Perinteitä / Traditions

Suvi sur le vif

 

Pidimme viime viikonloppuna jouluisat leivontatalkoot äitini ja siskoni kanssa. Ikimuistoiseksi tämän teki se, että siskollani oli vatsassa seuraava pieni sukupolvi, ja hän onkin sitten mukana seuraavissa piparitalkoissa. Ainakin henkisenä tukena, jos ei ihan vielä leipurina sentään.

Leivoimme perheen omia jouluklassikkoja, eli pompannappeja (piparpähkinöitä), lusikkaleipiä, arabialaisia maustekakkuja, ja lopuksi äiti innostui vielä leipomaan kaneliässiä. Perinteiset siirappipiparit jätettiin pois, koska kukaan meistä ei jaksa syödä pipareita pääsiäiseen asti, emmekä ole kovin persoja makealle.

Keskityin itse lähinnä vähäisen valon kanssa pelaamiseen, Sinatran renkuttamiseen ja pompannappien taikinan syömiseen. Äiti on niin harjaantunut leipomisessa, että kuvaamisesta ei meinannut tulla mitään ripeiden liikkeiden kanssa. On tietyllä tapaa hypnoottista katsoa vierestä, kun joku tekee homman taidolla ja rutiinilla. 

*

We baked Christmas cookies and cakes with the women of our family the other weekend. It was exciting, because this Christmas my sister had a tiny person growing inside of her, so in a way there were three generations from our family to take part in this task. 

 

 

Kommentoi