Muistithan syödä väärin tänäänkin?

Söit lihaa, mutta et kuitenkaan noudattanut keto-ruokavaliota. Suklaapatukkakin meni ja vähän jotain einestä, sokeria, lisäaineita, viljaa ja maitoa, voita ja kasviöljyä – ne molemmat on kuulemma pahasta. Perunassakin on antiravinteita, ei saa käyttää sitä.
Ei ollenkaan puhdasta ruokaa, ei tullut valittua luomua, ei varmistettua sataprosenttista gmo-vapautta, muistathan pelätä mitä ruuastasi saat. Väärin lämmitettynäkin vielä, ei saa käyttää mikroaaltouunia, ravinteet tuhoutuu ja sairastut.

”Ihmiset syövät niin hirveää moskaa”, ne sanovat. No varmasti, lähes kaikkihan aina jonkun mielestä on sitä. Väittävät vielä että ”ennen oli paremmin”, että ihmiset olivat terveitä kun ne söivät tietyllä tavalla. Helppo uskoa niin, ette tiedä kuinka terveitä tai sairaita oikeasti olivat. ”Ei ollut ylipainoa ja elintasosairauksia” – no eipä ollut ei, sen sijaan oli aliravitsemusta ja terveydenhuollon puutteessa diagnoositta jääviä terveysongelmia. Nuorten ja terveiden ihmisten omahyväinen kuvitelma siitä että jokainen olisi täydellisen terve ja ikuisesti nuori kunhan vain söisi oikein.

Eikä pidä ymmärtää väärin, minusta on mahtavaa jos joku löytää apua johonkin terveysongelmaansa tietystä ruokavaliosta. Sekin on mahtavaa että ihmiset pyrkivät syömään terveellisesti. Mutta mikä on tämä asenne että minä olen muita parempi siksi että minä noudatan sitä oikeaa ruokavaliota? Kaikki se omaan ruokavalioon sopimattoman ruuan haukkuminen moskaksi osoittaa tuon asenteen. Ainoa ruoka-aine jonka minä suostun sellaiseksi tuomitsemaan, on sokeri.

Menen kauppaan enkä enää tiedä mitä ostaa. Kaikki muu paitsi luomuvihannekset on aina jonkin ruokaideologian mukaan epäterveellistä tai muuten pahasta, ja pelkästään niillä ei kuitenkaan voi elää.

Jää kaksi vaihtoehtoa: valitset omaksesi jonkin ehdolla olevista lukuisista ruokaideologioista ja yrität syödä oikein sen mukaan tai hylkäät ne kaikki ja syöt mitä haluat. Osaatte varmaan arvata oikein kumman minä valitsen.

hyvinvointi ajattelin-tanaan
Kommentit (0)