Salaisuus

Sydän huokaa

Skeptikon ajatusmaailmasta pois opettelu positiiviseen elämänasenteeseen on vaikeaa, kun juurtuneet ajatukset eivät meinaa irrota. Ne ovat kuin sitkeitä rikkaruohoja, joita tupsahtelee joka paikkaan.

Lainasin äänikirjan Rhonda Byrne Salaisuus. Minulla on se myös kirjana, mutta en ole lukenut sitä. Kirjassa (äänitteessä) puhuttiin vetovoiman laista. Niitä asioita mitä ajattelee, niitä vetää puoleensa. En ole tietenkään halunnut vastoinkäymisiä. Miksi ne sitten ovat sattuneet? Ne vaan on tulleet itsestään. Esim jos ajattelen miten tiukkaa on taloudellisesti niin sitä köyhyyttähän universumi tarjoaa. Näin tässä kirjassa sanotaan.

Näihin ajatuksiin uppouduin kuuntelemalla Salaisuus kirjaa. Mietin olenko todella vetänyt puoleeni kaiken ikävän mitä minulle on tapahtunut ja kaikki ne myrkylliset ihmiset. Ei, en ole vetänyt asioita puoleeni millään mielen maagisella värinä taajuudella. Olen vetänyt niitä puoleeni lapsena opittujen toiminta- ja ajatusmallien vuoksi, joita en ole aiemmin kyseenalaistanut. Olen kokenut kai epäterveitä ja myrkyllisiä parisuhteita siksi, että olen itse niin rikkinäinen ja tasapainoton, muttta niin ovat olleet kumppanitkin. Tosin he täysin eritavalla, mutta tässä voidaan kai puhuakin "toisiaan täydentävien vastakohtien" epäterveestä muodosta. Kaksi epätasapainoista ihmistä vetävät toisiaan puoleensa. Toinen läheisriippuvainen ja toinen vastariippuvainen. Toinen narsisti ja toinen kiltti ja alistuva. En tietenkään ole ollult tietoinen näistä eikä ole elämäni kumppanitkaan. Kaikki ovat luulleet olevansa tasapainoisia.

Nyt kun olen antanut itsetutkiskelulle aikaa, asioilla on ehkä mahdollista muuttua. Kirjan mukaan tätä todennäköisesti koitettaisiin selittää sillä, että ajatukseni ovat "eri taajuudella" ja vetää puoleensa samalla aaltopituudella olevaa "värähtelyä". Näille asioille ei tarvitse keksiä mitään yliluonnollista selittelyä taajuuksista ja värähtelyistä. Se on normaalia iän tuomama henkistä kasvua. Ei se kasvu pysähdy tiettyyn ikään.

Päätin testata ihan pienillä konkreettisilla asioilla vetovoimanlakia. Kävellessäni kohti kauppaa ajattelin, että aina kun ylitän tien, auto pysähtyy ja päästää minut yli. Ja niin kävi. Matkan vartella on 6 suojatietä ja kaikissa auto hiljensi vauhdin niin, että pääsin ylittämään tien.

Kaupassa ajattelin tiettyä tämän hetken suosikki jäätelöä ja se löytyikin heti päätylaarista eikä tarvinnut lähteä kiertämään pakastealtaita toiselle puolelle. Jos ajatuksiin päästää häivähdyksenkään epävarmuutta esim ajattelemalla "voi kunpa jäätelö ei vaan olisi päässyt loppumaan", niin vetovoimalain teorian mukaan aivan varmasti se on loppunut tai on vähintäänkin ylihinnoiteltua.

Tai jos olisin mielessäni kysynyt epäröiden "päästääköhän tuo autoilija minut yli?", niin vetovoiman laki ymmärtää sen niin, että älä vaan päästä tuota ihmistä ylittämään tietä ennen kuin autot ovat menneet ohi. Olen tässäkin asiassa sitä mieltä, että ei ole mitään maagista taajuutta vetovoiman lakiin. Tai ehkä ihmiset voivat sitä siksi kutsua, mutta voihan se yhtälailla olla Jumala tai muille mikä tahansa uskon kohde. Se voi olla myös onnekas sattuma.

Päätin kokeilla samaa ajatusta rahaan. Ei tarvitse miettiä miten sen aikoo tehdä. Sellaiset "miten" pohdinnat vaan kertovat epävarmuudesta ja vetovoiman laki kuulee "en tiedä mistä saisin rahaa", joten sitä saa mitä tilaa, eli köyhyyttä.

Mietin miten olisi mukava saada lisätienestiä ja asiakkaita juuri nyt kun on taloudellisesti tiukkaa. Paitsi en ajatellut, että minulla olisi tiukkaa, vaan ajattelin miten hyvin tulen toimeen. Päätin visioida mielessäni niin kuin se olisi jo tapahtunut. Kahden päivän päästä useampi asiakas ottaa minuun yhteyttä. Nyt minulla on varaa ostaa ne muutama asia mistä olen salaa haaveillut.

Ei tämä ei ole vetovoiman lakia ja ajatuksen voimaa. Minulla on ilmoitus palveluistani, jonka ihmiset olivat löytäneet. Vetovoimanlaki on kyllä hyvä sana kuvaamaan sitä, että ihmisen ajateltua haluamiaan asioita niihin kiinnittää enemmän huomiota ja siitä syystä myös tekee niiden asioiden eteen enemmän. En kuitenkaan koe, että tällaiselle asialle tarvitsee erikseen keksiä mitään nimitystä taajuudesta ja värähtelystä kun se on selitettävissä ihan asioiden oikeilla nimillä. Toki olen iloinen, että tämä ajattelu ihmisiä auttaa menestymään elämässä. Joillekin se sopii.

Mitä tulee muihin raha-asioihin, on huvittavaa ajatella rikastumista laskujen sijaan ja sitten ihmetellä miksi niitä laskuja kuitenkin tulee. Eikö vetovoiman laki toiminutkaan? Pitääkö nämä netistä tilaamani tuotteet oikeasti maksaa? Ehkä vetovoiman lain onkin tarkoitus kuvata sitä muutosta mikä lähtee itsestä eikä ulkopuolisesta magneettisesta värähtelytaajuudesta.

Monet kuitenkin tuntuvat ottavan nämä uskonasiat liian kirjaimellisesti eivätkä tunnista kuvainnollisia kielikuvia. Oman järjen käyttö on sallittua ja sen nettishoppailun voi jättää väliin, jos mielii rikastua. Ei niitä asioita pelkästään ajattelemalla houkutella luokseen. Ajatuksien jälkeen sitä huomaa siirtyvänsä tekoihin, asian toteutumiseksi. Mutta vetovoimanlakihan ei puhu tästä mitään. Se ei velvoita tekoihin, vaan haaveiluun ja asiat tapahtuvat taikaiskusta kun vaan tarpeeksi ajattelee.

Minua ei sinällään nuo aineellisten asioiden ajattelu kiinnosta niin paljon, koska se johtaa vaan suorituskeskeiseen kiireelliseen elämään, josta yritän päästä eroon. Mitä tahansa tavoitteeksi laitan, panen sen alulle itse.

Minulle "salaisuus" merkitsee Jumalaa eikä vetovoiman lakia. Nämä samat asiat löytyy raamatusta mitä nykypäivänä naamioidaan näihin salaisuuskirjoihin ja voimalauseisiin. Toki ne on helpompi tulkita nykypäivän kirjoista kun vaikeaselkoisesta Raamatusta. Ei tässä mitään oman elämämme teologeja olla. Onhan niitä voimalauseita ja aforismeja mukava lukea. 

MITÄ TAHANSA TE USKOSSA RUKOILLEN PYYDÄTTE, SEN TE SAATTE.
MATT. 21:22.
NIINPÄ MINÄ SANON TEILLE: MITÄ IKINÄ TE RUKOUKSESSA PYYDÄTTE, USKOKAA, ETTÄ OLETTE SEN JO SAANEET, JA SE ON TEIDÄN.
MARK. 11:24.

 

Kommentit

Armida (Ei varmistettu)

Olen seurannut blogiasi jonkun aikaan ja jo aiemmin minun piti vinkata sinulle mm. vetovoimanlaista. Minusta olet blogi blogilta ikään kuin "kasvanut" ihmisenä, jos nyt näin kirjoitusten perusteella voi mitään päätellä. Ei ole vahinko, että rupesit kuuntelemaan tuota äänikirjaa. Olen itse menneisyydessä ollut melko samanlaisessa tilanteessa kuin sinä mm. suhteissa. Töissä olin suorittaja, kunnes sairaudet pistivät kehon stoppiin ja monen mutkan kautta lopulta irtisanouduin töistäni. Surkeudessani ja kipujen kanssa kärsivänä mietin, että pitää elämässä olla jotain muuta kuin oravanpyörässä juokseminen tajunnan rajamailla väsyneenä ja kroonisten sairauksien kanssa kärvistely. Monien tuhansien tuntien henkisen tien käyneenä minulla on juuri nyt ihana rauha itseni ja ympäristöni kanssa - olen onnellinen. Ihana perhe ja läheiset. Taloudellisesti tulen toimeen, mutta en juuri mitään ihmeellistä kaipaakaan. Olen onnistunut lopettamaan pölinät päästäni (meditointi) ja olen saanut egoni rauhoitettua. Olen löytänyt korkeamman taajuuteni tai sieluni tai korkeamman minäni - kuka mitenkin haluaa sitä kutsua. Olen tajunnut, että kaikki on energiaa ja energia on kaikki. Niin vaikeaa, kuin on luottaa universumin tukeen, niin minulla se ainakin on kannattanut. Se on VAIKEAA aluksi, koska mieli ja ego elävät menneessä ja tulevaisuudessa ja on aluksi rankkaa pysyä "tässä nyt hetkessä". Jos kiinnostaa kannattaa tutustua esim. YouTubessa Echard Tolleen, Abraham Hicksiin (jonka opetuksien perusteella tuo kirja/elokuva on haastattelujen avulla Rhonda Byrnen toimesta syntynyt), Micheila Sheldaniin, Lee Harrisiin jne. Nettisivuina esim. luxonia.com/suomeksi. Lillyn sivuilla esim. Sinä Olet Luoja - perustuu minusta aika paljon juuri Abraham Hicksin juttuihin. Kun etsit, niin löydät mikä mahdollisesti resonoi sinun kanssasi. Toivotan sinulle ja perheellesi mitä ihaninta loppukesää ja toivotan onnea, jos mahdollisesti lähdet uudelle itsesi etsinnän tielle. Lopuksi kiitän sinua blogistasi, sillä kirjoitat hyvin - autat varmasti monia samassa tilanteessa olevia, sillä vertaistuki on paras tuki :).

Sydän huokaa

Kiitos youtube vinkeistä! En ollut kuullutkaan heistä ja en itse olisi varmasti osannut edes etsiä moisia. Pitää katsella ihan ajan kanssa. Itsellä vielä nuo "pölinät päässä" on sellaista makareenaa ja sirkusta, että yöunet menee. Mutta suunta on ainakin oikea vaikka eheäksi ei ole nopeaa reittiä. Kiitos kommentista ja ihanaa loppukesää myös sinulle.

Kommentoi