Valkosipulia apuun / Garlic for help

Suvi sur le vif

 

Tämä on järjestään kolmas kerta tässä joulukuussa, kun olen kipeänä. Olen aina sairastanut varsin vähän ja en edes muista, koska minulla olisi ollut viimeksi kuumetta. No nyt on senkin edestä ja ryömin äsken sängystä ihmisten ilmoille, hourailtuani puoli päivää peittojen välissä.

Olin tosin aamulla hetken aikaa hereillä; juuri sen verran, että jaksoin varsin vetelästi silputa kuvan kasan valkosipulia. Tein vihdoin olosuhteiden melkeinpä pakottamana David Taniksen valkosipulikeittoa. Tosin heitin mukaan lihalientä ja kuivattuja yrttejä, jotta hävinnyt makuaistini saisi jotain vihiä ruoasta. Mutta kuuma, ehkä hiukan liiankin reilulla kädellä suolaamani liemi oli suorastaan mannaa kipeälle keholle ja mielelle. 

Liemi on tietysti parempaa, jos käytät tuoretta salviaa ja lisäät päälle paahdettua leipää ja kananmunan. Mutta jos et jaksa, keitto on silti superhyvää. Tirautin hiukan sitruunamehua omaan annokseeni, se sopi mukaan paremmin kuin hyvin. Ja kun teet keittoa kipeänä, olet autuaan tietämätön kämppään leviävästä valkosipulipilvestä.

*

I am sick yet again, so this time I sliced a huge pile of garlic and finally made this garlic soup from David Tanis. I didn't have the strength for bread and fried egg, but it was still very, very good. And because my taste buds are practically gone, I adde some beef stock and instead of fresh sage, (which I did not had) added generous amount of dried herbs like thyme, sage and dried orange peel. It was heavenly for my feverish body and mind. 

 

 

Kommentit

maitokahvi
Päivän ajatus

Nam! Kuulostaa täydelliseltä flunssaruualta! Itsekin olin kipeänä koko viime viikon, joulu vedettiin läpi findrexinin voimalla :/ Ihan poikkeuksellisen sitkeä ja ikävä tauti, vieläkin on aika puolikuntoinen olo. Tuo makuaistin katoaminen erityisesti joulun aikaan oli aika tylsä juttu.

Omiin flunssaruokiini kuuluu inkivääribataattisosekeitto (inkivääriä, kookosmaitoa, bataattia, perunaa, chiliä, valkosipulia...) ja katkarapunuudelit (kookosmaitoa, vihreää currytahnaa, sitruunaa, inkivääriä, katkarapuja) ja sushi, eli käytännössä mikä vain ruoka, johon voi laittaa paljon inkivääriä/wasabia/valkosipulia/sitruunaa/chiliä. Inkiväärihunajasitruunateetä sitten litkin pitkin päivää; tuoretta inkivääriä reilusti paloina kiehuvaan veteen, niin tulee tosi hyvä flunssantappaja. :) Ulkona syödessä Tom Yam Kung -äyriäiskeitto on ihan paras flunssakeitto, mutta en osaa (vielä) sitä itse tehdä.

Suvi sur le vif

Moikka ja anteeksipyynnöt myöhäisestä vastauksesta! Flunssaruokasi kuulostavat harvinaisen hyviltä ja juuri siltä, jota kaipaan nyt kun flunssa alkaa jo mennä ohi ja nyt tarvitsisi jotain raikasta. Täytynee varmaan mennä kauppaan hakemaan inkivääriä lisää, jottei iske mikään jälkitauti, sormet ristissä täällä. :)

Kommentoi