Tölkkihyasintit / Hyacinths in crushed tins

Suvi sur le vif

 

Innostuin tästäkin DIY-jutusta nähtyäni kuvan siitä Pinterestissä (tuossa ihanien ja lähteettömien kuvien ihmemaailmassa..) ja tajutessani että se sopisi minunkaltaiselleni poropeukalolle, joka ei osaa tahi jaksa vääntää mitään pikkutarkkaa. Plus tykkään turkasen kalliista, kolhitun näköiseksi tehdyistä keramiikkaesineistöstä.

Tarvitset vain säilyketölkkejä, valkoista maalia, (spraymaalilla saa tasaisen lopputuloksen) hiukan multaa ja kukkasen sisälle pistettäväksi.

Liota säilyketölkkien etiketit saippuavedessä jolloin ne ovat helposti hangattavissa pois. Jos sinulle käy huono tuuri ja säilyketölkissäsi on ydinpomminkin kestävää liimaa, ota avuksi liuotin kuten tinneri ja hankaa liima pois. Anna tölkkien kuivua ja sitten alkaa paras osuus: runno, litistä tai hakkaa tölkit mielesi mukaiseksi. Muista kuitenkin että pohjan pitäisi pysyä jotakuinkin suorassa tai teoksesi ei pysy pystyssä.

Kun olet saanut muovailtua tölkkisi haluttuun kolhuasteeseen, spreijaa (tai halutessasi sudi vaikka akryylimaalilla) ohuita kerroksia kunnes valkoinen maali on peittävä. Anna kuivua ja törkkää hyasintti multineen sisälle.

(Jos mielesi halajaa lisää jouluisia Tee se itse -juttuja, täältä löytyy esimerkiksi pari viikkoa sitten tekemäni kranssi. )

 

*

 

I saw a picture of these crushed tin cans and hyacinths in Pinterest and got excited - this is a really easy and beautiful DIY for a butterfinger like me. You just need regular tin cans, some white spray paint, little soil and the flower to put in your crushed tin.

Soak the labels out from your tin cans in a warm, soapy water. If there's super resistant glue stuck in your can, you can dissolve it with a solvent like thinner. Let your cans dry up and then comes the best part: crush, squeeze or crumple your tins the way you like them. Just remember to keep the bottom of your tin straight or your piece won't hold it's ground.

When you are satisfied with the moulding of your tin, spray thin layers of white paint until you get a solid white covering. Let it dry and plant your hyacinth in. 

(If you are feeling more of christmas DIYs, I made a wreath couple weeks ago, take a peek here!)

 

Kommentit

my view

Hauska idea :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauniita. Itse stailaamalla saa halpishyasinteistakin upeita.

Omat 0,79 € hyasinttini laitoin valkoisiin Ikean ruukkuihin, ostettu vuosia sitten 0,50 €/kpl, vähän valkoista soraa ruukkuun (uusiokäytän soraa jo neljättä vuotta) ja ruukkujen alle vanhoja peltilautasia, joita ostelin kirppareilta 1 € hintaan vuosia sitten hääsomistusta varten.

saarah
visual diary

aivan ihania! tässäpä oiva joulunajan tuliaisvinkki :)

Hanna / Hymy hymystä (Ei varmistettu) http://www.hymyhymysta.blogspot.com

Ostin tänään ekaa kertaa ikinä hyasintin, vahingossa vaaleanpunaisen vaikka yritin valkoista, pöh. Yritin luurata nupuista sävyä, mutta sen kuulema näkee suoraan muoviruukun väristä. Uudeksi ruukuksi meinasin vanhaa, kulahtanutta peltipurkkia, mutta säilykepurkkihan ois myös oiva! Nyt odottelen tuoksun tuloa...

nuokku_ (Ei varmistettu) http://www.vanhahehkulamppu.blogspot.com

Niin yksinkertaista ja niin kaunista :)

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

myview: niin minustakin, kiitokset siis sille ihmiselle, joka tämän keksi ja jonka hienon kuvan näin siellä Pinterestissä, lähteettömänä tottakai..

Vierailija: hyasintit tosiaan ovat mahtava pohja omille asetelmarakenteluille. Kestävät niin yksinkertaiset kuin monimutkaisetkin viritelmät :)

saarah: minä kyllä ilahtuisin tällaisesta tuliaisesta mutta esimerkiksi vanhemmat sukulaiseni eivät  välttämättä ymmärtäisi, miksi tuon hyasintin rutatussa ja maalatussa tomaattimurskapurkissa:)

Hanna: se on tosiaan ärsyttävää tiirailla ja nostella kaupassa hyasintteja että saa oikeaa lajia. Kaunein on minusta valkoinen mutta sinisessä on se tymäkkä, rakastamani tuoksu. Jota odottelen täällä myös malttamattomana!

nuokku_: simppeli on parasta, eikös!

modernekohome: tietty huumori näissä kyllä on materiaalin puolesta. :)

Kommentoi