Suosikit /Favorites

 

Suosikkejani sekalaisessa nipussa.

Uunissa paahdettua parsaa ja pannulla lämmiteltyjä kirsikkatomaatteja rosmariinin kanssa. Parsat paahdetaan uunissa (225C) kevyesti oliiviöljyssä kieriteltynä, kunnes kypsyysaste miellyttää. Noille kavereille olisi kyllä saanut näyttää kuorimaveistä, sen verran sitkeä oli kuori. Kirsikkatomaatteja paistellaan pannulla niin, että ensin mehut tulevat ulos ja paistellaan hiukan lisää, jotta nesteet tiivistyvät. Maustetaan suolalla, mustapippurilla, balsamiviinietikalla ja tuoreella rosmariinilla. Parmesaania vielä päälle jos sitä kaapista löytyy.

Meri. Olen ihastunut täällä Turussa Saaronniemeen: karuja kallioita, kivirantoja ja käppyräisiä mäntyjä. Ja sieltä löytää mukavia omia, rauhallisia kallionmutkia. Sillit purkissa hiekkarannalla - ei kiitos.

Löysin tuurilla kirjastosta jo aikoja sitten ilmestyneen Nigel Slaterin The Kitchen Diaries kirjan, tietysti juuri kun olin pistänyt oman kappaleen tilaukseen. Mutta ei haittaa, tämä on kirja, joka pitää omistaa itse. Jos siis pitää päiväkirjoista ja ruoanlaitoista, tämä on hurjan mielenkiintoinen opus. 

*

Recent favorites: oven roasted asparagus with pan roasted cherry tomatoes and rosemary, the seaside and as always, Nigel Slater's books. This time it was The Kitchen Diaries. 

 

Kommentoi