Kiusaaminen parisuhteessa

Sydän huokaa

Tänään tuli tilanne joka sai miettimään miten toiselle arvostuksen osoitus on tärkeää. 

On tiettyjä asioita mitkä osaan ottaa vitsinä, mutta kiusaaminen ja härnääminen ei ole niitä. On törkeää laittaa kaikki huumorin piikkiin ja vähätellä toisen loukkaantumista.

Menneisyydestä oppineena olen parisuhteeseen asettanut myös selkeät rajat miten annan itseäni kohdeltavan ja jos toinen kokeilee ja testaa rajoja, annan kyllä kuulla kunniansa. Minä olen hyvinkin huumorintajuinen ihminen ja minut saa nauramaan helposti, mutta kiusaamisen ja vitsin eron tunnistan. Kiusaamista on turha esitellä kiusaamista rakkauden osoituksena. Se ei ole rakkauden osoitusta nähnyt jos saa sillä toisen itkemään.

 

Rakkaudden osoitus on sellainen millä saadaan toinen hymyilemään tai nauramaan.

 

Tämän päivän tilanne sai minut taas varpailleni, sillä vaikka olen aikaisemmassa suhteessa ja lapsuudessani tunnistanut kiusaamisen ja sisimmässä tiedän olevani loukkaantunut, minua on manipuloitu uskomaan, että olen huumorintajuton herkkis. Kuvittelin, että pilkkaaminen on normaalia ja olen sen ansainnut. Manipuloijat ovat taitavia pitämään otteessa ja havaitsemaan, koska on todella vaara, että toinen saa tarpeekseen ja lähtee, joten tässä välissä hän osoittaa rakkautta ja olevinaan katuu. Kun pöly laskeutuu kiusaaminen jatkuu.Todellisuudessa tällaista ei pidä sietää ja anteeksi antamalla nämä vahvistan sitä, että annan luvan kohdella minua näin taas uudestaan. En enää anna tilanteiden mennä niin pitkälle ja sanon heti vastaan. En haluaisi enää löytää itseäni tästä tilanteesta ja todella toivon, että tämän päiväinen ei toistu. 

 

Sellainen ihminen joka toista rakastaa, kunnioittaa ja arvostaa, ei kiusaa edes vitsillään.

 

Sillä ei ole mitään tekemistä huumorin kanssa. Kun suhde on edennyt pitemmälle ja on jo yhteen muutettu sitä tietää toisen heikot kohdat ja pitäisi ymmärtää mistä naruista ei vaan kertakaikkiaan mennä vetämään, koska tietää, että toinen loukkaantuu. Osaisin olla hyvinkin ilkeä ja sanoa juuri ne sanat, jotka satuttaa anteeksiantamattomasti. Olen antanut kaikki aseet itsekin käyttöön. Parisuhde on sitä, ettei niitä aseita käytetä vaan ne luotetaan toiselle täydellä sydämmellä ja avoimuudella.

Tiedän, että sellainen ihminen, joka nauttii toisen kustannuksella vitsailusta ei kykene empatiaan tai miettimään miltä toisesta tuntuu. Toisin sanoen sellainen ihminen ei kykene myöskään rakastamaan. Mietin mistä ihmeestä voi tunnistaa tämän playerin ja mistä tietää onko tämän rakkauden tunnustukset vaan valhetta, joita hän latelee sanoakseen minulle sen mitä haluan kuulla. 

 

Kommentoi