Vuosi flunssassa

Sydän huokaa

Lääkärillä käyminen on ollut usein vaivaannuttavaa ja on ollut iso kynnys varata edes aikaa, jos asia tuntuu pieneltä. Jotenkin omien terveysasioiden puhuminen tuntemattomalle on niin kiusallista ja vaikeaa. Tämä juontaa juurensa aikaan, kun minulla oli pitkään lääkäri, jolta puuttui täysin empatiakyky. Hän oli aivan eri aaltopituuksilla eikä tuntunut tajuavan mihin tarvitsin apua. Esimerkkinä menin aikoinaan uusimaan mielialalääkkeitä ja tämä vaan tokaisi, että et sinä voi niitä lopun ikäsi syödä. 

Lääkärini vaihtui muuton myötä ja tapasin aivan ihanan lääkärin, jolla tuntui olevan tietämystä useammastakin asiasta. Minulla oli luottavainen olo ja tuntui helpolta kysyä neuvoa. Lääkäri vaikutti kaikin puolin pätevältä ja minulla ei ollut ollenkaan vaivaantunut olo. Hoitosuhde oli helppo ja sain paljon apua eri vaivoihin. Asiantuntemus ja ammattitaito paistoi hänen puheistaan ja toiminnastaan. Sitten muutin uuteen kotiin. Olin varaamassa aikaa ja huomasin, että lääkäri oli taas vaihtunut. Petyin ja mielessäni pyöri miten joudun taas aloittamaan sairaskertomukset alusta alkaen uuden lääkärin kanssa, joka käskisi vaan seuraamaan tilannetta kuukausi kaupalla ilman hoitoa ja tutkimuksia. Törmäisin taas lääkäriin, joka ei ota minua tosissaan. Kauhuskenaariot pitkittyneistä hoitamattomista sairauksista valtasi ajatukset.

Minulla kesti pitkään löytää sopiva lääkäri, jonka kanssa aaltopituudet kohtaavat, joten en aio päästää tästä irti. Niinpä tein vapaamuotoisen hakemuksen lääkärin vaihtoon vedoten terveydenhuoltolakiin ja valinnan vapauteen. Olen niin kypsä siihen, että olen ollut yli vuoden kuumeessa, flunssassa, influenssassa, keuhkoputkentulehduksessa, silmätulehduksessa ym taudeissa. Joka kuukaudesta vähintään kaksi viikkoa olen kipeänä.

Nytkin kirjoitan tätä tekstiä pitkittyneessä flunssassa joka on kestänyt jo 11 päivää. Olen ollut vuoden sisällä useammin kipeä kun koko elämäni aikana yhteensä. Missä muut sairastavat flunssan kahdessa päivässä pikku nuhalla minä sairastan viikon kurkkukivussa, päänsäryssä, keuhkot repivässä yskässä. Usein tämän kanssa on korkea kuume. Kestoyskä ja atopia alkaa jo riittää. Olen vuoden opiskelut hoitanut käytännössä muutamassa kuukaudessa, sillä olen koko ajan sairas ja poissaoloja on useita. Sain juuri ja juuri tarvittavat opintopisteet täyteen, että minulla on vielä mahdollisuus saada tutkintotodistus. 

Nyt riittää tämä sairastelu. Vanha tuttu lääkäri lupasi, että pääsen allergia ja astmatesteihin nyt helmikuussa, mutta nyt kun pitää puljata tätä lääkärin vaihtoa niin asiat pitkittyy. Haluan tietää mikä kehoani vaivaa kun vastustuskyky ei palaudu normaaliksi.

 

 

 

 

Kommentoi