Kun auttaminen kuormittaa

Sydän huokaa

 

Olen aina ollut empaattinen ihminen ja haluan auttaa ystäviäni. Minun on ollut vaikkea sanoa mihinkään pyyntöön ei. Haluan olla se hyvä kuuntelija ja rehellinen avoin ystävä. Lapsesta asti olen ollut kiltti ja tehnyt niinkuin muut sanovat, ettei kenellekään tule paha mieli. Usein olen alistanut omat tarpeeni yhteisen hyvän nimissä, jotta vältyttäisiin konflikteilta. Ystävyyden pitäisi olla molemminpuolista ja meni pitkään ennen kun tajusin, että hyvyyttäni vain käytettiin hyväksi. 

Poltin itseni loppuun liiallisella samaistumisella, toisen kenkiin astumisella ja jatkuvalla auttamisella. Siinä vaiheessa kun elämässäni oli hetki jolloin kaikkien kamalien kokemusten päälle tuli piste iin päälle ja olin pohjalla jouduin omien ongelmieni lisäksi hoitamaan muidenkin ongelmat sain tarpeekseni ja tajusin, ettei elämä voi niin jatkua. Mietin miten lapseni tulee koskaan oppimaan sanomaan ei jos äitikään ei osaa. En voi opettaa lapselleni itsensä arvostamista jos annan muiden kohdella minua miten sattuu. Lapsenkin pitää saada sanoa ei jos tämän itsemääräämisoikeutta loukataan.

Olen kitkenyt elämästäni kaikki ne ihmiset, joiden kanssa ihmissuhde on ollut myrkyllinen. Ne jotka minua ovat kuormittaneet ja tuoneet pahaa oloa tuhoten pala palalta. Kaikki ne jotka eivät kestä ei sanaa ja syyllistävät minua ja taivuttelevat taipumaan omaan tahtoon kielloistani huolimatta. Kaikki ne ketkä eivät kunnioita päätöstäni, vaan ovat aina manipuloineet minua heitä miellyttävään ratkaisuun. Moni ei hyväksy sanaa ei, vaan jankkaa niin kauan, että oma tahto menee läpi. Sellainen ihminen on hyvin itsekeskeinen eikä muita kunnioita. Sellaisten kanssa ei kannata jäädä jankkaamaan. Parempi vaan poistua paikalta ja jättää omaan arvoonsa. 

Haluan vapautua kaikista kuormittavista ihmisistä. Kun on omaitsensä sitä vetää puoleen juuri sen tapaisia ihmisiä mitä itse on, millaisia arvostaa ja ketkä arvostavat takaisin. Niitä ihmisiä joille riitän ja jotka eivät kyseenalaista omia päätöksiäni. Niitä jotka kunnioittavat valintaani eivätkä koita muuttaa mielipiteitäni. Omien rajojen venyttäminen on nyt loppu. Nyt alkaa EI sana opettelua.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.