Ladataan...
Suvi sur le vif

Tein Editille version tämänhetkisestä lempisalaatistani, joka koostuu mukavan kitkeristä endiiveistä tai sikurisalaateista, sekä sitruksista. Suolainen pecorino pyöristää kitkeryyden herkulliseksi. Ja paahdetut mantelit, sekä misolla ja hunajalla maustettu kastike viimeistelevät.

Hyvien sitrushedelmien kaupasta raahaaminen tuntuu tosin olevan täysin arpapeliä, muistelen vieläkin kaiholla parin viikon takaista, täydellistä verigreippiä. Luomuappelsiinit ovat usein varmin valinta. Tulevaisuudessa häämöttävät veriappelsiinit, joita odotan jo nyt. 

*

Citrus and endive are a good match in a salad. I also add in red grapes, pecorino cheese and toasted almonds. The dressing is made from the citrus juices, lemon juice, white miso paste and honey. 

 

 

 

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Tämä viikko on mennyt alakuvan tunnelmissa, bussissa istuen ja aina jonnekin matkalla.

Turkuun on tullut hiukan pientä liikehdintää kaikkeen kotiin ja sisustukseen liittyen. Jos mielit inspiraatiota, talsi Linnankadulle ja suuntaa Sisustuksen Koodiin, Dotsiin tai Tyttöön ja Vuoheen. Kaikissa on erilainen ja mielenkiintoinen (ja erikokoinen, Dots on lifestyleputiikki) valikoima.

Ylläoleva kuva on Dotsista, jossa tein maailman mahtavimman kynttilälöydön. Edbladin kynttilät olivat tuoksukynttilöiden kastissa edullisia, ja tuoksut ihania. Nappasin mukaan appelsiininkukalta tuoksuvan Nerolin, joka on juuri oikea sekoitus kitkerää vihreää ja herkkää valkoista sitruksen kukkaa. Mukaan tarttui myös Spruce, joka onnistuu tuoksumaan samanaikaisesti kuusimetsältä ja siltä kukkakaupan ihanalta tuoksulta jouluna.

Tuoksut ilahduttavat ja piristävät nyt, kun valoisaa aika on kortilla ja hämystä on saatava kaikki irti. Ja minähän otan kaiken irti. 

*

Coming and going has been a theme for this week.

 

 

 

 

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Hankin tuoreita laakerinlehtiä aina, kun satun käymään jossain isommassa kaupassa, josta niitä löytää. Pienet sydänsalaatit ja roomansalaatit ovat tämänhetkinen addiktioni, niitä alkaa pikkuhiljaa löytämään jo ihan perusmarketeista. Varsin sydänsalaatti on ihana, rapsakka salaattiaines.

Kiitos sydänsalaattiaddiktiosta (ja endiiviriippuvuudesta) kuuluu muuten Jonnalle. Kuvasimme kesällä Jonnan tulevaa salaattikirjaa, ja onnistuin löytämään monta uutta suosikkia arkirepertuaariin.

*

Gem salads and fresh bay leaves are some of my kitchen favorites.

 

 

 

Pages