Pudotus

Olin liian tyhmä keksimään järkevää opinnäytetyön aihetta ja kaikki alkoi tuntua lapselliselta teeskentelyltä. Tee jokin typerä kysely jostain täysin turhasta aiheesta saadaksesi täysin turhan tutkintotodistuksen ja teeskentele että tämä on tärkeää. Sitten voit hakea töihin joissa taas saa teeskennellä että se mitä tehdään on tärkeää. Asiat joita siinä maailmassa kuuluisi pitää merkityksellisinä alkoivat vaikuttaa täysin merkityksettömiltä.

Mun tapauksessani töiden hakeminenkin sillä turhalla todistuksella ja surkealla cv:llä olisi täysin turhaa koska kaikki muut hakijat olisivat parempia eikä siis olisi pelkoa työllistymisestä. Jos työelämä on pudotuspeliä, joidenkin on oltava niitä jotka putoavat ja mä tiedän kuuluvani siihen joukkoon.

Oikeastaan en tiedä onko työelämä pudotuspeliä vai opitaanko se vain jostain syystä kokemaan niin? Onko niin että jokaiselle on kyllä paikkansa mutta monien on vaikea löytää paikkaansa tai uskoa siihen että sellainen on olemassa? Sen tiedän että tunne siitä että oma paikka maailmassa on voitettava kilpailussa kaikkia muita vastaan, on se mikä aiheuttaa työuupumusepidemian ja sen että mielenterveysongelmista johtuvien työkyvyttömyyseläkkeiden määrä on hämmentävissä lukemissa.

Kommentit (0)