Takes from the garden diary: yellow

 

Keittiön pöydällä on lajitelma kylmän sävyisiä kukansiemenpusseja. Puutarhalla näyttää kuitenkin olevan oma tahtonsa, se pykää koko ajan sitä kuuluisaa keltaista toukokuuta silmille. Kuukausi viilettää hurjaa tahtia eteenpäin ja vihreys tuntuu räjähtävän käsiin. Hajoilin tietämättömyyttäni ja hätäisyyttäni taas äidille, joka tuhahti, että puutarhassa 10 vuottakin on vielä lyhyt aika. 

Haluaisin olla kärsivällinen, mutta spontaani puutarhuri, joka kitkee rentona (ja tietty tyylikkäänä hellehattu päässä), heittelee siemeniä vähän sinne ja tänne ja katsoo mitä tulee. Sen sijaan olen se hermoheikko tyyppi, joka googlettaa sataan kertaan hajuherneiden kasvatusta ja saa vartin rähinän aikaiseksi salaatin siemenille laitettavasta vaosta ja sen koosta.

Jos haluat opetella kärsivällisyyttä, hanki (vanha ja villiintynyt) puutarha. Mielellään sellainen, joka on väärällään kaikenlaisia kasveja, jotka ovat siemennelleet joka suuntaan. Joka ikisessa nurkassa on taimia, ja taimien seassa älytön määrä rikkaruohoja, koska kukkia on vain lisätty, mutta puutarhaa ei ole välillä putsattu. 

Meillä on aviomiehen kanssa vielä ihan täysin erilaiset suunnat puutarhanhoidossa. Minä haluaisin paikan, joka on väärällään mahdollisimman tuoksuvia, kukkivia kasveja. Miehellä on hajoita ja hallitse -tekniikka, eli kaikki saavat kyytiä. Ruusut ovat kuulemma erityisen inhoja, koska niihin jää kiinni.

*

Yellow May, inside and outside.

 

 

 

Kommentit

ingis8

Juuri eilen mietin ruokakaupassa jos ostaisin kukkia kotiin mutta (yllätys yllätys) ruokakaupan valikoima ei mielyttänyt viasuaalista silmääni ja kukkakaupat olivat jo siihen aikaan illasta kiinni. Poimin siis matkalla kotiin muutaman luonnonkukan ja olin niihin paljon tyytyväisempi :)

Suvi sur le vif

Jep, nyt on kyllä niin ihanaa kun luonnosta pystyy poimimaan suoraan pöytään. Täällä pienemmässä kaupungissa on vielä aika kehnot valikoimat, jossei nyt satu tykkäämään niistä peruspunaisista neilikoista tai ruusuista. 

Jenna Y (Ei varmistettu) http://mattopiiska.blogspot.fi/

Tiedätkö, mikä tuo toinen keltakukkainen kasvi on nimeltään (tulppaanin tunnistan)? Meidän villiintynyt takapihamme puskee sitä solkenaan, enkä tiedä, pitäisikö itkeä vai kitkeä.

Suvi sur le vif

Kyseessä on jalokiurunkannus, täältä löydät lisätietoa. :) Minä jätin meidän pihalla paikoillaan, kun kimalaiset tuntuivat tykkäävän noista niin paljon. 

Enne

Niin samat fiilikset! Ja se äiti taitaa olla kyllä (valitettavan) oikeassa. Tässäkin asiassa :)

Suvi sur le vif

Äiti on kyllä yleensä aina oikeassa, tosiaan. :) 

Kommentoi