueandwhitekitchen.com

Hei kiitos, kun vinkkasit tuon veriappelsiinimarmeladireseptin! Olen vuosia tehnyt sitrusmarmeladia ilman kuoria, mutta tällainen marmeladi on ollut agendalla jo pidempään. Eikä tuo Aperolkaan hullummalta kuulosta...

Suvi sur le vif

Ollos hyvä! Ja minusta muuten liotus toimi todella hyvin ja kuorista tuli juuri oikeanlaisia suussa, mutta suosittelen käyttämään hillosokeria. Käytin hätäisenä normaalia sokeria ja sitä pitää lisätä enemmän, jotta saa oikean rakenteen. Näin tulee ainakin omaan makuuni vähän liian makeaa hilloa. Kokeilut siis jatkuvat! Ja Aperol tuo mukavaa syvyyttä (ja hiukan kitkeryyttä) makuun. 

Riikka / Vatsasekaisin kilinkolin (Ei varmistettu) http://vatsasekaisinkilinkolin.blogspot.fi

Tääll on myös himottu viikkotolkulla veriappelsiinimarmeladia. Tänään ostin kasan veriappelsiineja, mutta huiputtivat penteleet, appelsiineissa ei ollut punaista väriä nimeksikään. Eli aika perusmarmeladia tuli. Mä mietin kanssa, että voisiko liotusvaiheessa suosiolla oikaista....

Suvi sur le vif

Mulla on yleensä hyvä tuuri veriappelsiinien kanssa, kun tsekkaan että kuoret punertaa. Silloin tuntuu sisustakin olevan mahdollisimman verinen. En ole vielä ehtinyt tehdä satsia ilman liotusta, mutta meinaan kyllä, niin lyhyt sesonki näillä että purkkivuori jääkaapissa ei kyllä haittaa. 

Oi, minä tein aika vastaavanlaisen postauksen tuossa vuoden alussa, lista on vaan tarkoitettu koko vuodelle. Tämmöiset on hurjan kivoja! :)

Suvi sur le vif

Minä tykkään myös, varsinkin lukea niitä toisten listoja! 

Kommentoi