10 vierailukohdetta Turussa lapsiperheille

Klik. Klik. Yhtenä sunnuntaina se lähti: asuntohakemus Porissa sijaitsevaan asuntoon kaksin kappalein. Ja niin meidän perheemme kotipaikkakunta yhtäkkiä vaihtuu.

Porissa asuminen on ollut suurimpia haaveitani varmaankin siitä asti, kun olin 12-vuotias.

Itse olen muuttanut paikkakunnalta toiselle kerran aikaisemmin. Olin tuolloin 16-vuotias ja muutin omilleni opiskelemaan Turkuun. Mieheni sen sijaan on aina asunut täällä Turussa, mutta on jo pidempään puhunut, että hänkin haluaisi päästä kokemaan muuton jonnekin ihan muualle.

Mutta nyt kun olemme muutaman viikon päästä lähdössä täältä niin on varmaan hyvä hetki luetella muutama kiinnostava vierailukohde lapsiperheille täällä Turussa. (Huom. näissä ei ole mitään tiettyä järjestystä.)

1) LillaÅbo

Aivan ihana persoonallinen pieni uuden ja käytetyn lastentavaran myymälä, jossa on iloinen tunnelma. PS. Rattailla mahtuu ovesta sisään,jopa meidän Bugaboon Donkeyt yhdellä istuimella.Tuplarattaat eivät ovesta ikävä kyllä enää mahtuisi. Puutorin pysäköintihalli on aivan lähettyvillä autoilijoille.

2) Casagrande

Perinteikäs lelukauppa Turussa, joka nykyään löytyy myös Raision Myllystä. Tiesitkö, että jos vierailet Turun keskustan Casagrandessa, voit pyytää myyjältä pääsyä alakerran ilmaiseen lelumuseoon?

3) Taika Second Hand

Lastentarvikekirppis, jossa on ajateltu kävijöitä aivan viimeisen päälle! Taikasta löytyy sovitustila, mukava ja suojaisa imetyshuone, WC-tilat,pieni kahvio ja lasten leikkitila. Rattailla pääsee hyvin liikkumaan, vaikka niitä olisi käytävällä kaksikin.

4) Pikku Siili

Lastentarvikekirppis, joka sijaitsee kätevästi jättimäisen Kirppis-Center Manhattanin vieressä. Paljon parkkitilaa ja valikoimaa löytyy hyvin isommillekin lapsille.

5) Vadelmatarha

Jos tulee vierailtua lähellä Länsikeskusta, kannattaa myös täällä vierailla. Lastenvaatteet on järjestetty koon mukaan ja valikoimissa on myös äitiys-ja imetysvaatteita. Vadelmatarhassa on myös pieni kahvio sekä herkkuja ja pyykinpesutuotteita myynnissä.

6) Seikkailupuisto

Perinteinen iso lasten leikkipaikka ulkona. Löytyy niin ilmaista kuin myös maksullista toimintaa monen ikäiselle: minigolfia, keinuja, kiipeilytelineitä, liikennekaupunki, teatteriesityksiä ja paljon muuta. Lisäksi pääsee tervehtimään eläimiä puiston laidalla. Alueella on useampi jäätelökioski, joista löytyy myös gluteenittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja. Isompaan nälkään lähettyvillä mm. K-citymarket, Kotipizza, Subway sekä aasialaisia ravintoloita.

7) Jukupark ja minigolf

Turussa on myös vesipuisto Jukupark lähellä Länsikeskusta. Jukuparkin vieressä sijaitsee minigolf-rata.

8) Taapero ja teini

Turun keskustassa sijaitseva ihana pieni lastenvaateliike. Nimestään huolimatta liike myy vaatteita jo vauvasta alkaen.

9) Muovitukku

Tämä Länsikeskuksen tienoilla sijaitseva myymälä oli lapsena suosikkikohteeni, sillä koko yläkerta on täynnä leluja, lautapelejä ja lasten roolivaatteita. Alakerrassa on vaikka mitä aikuisellekin:mm. leivontatarvikkeita, sisustustuotteita, tarvikkeita korttiaskarteluun.

10) Sisäleikkipuistot HopLop ja Leo’s Leikkimaa

Jos sade yllättää niin sisäleikkipuistot pelastavat pienten lomailijoiden päivän. HopLopissa vieraillessa IKEA ja Kauppakeskus Mylly ovat lähellä. Hoplop on juuri ja juuri Raision puolella, mutta päätin sisällyttää sen kuitenkin listaan. Leo’s sijaitsee puolestaan Itäharjulla päin. Ja jos Myllyssä päättää pysähtyä, siellä on Pomppulinnamaailma ja sisäkiipeilypaikka Irti Maasta.

Listaa olisi voinut jatkaa pidemmältikin, esimerkiksi keskustassa Forumissa sijaitsee lisää lastenvaateliikkeitä: Punainen norsu ja Kukuti. Myös Forum Marinum on kiva paikka lapsiperheille, sillä veneisiin ja laivoihin pääsee tutustumaan hyvinkin kokonaisvaltaisesti.

PS. Tässä postauksessa ei ole kaupallista yhteistyötä vaan tämä on pelkästään itseni ideoima vinkkilista Turussa vieraileville.

Jäikö jotain olennaista puuttumaan? Voit täydentää listaa kommentoimalla. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *