The Roses

 

Punaiset ruusut joutuivat tänään vahingon uhriksi ja maljakkoon, kun yritin setviä niiden kukintoja esiin elämänlangan (argh) ja vuohenputken (argh argh) välistä. Vedin väärästä köynnöspalasta ja ruusut tippuivat kevyesti naksahtaen tertustaan.

Kuvan punaiset ja keltaiset ruusut ovat pihassa jo olevia lajikkeita, haalean vaaleanpunaisen luostariruusun istutimme tänä vuonna seinälle kiipeämään ja toivon sen jaksavan talven yli. 

Välillä puutarhanhoito tuntuu pelkältä rikkojen kitkennältä ja tuloksettomalta taistelulta, mutta varsinkin ruusut palkitsevat. Haaveilen David Austin-lajikkeista, mutta olen sen verran amatööri, että ehkä odotan ja harjoittelen, ennen kuin aloitan arempien lajikkeiden kanssa. Ehkä

*

Roses from the garden. 

 

 

Kommentit

Suhmura (Ei varmistettu)

Hankin puutarhaani viime kesänä alennusmyynnistä ensimmäiset ruusut, kaksi David Austinia. Laitoin niille syyslannoitteet ja suojaturpeen talveksi ja selvisivät hyvin talvesta. Keväällä annoin niille Puutarhan Kevät lannoitetta ja kesällä olen antanut niille kasteluveden mukana Neudorffin luonnonmukaista Pelargonia -lannoitetta silloin, kun kastelua on tarvittu. Hyvin ovat kukkineet tällä hoidolla ja Austinien kukat ovat todella upeita. Suosittelen rohkeasti kokeilemaan, uskon että pärjäät niiden kanssa mainiosti.

Suvi sur le vif

Kiitoksia rohkaisusta, ehkä tosiaan kokeilen ensin vain yhdellä tai kahdella lajikkeella. Törmäsin vielä tähän artikkeliin ja meinasin ottaa vaarin noista suosituksista Suomen ilmastoon. 

Kommentoi