Joulu on jo ovella

SuviS Lifestyle

Moikka! Eletään jo joulunalusviikkoa ja täällä ollaan kovasti joulutohinassa. Olemme fiilistellet joulua jo marraskuusta lähtien. Kuunneltu ja laulettu joululauluja, leivottu pipareita ja torttuja, paketoitu lahjoja ja koristeltu koti jouluiseksi. Evert sai joulukalenterista joulukuun alussa soivan joululaulukirjan, jonka tahtiin ollaan laulettu joululauluja ja yritetty opetella joulupukki laulua. Sen me meinasimme jouluaattona laulaa pukille.

Pipareita leivoimme Evertin kanssa itsenäisyyspäivän aikoihin ja niinhän siinä kävi, että tänään täytyi leipoa uusi satsi. Lasipurkin pohjalla on enää muutama pipari. Piparipurkki oli tyhjentynyt nopeasti myös äitini perheessä, joten tänään leivoimme niitä siskoni kanssa lisää. Pitäähän jouluna saada syödä pipareita. Ja vielä noita niin herkullisia itse tehtyjä. Tästä pääset kurkkaamaan helpon ja taivaallisen hyvän ohjeen, jolla olen tehnyt piparit jo vuosien ajan. 

Kaikki joululahjat olen nyt ostanut ja suurimman osan jo paketoinutkin ja toimittanut eteenpäin kummilapsille ja muille läheisille. Tänä vuonna meidän perheeltä tulee myös paljon itse tehtyjä lahjoja ja muistamisia. Parhaat lahjat ovat mielestäni juuri itse tehtyjä ja siksi haluan niitä myös itse antaa. Rakastan kaikenlaista näpertelyä ja jos vaan aika antaisi periksi, näpertelisin vielä enemmän. Vielä on muutama juttu työn alla, jouluksi ne kuitenkin ehtivät. Pidän lahjojen paketoinnista, ihana tehdä kauniita paketteja toisia ilahduttamaan. Tänä vuonna paketoin lahjat ruskeaan kierrätyspaperiin ja koristelen paketit mustalla paperinarulla tai matta mustalla lahjanarulla. Lahjansaajan nimen naputtelen tarrakirjoituskoneella. Koneen ostin Clas ohlsonilta, saatuani vinkin yhdeltä tuttavalta. 

Huomenna lähdemme oman perheen voimin kuusenhaku- ja makkaranpaistoretkelle. Aiemmin syksyllä valkkasimme jo valmiiksi kuusen, nyt on helppo käydä se vain hakemassa. Ajattelin josko koristelisimme kuusen jo keskiviikkona, niin saisimme nauttia siitä mahdollisimman pitkään. Tänä vuonna meidän kuusi koristellaan pääosin valkoisilla koristeilla. Ihanaa saada jouluntuoksua kotiin aidosta kuusesta. Mielestäni joulun tuo se, kun joulukuuseen saa sytyttää valot. Siitä syntyy aivan ihana tunnelma! Muutamina iltoina olemme jo sytytelleet kotiin kaikki kynttilät ja olleet niiden ja jouluvalojen tunnelmassa, joululaulujen soidessa. Ihana kun tänä jouluna saa huoletta polttaa kynttilöitä kun tällä hetkellä lapset ovat sen ikäisiä, ettei kynttilöitä tarvitse varjella. Ensi vuonna voi olla taas ihan eri tilanne. Toisaalta esikoisemme oli siitä helppo tapaus, ettei hänen tieltään tarvinnut pahemmin koristeita tai kynttilöitä raivata. 

Olen todella jouluihminen ja lasten myötä tämä jouluhulluus vaan näköjään kasvaa. Rakastan lahjojen antamista. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa on ihana nähdä oman lapsen riemu, hän alkaa olla kohta parhaassa iässä joulun suhteen.

Haluan tunnelmoida joulua jo pitkän aikaa ennen joulua ja virittäytyä joulun tuntuun. Joulu on kuitenkin niin äkkiä ohi. Joulukuusta olemme aina pitäneet loppiaiseen saakka. Sen jälkeen kun kuusen ottaa pois, mielestäni joulutunnelma häviää ja pikkuhiljaa kerään kaiken joulun pois. 

Tänään ajattelin aloittaa joulusiivouksen. Tänä jouluna teen vain hieman paremman viikkosiivouksen, kahdeksan tuntisen siivoamisen sijaan :D kun on kaksi pientä lasta, täytyy siivoilla lähes päivittäin. Joten nyt alkuviikosta teen isommat yksittäiset siivoukset kuten saunan pesun ja mattojen pesun (huom. koneessa). Juuri joulun alla kuitenkin joudun tekemään vielä perus viikkosiivouksen. 

Jouluaaton vietämme pääosin omalla perheellä kotona. Äitini perhe tulee illalla katsomaan joulupukin vierailun ja joulukahville. Joulua edeltävänä viikonloppuna ja joulunpyhinä vierailemme sukulaistemme luona. 

Pidän ruoanlaitosta ja leipomisesta. Tänä jouluna ostamme kuitenkin laatikot ja rosollin valmiina. Niitä kuluu niin pieni määrä, että tällä kertaa teemme näin. Paistin teemme itse luultavasti hirvenlihasta. Ajattelimme tehdä myös jääpaistia. Leivonnaisiin haluan satsata. Meinasin tehdä jonkun tuhdin suklaakakun ja pullaa. Luonnollisesti piparit ja tortut kuuluvat myös kahvipöytään. Rakastan suklaata ja näin ollen myös suklaakakut ovat herkkuani. Jouluna saa syödä. Katsotaan syömistä kevyemmin sitten ensi vuonna ;)

Kotini olen koristellut vähäeleisesti muutamalla jouluvalolla, joulutähdellä ja kynttilöillä. Myös joulukukat kuuluvat meidän joulukotiin. Meillä tuoksuu tällä hetkellä ihana hyasintti ja pöydällä koreilee huonekuusi. Odotan vielä, että valkoinen amaryllis puhkeaisi kukkaan. Tänään kaivelin kaapista mummoni vanhan enkelikellon. Se jos jokin tuo mieleen lapsuuden joulut. Ulos olen sytytellyt kynttilöitä lyhtyihin ja monena päivänä olen jäädytellyt kauniita jäälyhtyjä. Aivan ihanaa kun saamme valkoisen joulun ja pakkastakin on! 

 

Ihanaa joulunalus aikaa! 

<3 Suvi

Kommentit

Ella R (Ei varmistettu)

Ihania joulutunnelmia teillä! Olisi mukava nähdä teitä joulun aikaan. Olemme sielläpäin kaksi viikkoa. Rauhallista joulua perheellenne!

SuviS Lifestyle

Kiitos Ella! Voi nähdään vain, palataan joulun aikaan! Ihanaa joulua teillekin <3

Kommentoi