Pöydässä / At the table

 

Laiskaa menoa ruokapöydässä. Sivuutimme kokkauksen ja leikkasimme tarjolle kypsyyttään valuvaa melonia, dippasimme tuoretta leipää vastaleikatulta ruoholta maistuvaan oliiviöljyyn ja keihästimme lautaselle viinilehtikääryleitä, joille rutistimme tujauksen sitruunaa. Ilta-aurinko paistoi ja musiikki soi; mieli oli korkealla.

*

Lazy summer evenings at the table.

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei!

Saisiko sinulta oliiviöljysuosituksia tai -arvioita?

annnnn (Ei varmistettu)

Heh. Vastaleikatulta ruoholta maistuva oliiviöljy kuulostaa tutulta :) ainakin Toscanassa valmistetaan sitä, siellä sitä tarjottiin useimmissa ravintoloissa. Erikoisen makuista, itse pidän enemmän ns. Tavallisesta oliiviöljystä.

Suvi sur le vif

Vastaan tällä tavalla yhteisesti kun alhaalla olevassa viestissä tuli jo pientä vinkkiä. Ja täytyy tunnustaa, että olen aika jäävi antamaan asiantuntevia vinkkejä oliiviöljyistä; mitselläni on aika rajoittuneet kokemukset ja tiedot. Lisäksi oliiviöljyjen maailma on aika lavea ja kaikilla on omat mieltymykset; joku tykkää pippurisesta, joku pehmeämmästä, joku tuosta ruohosta ja niin edespäin. Mutta tämä olisi kyllä aika kiinnostava aihe tutkia, katselin nopeasti netistä tietoa erilaisista oliiviöljyistä ja en oikein tullut hullua hurskaammaksi.

Ja anteeksi että vastauksessa kesti, olen jo muutamaan kertaan aloittanut kirjoittamaan tätä kun tosiaan kunnon vastausta tai niitä arvioita ei täältä päästä oikein lähde irti. :)

Kommentoi