Ystävälle / For a friend

 

Yksi parhaimmista ystävistäni oli pari päivää meillä kylässä ja teimme eilen viinirypäleillä ja oliiveilla päällystettyjä crostineja tätä Smitten kitchenin ohjetta mukaillen. Vaihdoimme ricotan sinihomejuustoon ja tuoreen rosmariinin kuivattuun oreganoon, koska niitä lähikaupasta ei löytynyt. Tämä ei lopputulosta tuntunut haittaavan, paahdetut rypäleet ja oliivit ovat ihan mieletöntä herkkua ja komppaavat toisiaan loistavasti, vaikka toisin voisi ajatella.

Resepti on ihan supersimppeli, pestyt viinirypäleet viskataan yhdessä hyvien kalamata-oliivien (älä käytä niitä värjättyjä mustia tai paprikatäytteisiä vihreitä tähän!) kanssa vuokaan ja mukaan lorotellaan hiukan oliiviöljyä, ripaus suolaa ja mielellään sitä tuoretta rosmariinia. Rypäleitä ja oliiveja paistellaan 200C asteisessa uunissa, kunnes ne ovat mukavasti pehmenneet ja sitten kauniin violetti tuotos kauhotaan esimerkiksi sinihomejuuston ja paahdetun leivän kanssa suuhun. Hurjan hyvää! 

*

My dear friend came to visit me and we made grape and olive crostini with blue cheese and toasted bread. I was inspired by this recipe from Smitten kitchen. Very easy, very quick and most important, sooo delicious! And when shared with close ones, even better. 

 

 

Kommentit

Muun maan Marja (Ei varmistettu)

Hyvää sunnuntaita Suvi - ja oli hauska nähdä postauksesi, tein nimittäin saman respetin eilen ystäville, ja se sai ansaittuja kehuja... Löysin Smitten kitchenin mainittuasi sen jossain aikaisemmassa ohjeessa, kiitos kaunis! Tiesitkö muuten, että olet Mimi Thorissonin "Manger" -blogin suosittelemissa blogeissa? Sen valokuvat ottaa islantilainen valokuvaaja-aviomies, ja niissä on samaa herkyyttä kuin itselläsi.

Suvi sur le vif

Juu, tosin Mangerin linkki ohjaa muistaakseni vanhaan blogiini :) Hauskaa, että ollaan oltu samalla ruokataajuudella! Olen tehnyt joskus vähän samantyylisen ohjeen, jossa crostinit päällystettiin pehmeällä vuohenjuustolla ja ja tosi simppelillä viinirypälesalsalla. Tosin niitä ei paahdettu uunissa. Hyvää sekin, aavistuksen raikkaampaa kuin tämä resepti. 

Enne

Miten yksinkertaisen nerokas resepti! Tällaisen kohdalla käy aina mielessä, että miten ihmeessä en ole tähän aiemmin törmännyt?!

Suvi sur le vif

No sanos muuta! Smitten kitchenin monet ohjeet kuuluvat tähän yksinkertaisen nerokas-kategoriaan, suosittelen blogia lämpimästi. Varsinkin, jos tekee viime tingassa jotain ja haluaa toimivia, täysin varmoja reseptejä. 

Kommentoi