Pohdintojani salaliittoteorioista

Salaliittoteoriat ovat olleet minulle yksi tämän ”heräilyprosessin” haastavimpia asioita. Minun on oikeasti ollut vaikea ymmärtää ja ”hyväksyä” niitä.

Kuuntelen ihmisten juttuja litteästä maasta, tunnelisodista, kemikaalivanoista, kloonatuista ihmisistä ja reptiileistä ja suuresta ”cabal-salaliitosta” ja pidän näitä jokseenkin päättöminä. Sitten katson juttuja 9/11-terrori-iskusta ja paikalleen romahtavasta rakennuksesta johon ei törmäilty yhdelläkään lentokoneella, katson näitä muutamia murhatapauksia kuten mm. John F. Kennedy, Lennon, Tim Bergling – tiedetään mitä he puhuivat ja mitä heillä oli tekeillä juuri ennen kuolemaansa. On selvää että on olemassa jokin taho joka pystyy toteuttamaan todella mittaviakin salaliittohankkeita ja jolle ihmishengellä ei ole mitään arvoa. Ja sitten on nämä jutut pimeistä rituaaleista joissa lapsia hyväksikäytetään ja tehdään vielä pahempiakin asioita – ja nämä ovat totta, kuva-aineistoilla todistetusti. Liittyvätkö nuo asiat sitten jotenkin toisiinsa? En tiedä. Salaliittoteorioita tutkineet ovat kokoilleet tuollaisista irrallisista palasista kokonaiskuvaa jossa ne nivoutuvat yhteen.

Joillekin käy salaliittojen kaninkoloon sukeltaessa niin että he ovat hyvin pian täysin vakuuttuneita jotakuinkin kaikkien salaliittoteorioiden paikkaansapitävyydestä. Minulle vaikuttaa siltä että osa ihmisistä päätyy uskomaan myös hierarkkisten järjestelmien sisäänrakennetusta korruptoivuudesta johtuvien ongelmien olevan tietoisen suunnitelmallisen toiminnan seurausta vaikkei niin olisikaan. En esimerkiksi usko että mikään taho haluaa ihmisten sairastavan tai haluaa pitää ihmisiä sairaana vaikka näin väitetään, sopisihan se yhteen lääketeollisuuden intressien kanssa. Uskon että näissä on pääosin kyse vain paremman tiedon puutteesta ja jähmeästä, hitaasti uusiutuvasta ja korjautuvasta virallisen tiedon ravintoketjusta. Joillekin käy niin että kun havahtuu siihen että valtamediat eivät välitäkään aina totuutta, päädytään olettamaan vastamedioiden olevan totuudellisempia kuin ne oikeastaan ovatkaan ja oletetaan valtamedioiden ja viranomaisten valehtelevan ihan kaikesta kaiken aikaa ja vielä tietoisesti. Kontrarianismikin on yhdenlainen ansa. Ja pian kaikki toinen silmä peitettynä jossain poseeraavat kuuluvatkin illuminatiin, ihmiset jaetaan simppelisti hyviksiin ja pahiksiin ja niin edelleen…

Meille opetetaan että vain jotenkin vinksahtaneet pöljimykset uskovat salaliittoteorioihin. Useimpiin tuo oppi on uponnut hyvin, ja salaliittoteorioihin liittyy tietynlaisia hyvin vahvoja negatiivisia konnotaatioita joita oikeastaan ymmärränkin, onhan osa noista teorioista kieltämättä aika villejä. Aihetta pohtiessani löysin Inkeri Harjun kandidaatintutkielman ”He jotka uskovat hömppään”. Hän on tehnyt tutkielmassaan kehysanalyysiä siitä miten valtamedian (tässä tutkielmassa on tutkittu Ylen ja Helsingin sanomien verkkojulkaisuaineistoa) toimittajat kehystävät salaliittoteorioita ja niihin uskovia ihmisiä ja kuinka käytetyt kehykset toiseuttavat salaliittoteorioihin uskovia.

Stereotyyppinen kuva salaliittoteorioihin uskovista on se että nämä ovat matalastikoulutettuja, oikeisto-konservatiiveja, nörttejä jotka viettävät liikaa aikaa netissä salaliittoteorioita tutkien, tai koronakriisin järkyttämiä ihmisiä jotka oudossa pandemiatilanteessa päätyivät etsimään selityksiä tilanteeseen salaliittoteorioista. Valtamedioiden toimittajat luovat salaliittoteorioihin uskovista kirjoittaessaan toiseuttavaa ”me ja nuo muut -asetelmaa” osoittaen näin etteivät ainakaan itse kuulu samaan joukkoon. Siihen joukkoon ei kuulu kuulua, ainakaan jos haluaa säilyttää uskottavuutensa, kaikki tietävät tämän. Jos salaliittoteoriat olisivat totta, niiden kuittaaminen perättömänä hömppänä ja niitä tutkivien ja niihin uskovien leimaaminen ja häpäiseminen olisi tietysti pyrkimystä pitää niitä pimennossa. Ihmisiä ohjaillaan muokkaamalla niiden ajatuksia ja mielipiteitä – se on tosin tainnut viime aikoina käydä vaikeammaksi.

Minusta näyttää siltä että ihmisen mieli haluaa lukita vastaukset joskus jo ennen kuin on ymmärtänyt kunnolla kysymyksiäkään. Joidenkin lukittu vastaus salaliittoteorioihin liittyen on se että ne ovat kaikki täyttä huuhaata. Toisten lukittu vastaus on se että maailmaa kaikkineen hallitsee paha saatananpalvojien ”cabaali”. Ensimmäisille hyviä kysymyksiä ovat vaikka nämä: miksi WTC 7 romahti? Miksi Kennedy, Lennon ja Bergling ja monet muut ihmiset murhattiin? Miksi Epsteinin itsemurha lavastettiin (sellin kamera juuri sopivasti pois päältä, vuorossa olleet vartijat juuri sopivasti jossain muualla, ei se ole sattumaa)? Miksi Bill Gates hymyillä virnisteli puhuessaan seuraavasta tautiepidemiasta joka tulee saamaan koko maailman huomion osakseen? Toisille hyvä kysymys on tämä: voisiko tosiaan olla niin että esimerkiksi koko lääketeollisuus ja lääkärikunta olisi mukana suuressa salaliitossa ihmisten terveyden tuhoamiseksi?

Omalta osaltani olen tyytynyt siihen että mä en toistaiseksi tiedä mistä näissä kaikissa oikeastaan on kyse. En tiedä mikä on totuus esimerkiksi pandemian alkuperästä ja tarkoituksesta, tai niistä rokotteista. Minun ei tarvitse tietää, eikä uskoa ja omaksua kenenkään muun näkemyksiä näistä, pärjään ilmankin – kunnes ehkä joskus saan kehitettyä aidosti oman ymmärryksen näihin asioihin, muilta kopioidun sijaan.

Loppuun todettakoon että onhan se tavallaan hauska tilanne kun virallinen totuus on jotain minkä suurin osa ihmisistä jo tietää selväksi valheeksi – 9/11 -terrori-iskun suhteenhan asia taitaa jo olla niin.

Huomasin muuten itse tätä kirjoittaessani haluavani osoittaa etten sentään usko tiettyihin salaliittoteorioihin – vaikuttaakseni uskottavammalta, tottakai. Näin se mieli on korruptoitunut minullakin.

puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (0)