Päärynöitä salaatissa / Pears in a salad

 

Löysin kaupasta kypsiä, tuoksuvia päärynöitä. Nigel Slater kehotti kirjassaan (Tender II, olen niin kirjan lumoissa että reseptejä pukkaa, ihmiset!) yhdistämään päärynöitä, hasselpähkinöitä ja tuoretta pinaattia salaatissa. Huuhdoin pinaattini, sekoitin salaatinkastikkeen hunajasta, valkoviinietikasta sekä öljystä ja sekoittelin pinaattien joukkoon. Päälle lohkoin päärynät, ripottelin kevyesti murskatut hasselpähkinät ja vuolin hiukan grana padanoa kruunuksi.

Tämä toimisi varmasti hyvin alkusalaattina tai lisukkeena, itse söimme salaatin myöhäiseksi lounaaksi ja se jäi mielestäni kaipaamaan jotain. Ehkä suolaista fetaa, murennettua, paahdettua ilmakuivattua kinkkua tai vaikka hyvää maalaisleipää kylkeen. Nyt ei kaapista mainittuja aineksia löytynyt mutta seuraavaksi kokeilen jotain edellämainituista.

Making a salad inspired by Nigel Slater's suggestion to use spinach, pears and hazelnuts together.

 

Kommentit

my view

voi  kuinka hyvältä näyttää :) voin kuvitella että päärynät sopivat hyvin salaattiin, pitää siis kokeilla :) kiitos ihanista vinkeistä ja inspiroivista kuvista :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Nigelilla oli taas uusi ohjelma telkassa Briteissä ;) Tuli vilastua viime viikolla. Samoin Jamien uusin. Molemmat hyviä.

Mun mielestä salaateissa vois ja pitäis aina olla jokin makea elementti. Paitsi ei löllöjä rusinoita, kiitos.

Hanna / Hymy hymystä (Ei varmistettu) http://www.hymyhymysta.blogspot.com

Hups, tuo edellinen olin siis mä...

Vierailija (Ei varmistettu)

namiiii!

Lumo (Ei varmistettu) http://lumolifestyle.blogspot.fi/

Päärynä ja monet muutkin hedelmät ovat herkulllsia salaateissa. Arkiruokaa meillä syntyy usein Nigel Slaterin kirjasta Real Fast Food. Helppoja ja herkullisia ohjeita.

Ylva (Ei varmistettu)

Yleensä itse laitan päärynän kaveriksi salaattiin hunajassa paahdettuja saksanpähkinöitä ja sinihomejuustoa, myös brie toimii hyvin. <3

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Komppaan Ylvaa: päärynä, pähkinät ja homejuusto ovat taivaallinen yhdistelmä!

Jennav (Ei varmistettu) http://enjoy-the-moments.blogspot.fi/

Oho, enpä heti osais laittaa päärynöitä salaattiin, mutta tää vaikuttaa kyllä hyvältä!:)

http://enjoy-the-moments.blogspot.fi/

Vierailija (Ei varmistettu)

Toinen ihana hedelmäinen salaattitäyteyhdistelmä on appelsiini, grillattu/paistettu halloumi ja granaattiomenan siemenet. Kannattaa ehdottomasti testata!

Suvi sur le vif

myview: kiitos itsellesi kauniista sanoista!

Hanna: minä en myöskään välitä rusinoista salaatissa. Mutta en myöskään perinteisistä koulusalaateista, joissa on esimerkiksi kaalia ja appelsiinia tms.

Vierailija: ja alas kurkusta meni kovaa vauhtia :)

Lumo: Nigelin kirjat ovat kyllä todella hyviä, kauniita ja inspiroivia mutta myös oikeasti käytännönläheisiä ja käyttökelpoisia arjessa.

Ylva ja MinnaM: sinihomejuusto taitaa tosiaan olla se klassisin yhdistelmä päärynälle, minäkin tykkään! Tätä ei niin tavanomaista salaattia päätin kokeilla, koska taikasanana olivat hasselpähkinät, itse kun olen allerginen sekä pekaani- että saksanpähkinöille. Kova kohtalo varsinkin näin loppusyksystä kun joka paikka tursuaa pähkinäreseptejä.

Jennav: ovat kypsänä kyllä ihan mahtavia salaatissa!

Vierailija: vinkki pistetty korvan taakse, paljon kiitoksia!

Kommentoi