Niiskunenille / For sniffly noses

Suvi sur le vif

 

Mies kävi reissussa ja toi tuliaisinaan punaviiniä ja räkätaudin. Yritän pysytellä turvamatkan päässä pärskimisestä ja keittelen hänelle lämmintä nuhajuomaa. Sain tätä ensimmäistä kertaa Lontoossa, jolloin inkiväärinen ja sitruunainen juoma oli lämmintä ja lempeää. Taisin myös postata tästä edellisessä blogissa mutta kertaus on opintojen jne! Minä teen versiomme varsin äkäiseksi -  yty ja kirpeys takaavat ainakin hetkellisen virkoamisen nuhapöhinästä.

Teen tämän litran vetoiseen kannuun, jonka pohjalle tiputan yhden sitruunan (suosittelen luomua tai huolellisesti kuurattua sitruunaa) kuorisuikaleet ja noin peukalon paksuisen pätkän inkivääriä joko leikeltynä tai raastettuna. Rutistan päälle tarpeen mukaan sekä parin appelsiinin että sitruunan mehut, kaadan kiehuvan kuumaa vettä päälle ja annan tekeytyä 5-10 minuuttia. Makeutus tapahtuu niiskunenille sopivasti hunajalla. Lasiin voi vielä tipauttaa pari appelsiinilohkoa esteettiseksi iloksi.

 

Making a warm drink for my sniffling and sneezing better half. The drink consists of lemon peeles, peeled and grated ginger, juices of oranges and lemons and some honey to sweeten the mixture. Top wit a boiling water, let it sit for a little while and enjoy while warm and comforting.

 

Kommentit

Sini / Nautiskellen (Ei varmistettu) http://nautiskellen.blogspot.com

Inkiväärin ja sitruunan yhdistelmä toimii varsinkin juomassa tosi hyvin, on hyvää vaikkei flunssaa olisikaan! :)

TanyaK (Ei varmistettu) http://aitoelama.blogspot.fi/

Inkivääri ja appelsiini toimii myös suklaassa..mmmmm..

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Sude: kiitos ihanan kuuloisesta reseptistäsi, taidankin turvautua siihen koska täällä huushollissa on nyt kaksi nuhanenää. Ja pahoittelen väliaikaista inkiväärin puutostilaa!

Sini: on kyllä! Olen monta kertaa miettinyt josko sitruunainen ja inkiväärinen tee olisi myös hyvää mutta unohdan aina etsiä kun olen teehyllyjen lähettyvillä. Yksi Pukkan inkiväärinen tee minulla onkin mutta siinä pannahisessa on lakritsia, jonka imelää makua inhoan teessä.

TanyaK: uskon, nam!

Tommi K
Isyyspakkaus

Herkkua! Mukiin voi tipauttaa vielä teelusikallisen sokeria ja vähän rommia. Oh! Kuin tämän vuoden Blossaa mutta parempaa.

Suvi sur le vif

Tommi K: mulle taitaa hunaja riittää makeudeksi mutta rommi voisi olla aika mainio idea! Lämpö hiipisi ainakin nopeasti jäseniin.

Héléna @ Chez Héléna (Ei varmistettu) http://chezhelena.com

Tätäkin toljottaessani vesi valuu holtittomasti silmistä ja ryttyinen nenäliinapaperikasa kasvaa vieressä. Kiitos, tätä reseptiä kokeilen tänään. Lupaathan, että toimii...

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Jos liemen tekee tarpeeksi kirpeäksi, kyllä se tavalla tai toisella piristää :) Ja lumevaikutushan tässä on se isoin juttu, höyryävä liemi täynnä vitamiineja ei varmaan teknisesti pelasta nuhaa, mutta huijaa mieltä hiukan. Ja toinen on se lämmin tyrnikeitto, suosittelen sitä no, lämpimästi! Terkuin toinen nuhanenä

Kommentoi