Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Olen varmaan ennenkin maininnut rakkaudestani mattapaperiin. Tilasin Blurbilta koevihkosen yhteen työprojektiin liittyen ja kuvat toistuivat paperilla sen verran kauniisti, että nyt mieli halajaa tehdä jotain lisää. Ajattelinkin tehdä kirjan äidilleni. Tarkoituksenani on kuvata ensi vuoden alusta lähtien hänen puutarhaansa läpi vuodenaikojen ja koota nämä valokuvat kirjaksi. Saas nähdä miten projekti kehittyy, äitini puutarhasta kun löytyy huima määrä kasveja.

I am thinking of photographing my Mum's garden throughout the next year and collect these photos into a  seasonal book for her. Can't wait for the next spring and all those flowers!

 

 

Ladataan...
Suvi sur le vif

Mehua tippuvat granaattiomenat. Haluaisin kokeilla tätä Ottolenghin reseptiä paahdetulle munakoisolle ja tätä reseptiä Mimi Thorissonin granaattiomenaisille marengeille. Ripottelen myös usein granaattiomenan siemeniä intialaisen ruoan kanssa tarjottavaan raitaan. Tai sitten maustan siemenillä lämpimän salaatin.

Verigreippimehu. Bongasin tämän Glorian Ruoka&Viinin vuoden parhaat -vinkeistä. Lidlistä saa. Ihan mahtavaa yksinään tai kivennäisvedellä ohennettuna. Voisin kokeilla tehdä tätä drinkkiä verigreipistä ja ginistä.

 

Best things right now are juice dripping pomegranates and ruby red grapefruit juice. I would like to test this recipe for Ottolenghi's roasted eggplants and this for Mimi Thorisson's pomegranate marengues. And this drink from 101 cookbooks, with grapefruit juice and gin.

 

Ladataan...
Suvi sur le vif

Lauantainen aamu on minulle viikon kohokohta. Kiintymykseni juuri tähän aamuun tulee lapsuudesta. Kesäaamuisin intoa puhkuva jälkikasvu pakattiin usein autoon ja lähdimme mökille. Nämä aamut pyhitettiin talvisin myös paahdetulle paahtoleivälle ja appelsiinimarmeladille, Turun Sanomille, kiireettömyydelle ja yhteiselle oleskelulle. Lauantai on ainut päivä, jolloin herään mielelläni aikaisin. Ja jolloin pitää saada jotain ekstrahyvää aamiaista. Jääkaappimme on tosin usein juuri lauantai-aamuisin aika tyhjä jos en ole ajatuksella miettinyt viikonloppua ja kriisin välttämiseksi teen usein teeleipiä. Niitä kun voi säveltää makunsa mukaan ja meillä on kaapissa yleensä teeleipien tykötarpeet.

Simppeleihin teeleipiin tarvitset 3 ja puoli desiä jauhoja sekä pari teelusikkaa leivinjauhetta sekoitettuna toisiinsa. Laita uuni kuumenemaan tässä vaiheessa 225 asteeseen. Jos sinulta löytyy kaurahiutaleita, voit korvata sillä osan jauhoista.

Raasta mukaan noin 200 grammaa juustoa, enemmän tai vähemmän jos olet hövelillä tuulella tai juusto loppuu kesken. Kaiva jääkaapista jotain märkää ainesta, kuten purkki kermaviilia, saman verran turkkilaista jogurttia tai vaikka pari desiä maitoa ja kippaa mukaan jauhoseokseen. Sekaan vielä noin desin verran voisulaa tai öljyä.

Sekoita taikina kevyesti ja taputtele jauhotetuin käsin sopiviksi leiviksi leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle. Minä teen yleensä kaksi isoa johon isken haarukalla muutaman reiän. Paista uunissa noin 10-15 minuuttia kunnes leipäsi ovat rapeita ja tuoksuvia.

Nauti lämpiminä, voin tai parista kananmunasta ja voista sekoitetun hakkeluksen kanssa.

 

I love love love Saturday mornings. 

 

Pages