Ladataan...

 

Toukokuussa meinaan rutistella kasaan aika kasan töitä, mutta aion myös nauttia alkukesän kirkkaan vihreänä loistavasta valosta mökillä, kukkivasta luonnosta ja lisääntyvästä lämmöstä. Ja sitten ihan toukokuun loppumetreillä lähden viiden vuoden tauon jälkeen ystäväni kanssa Palermoon. Tästä tulee hyvä kuukausi. 

*

Loving slowly starting May and it's bright green light. This is one of my favorite pictures from our summer cottage early in the morning, in late May.

 

 

 

 

Ladataan...

 

 

 

Kaupallinen kampanja / Yhteistyössä Sinebrychoff

Vappua ei ole voinut olla huomaamatta, sen verran pyörivät skumppapullot pöydillä. Kaikki eivät kuitenkaan välitä kuohuviineistä, tässä postauksessa on siis hedelmäisempää sortimenttia luvassa. Sain Sinebrychoffilta testattavaksi Golden Cap-siidereitä ja pidin hauskaa tekemällä kevyitä, keväisiä kuvia. Golden Cap on muuten Suomen ensimmäinen siiderimerkki, viimeisin on kuvissa vilahtava Orange, eli Appelsiini*.

(*Meillä appelsiinit tunnetaan Appeltsiinareina.)

Minusta parhainta siidereissä on, että niiden kanssa voi päästää irti sisäisen lapsensa ja leikkiä kaiken maailman koristeilla ja hedelmillä. Perinteinen skumppa ei oikein salli minkään maailman röhniä. Bileissä iso pullo myös väljehtyy helposti jos juojia ei ole tarpeeksi — tai porukka ei ole tarpeeksi kuoharinhimoista.Yksittäiset pikkupullot voi laittaa jäihin kulhoon, jolloin kenenkään ei tarvitse juoda väljehtynyttä pullonpohjaa.

Jos tarjoilet siiderin lasista, on elintärkeää, että itse lasissa on riittävästi jäitä. Koska hedelmäiset siiderit ovat yleensä makeita, ne pitää jäähdyttää kylmäksi ja lasiin äyskäröidä niin paljon jäitä, kuin kehtaa. Älä kitsastele ja lisää lasiin yhtä jääpalaa per nassu, se pilaa ihan koko touhun.

Jos et omista tarpeeksi suurta pakastinta (tai kuten me tällä hetkellä, ei ollenkaan pakastinta), jääpusseja voi myös ostaa kaupasta, tai käydä kyselemässä paikallisilta pikaruokaloilta. Jos omistat ison pakastimen, jäätä voi tehdä erilaisiin muovikippoihin ja lohkoa isoja lohkareita laseihin, jolloin ne sulavat hitaammin ja eivät laimenna juomaa.

Siiderilasit on minusta kiva koristella tikuilla, joihin voi pujotella siiderin makua vastaavia hedelmiä. Käytän itse katkaistuja grillitikkuja ja pujottelen mukaan sitruunaan, limen ja appelsiinin lohkoja, sekä tuoreita mansikoita. Yrttinä käytin tässä minttua, myös sitruunamelissa käy vallan hyvin. 

(Valitettavasti Valviran takia kaikkien alkoholia koskevien postausten kommenttiboksit on suljettu, myös tämän. Pistin sitten senkin edestä kuvia.)

 

 

 

Ladataan...

Nämä kuvat eivät ole omasta puutarhastani, en ole ehtinyt olla kotona valoisalla ajalla pariin päivään ja tiedän kyllä mikä minua pihalla odottaa. Vuohenputkisavotta ja talikko nimittäin. Kävimme jo osan yhdestä kukkapenkistä läpi, joka ei sisältänyt enää oikeastaan ollenkaan multaa, se oli täynnä vuohenputkien juurakkoa ja juurien rutistamia kukkien alkuja. 

Söin Roomassa pastaa, jossa oli mukana jonkinlaista villisikuria ja paljon pecorinoa, minun on pitänyt kokeilla samantyyppistä versiota villiyrteistä, kuten vuohenputkesta ja voikukasta. Heti kun ehdin ajatuksen kanssa lieden äärelle, kokkaan nuo viheliäiset ruohot sapuskaan.

*

Scenes from gardens after the rain last weekend. And it was a warm and mellow Spring rain, not like this snow/sleet stuff that's happening right now.

I haven't been in my own garden for the last few days because of long work hours, but I know what is waiting for me there, goutweed that is.

 

 

Pages