Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Koska en ole saanut sitä haikailemaani pihaa vielä(kään), olen pikkuhiljaa täyttänyt nurkkia kasveilla. Ja neuvoni aina kuolevien huonekasvien omistajille muuten on, että hankkii enemmän kuin yhden kasvin. Yksi ainoa puska jää helposti kastelematta; on helpompi muistaa kun janoisia kamuja on rivissä muutama. Ja jos sekään ei auta, kalenteriin kastelupäivä ylös. Hyvä olisi myös aina kokeilla multaa sormella: kukat saa helposti ylikasteltua jos ei testaile veden tarvetta. 

Meillä parhaiten viihtyvät hiukan paksumpilehtiset ja nahkeat kasvit. Esimerkiksi kiinanruusu ja yrtit saivat samantien tappotuomion kuivan huoneilman takia, jolloin ne olivat hetken päästä täynnä vihannespunkkien (yäk) seittiä. Kukkien suihkuttelu tietysti auttaisi, mutta en ole ikävä kyllä niin ahkera vesipullolla truuttailija. 

Suurin osa omista kasveistani on varsin pieniä, koska olen saanut ne pikkuriikkisinä alkuina äidin kukkamäärästä. Kasviin kiintyy ihan eri tavalla, kun sen kasvattaa kasvattaa pienestä taimesta ihan itse. 

*

Plant love. Since I've yet to have my own garden, I am growing one inside. My husband is allergic to cats, so I guess I'm going to be the crazy plant lady instead. 

 

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Kuvausinspiraatiota ja valon tutkiskelua Vermeerin kanssa. Myös:

Elizabeth Woodburyn valokuvateokset.

Fjuran dramaattiset instagram-kuvat.

Federico Forquetin puutarha

Davis Taniksen valkosipulikeitto.

*

Drawing inspiration from Vermeer and his use of light in paintings. I also got excited about these photographs from Elizabeth Woodbury, these amazing instagrams from Fjura, the garden by Federico Forquet and Save-your-life garlic soup from David Tanis.

 

 

Pages