Ladataan...
Suvi sur le vif

 

 

Olen nyt pariin kertaan löytänyt kaupasta lehtipersiljaa, mutta en ruukussa vaan rucolan tapaan pakattuna muovirasiaan. Ruukussa pakkaa olemaan yleensä varsin vähän itse varsinaista yrttiä, ja kiposta riittääkin moneen, moneen ruokaan tai vaikka alakuvan pistou-tahnaan. Ranskalainen pistou tehdään yleensä basilikasta, mutta minä käytin tilalla persiljaa. Valmis tahna muistuttaa pestoa, mutta maistuu vahvemmin valkosipulille, eikä siihen tule yleensä parmesaania tai pähkinöitä. Pari valkosipulinkynttä ja ripaus suolaa hierotaan morttelissa tahnaksi, lisätään sekaan ainakin pari kolme isoa kourallista lehtipersiljaa ja yhden raastetun appelsiinin kuoriraaste. Ainekset hierotaan karkeaksi tahnaksi ja löysennetään sopivalla määrällä oliiviöljyä, kunnes koostumus on mielekäs. Aion käyttää tämän oman satsini huomiseen perunasalaattiin, joten lisäsin mukaan vielä puolikkaan sitruunan mehun, koska kaipaan perunasalaattiin aina kirpeyttä.

Yläkuvan salaatti on varsin suosittu salaattikombo, jota uskaltauduin nyt vasta itse kokeilemaan. Lautasella on pippurista villirucolaa, 1 veriappelsiini* kuorittuna ja viipaloituna, sekä palanen murusteltua fetajuustoa. Haluan yleensä salaattini ilman hedelmiä, traumat ovat tulleet koulujen ananas-kaali-appelsiini-puolukka-raaste sörsseleistä, omaan suuhuni makea hedelmä ei vain oikein istu perinteiseen raastesalaattiin. Rucola ja kirpeän makea appelsiini tekevät suussa jännän poikkeuksen, jota suolainen feta täydentää ihmeellisen hyvin. Mukana on vielä oma lisäni; paahdetut mantelit ja salaattia maustaa vain loraus oliiviöljyä. Sanomattakin selvää on tietysti se, että rucolan pitää olla terhakkaa ja maistuvaa, appelsiinin mehukas ja fetan hyvää. Suosin itse aina vuohenmaitofetaa, kun siihen törmään kaupassa.

*Olin innoissani kun kaupassa oli veriappelsiineja. Lopputulos oli kaksi hiukan punertavaa veriappelsiinia ja muuten täysin tavallisia appelsiineja, joskin hyvänmakuisia. Kaipaan kuitenkin Sisiliassa syömiäni, oikeasti tumman verenpunaisia, hullun makeita veriappelsiineja.

 

*

 

Making a pistou from flat leaf parsley, olive oil and garlic, with the addition of orange zest. I also added lemon juice since I am using this batch for a potato salad and I always like tangy dressings with my potatoes. Also, eating a winter-y salad with arugula, orange, feta and toasted almonds.

 

 

 

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Viikonloppujen unenomainen, rauhallinen kupla. Granola on tuoretta, tee kuumaa ja paahtoleivällä liikaa voita. Lehdessä pastelleja ja aurinko paistaa ikkunasta kuin tilauksesta. Korvissa soi Goldfrapp ja mieli on kerrankin tyhjä velvollisuuksista, töistä ja muusta arjesta.

*

Lazy, perfect weekends, I've been waiting you.

 

 

Pages