Ladataan...

 

Vihreät tomaatit nappasin kuvaan taannoin, kun vanhempien puutarhassa oli vielä aavistus kesää jäljellä. Ja ajattelin maanantain kunniaksi linkittää muutaman syksyisen suosikkireseptini, jotka olen julkaissut jo aiemmin. Mieli ja jääkaappi käyvät näes aika tyhjällä tällä hetkellä.

Mieleni tekee näitä omenamuffinsseja, nyt en tosin kaipaa kanelivoita - vaikka se ihan mainio lisä onkin.

Olen meinannut tarttua jo monet kerrat kurpitsaan kaupassa, tämä soppa on suosikkini, pelkästään kurpitsan kanssa tai myös muiden juuresten. Vinkkinä muuten, yhdessä Nigel Slaterin  reseptissä myskikurpitsan kuoret säästettiin ja niistä tehtiin uunissa rapsakoita kurpitsalastuja keiton päälle. Öljyä ja mausteita, uunipellille ja 140 asteiseen uuniin rapeutumaan hitaasti (20 minuuttia). En olisi kyllä itse keksinyt käyttää kuoria mihinkään.

Tätä juomaa keitellään meillä uskollisesti joka kerta kun komppania on nuhassa, mutta alun perin olen saanut samankaltaista juomaa Lontoossa ja se maistui ihan hurjan hyvältä kirpeässä ulkoilmassa.

Olen myös ajatellut lämmöllä tätä ruusukaalisalaattia. Seuraavaksi ruusukaalit lähtevät mukaan kaupasta, oli kärryjä työntävä osapuoli mitä mieltä tahansa.

Löysin arkistoista ohjeen myös hedelmäkakulle, ja koska Downton Abbeyn uusi kausi kolkuttaa nurkan takana (okei, katson sitä kyllä nyt jo kun en malta odottaa), on kai pakko pyöräyttää jonkinmoinen pläjäys teen kanssa. Meinaan kokeilla tällä kertaa päärynöillä.

Minulla on myös kirjanmerkeissä muutama houkutteleva resepti odottamassa, haluaisin kokeilla ainakin kesäkurpitsa-sitruunahilloketta, Confitia tomaateista ja tätä kurpitsakakkua.

 

*

Green tomatoes all deeply fragrant a couple of weeks ago and some recipe links that I'd like to do right now. You know mondays – empty head and empty fridge.

 

 

 

Ladataan...

 

Pöydältä löytyy viikunoita, rapeaa leipää ja taustalla soi Madeleine Peyroux. Palaan mielelläni takaisin Madeleinen seuraan mutta viikunat taidan kyllä jättää tästä lähtien kauppaan, osun aina mauttomiin yksilöihin. Ilo niitä on kyllä katsella ja tutkia. Oikein syvän purppuraisen viikunan pienet pilkut muistuttavat yötaivasta.

*

Figs, bread and Madeleine Peyroux.

 

 

 

Pages