Ladataan...


 

Palanen tulevasta elokuusta. Ajattelin nimittäin pyhittää pari päivää kunnolla työvapaaksi, napata toiseen käteen kirjan ja toiseen käteen lasin punaviiniä, Miles Davisin pyöriessä tauotta taustalla. Viereen aion sytyttää kynttilän ja nauttia lämpimistä, tummista öistä. Ajatuksissa on myös päästä uimaan elokuun kuunsiltaa pitkin ja sukeltaa hiljaiseen tummuuteen.

Sain toisen kuvassa näkyvistä Skandinaviskin* kynttilöistä blogin kautta Sisustuksen Koodin ihanalta väeltä, kiitos kaunis vielä kerran! Toisen ostin ahneuksissani heti perään, koska suhteellisen edullinen JA hyvältä tuoksuva tuoksukynttilä tuntuu olevan hiukan mahdoton yhtälö. 

Valitsin mukaan itse kuvan vaaleamman, aavistuksen kukkaisan kynttilän, mutta kun pääsin kotiin, rakastuin täyttä päätä tuohon saamaani vihreään Skoviin. Meinaan täydentää vielä varastoja, jotta tuleva syys tuoksuu kevyesti savuiselta metsältä mahdollisimman pitkään. Jos käyt tai asut Turussa, suosittelen näiden kynttilöiden hamstrausta lämmöllä, erityisesti tuota Skovia. 

Tuote saatu blogin kautta

 

Glimpses and hopes of August, whicn is lurking right around the corner. 

 

 

Ladataan...


Kesäkurpitsan fanina Innostuin kovasti tästä Jennie Cookin kesäkurpitsavoista, joka löytyy muutenkin mainiosta Food52:n Genious Recipes-arkistosta. Resepti on ihan turkasen yksinkertainen ja siihen tarvitaan vain paria raaka-ainetta. Kesäkurpitsa raastetaan raastinraudalla ja haudutellaan hitaasti oliiviöljyssä tai/ja voissa, jolloin se muodostuu pehmeäksi, voimaiseksi mössöksi. 

Käytin itse oliiviöljyä ja pari valkosipulinkynttä, jolloin valkosipuli hallitsi makua aika vahvasti. Lisäsin vielä mukaan tirauksen sitruunanmehua ja sumakkia, koska kuumat ilmat tarkoittavat hapanta meininkiä tässä köökissä. Valmis kesäkurpitsavoi on minusta parasta suoraan pannulta paahdetun leivän päällä, mutta se on hyvä lisuke leipään kuin leipään (esim. grilled cheese). Miksei myös pastan sekaan tai munakkaan joukkoon. 

Noin kilosta kesäkurpitsaa tulee puolet vähemmän valmista 'voita', eli viitisen desiä. Käytin itse 500 grammaa kesäkurpitsaa pienempään annokseen ja lorautin pannulle silmämääräisen annoksen oliiviöljyä. 

Kesäkurpitsavoi

à 1 kg raastettua kesäkurpitsaa
0,5 dl oliiviöljyä tai voita
1-2 valkosipulinkynttä, 1-2 salottisipulia tai yhdistelmä molempia
Suolaa ja rouhittua mustapippuria
(Sitruunanmehua, sumakkia)

Raasta huuhdeltu kesäkurpitsa raastinraudalla ja valuta raastetta hetken siivilässä. Purista vielä enimmät nesteet pois kesäkurpitsasta ennen paistoa.

Lämmitä oliiviöljy/voi pannulla keskilämmöllä ja kuullota pieneksi hienonnettu salottisipuli ja/tai valkosipuli kevyesti. Kippaa mukaan valutettu kesäkurpitsa ja paista miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta halutessasi esimerkiksi sitruunalla, sumakilla tai tuoreilla yrteillä. Kesäkurpitsavoi on valmista, kun seos on pehmoista ja ihan kevyesti karamellisoitunutta. 

*

I got excited about this zucchini butter recipe by Jennie Cook and made it for breakfast for August mornings to come.

 

 

Ladataan...

 

Puutarhahinkuni on kasvanut älyttömiin sfääreihin. Luonnostelen, haikailen, etsin tietoa ja kyllästytän lähipiirini taukoamattomalla papatuksella. Tosin saan kasvi-inspiraatiot kaikkialta muualta paitsi perinteisistä puutarhalehdistä, jotka ovat makuuni aivan liian siistejä. 

Haluaisin rönsyilyä, kukkaröykkiöitä, käytäviä, nurkkia ja tummia sävyjä. Sammaloituneita, tiilistä ladottuja polkuja ja kaikkea muutakin (varmaankin erittäin) epäkäytännöllistä. Mutta en toisaalta kaipaa romanttista country-meininkiä, joka tuntuu olevan toinen ääripää. 

*

Desperately pining over to have my very own garden and seeking inspiration from one of my favorite editorials.

 

 

Pages