Arki 2018 alkaa vihreääkin vihreämmällä salaatilla

Vuosi on vaihtunut ja olen kirjoittanut tätä blogia nyt vuoden ajan. Aluksi postaukseni koskivat nimenomaan juhlimista, mutta vuoden aikana päädyin kirjoittamaan myös asioista, joilla voi tehdä arjestakin juhlavampaa. Otsikoissa olen käyttänyt kylläkin hieman hämäävästi puhekielistä ilmaisua ”Arjesta juhlaa”, vaikka käytännössä tarkoitan nimenomaan ”juhlavampaa”. Rehellisesti sanottuna nautin arjesta sellaisenaan eikä sen tarvitse eikä tulekaan olla juhlaa. Arki nimittäin tekee juhlasta juhlan. Jos elämä olisi juhlaa päivästä toiseen, ei alkumaljojen kilistely tai illan pikkutuntien viimeiset tanssiaskeleet tuntuisi enää miltään. Toisaalta arjen ruutininomaisuus luo täydellisen pohjan juhlien suunnitteluun. Kun kaikki muu rullaa omalla painollaan, on vapaa-aika käytettävissä uusien ideoiden etsintään ja juhlavalmisteluihin.

Vuoden vaihtuminen tarkoitti meidän kodissa siis paluuta ihanaan arkeen. Vaikka joulukuusi koristaakin olohuonetta vielä loppiaiseen asti,  arki näkyy käytännössä päivällispöydässä. Tammikuinen arki on kuitenkin kevyempi ja raikkaampi kuin joulua edeltävä. Joulua edeltävät päivälliset olivat täyteläisiä pastoja juustoraasteineen, mutta nyt pöytään katetaan salaatteja ja keittoja.

 

Vihreä salaatti

 

Eilen seikkailin ruokakaupan vihannesosastolla ja haalin ostoskoriin vihreitä raaka-aineita, joista suurin osa oli jopa alennuksessa. Näistä raaka-aineista syntyi vihreääkin vihreämpi salaatti, jonka kruunasi pistaasikastike. Silmusalaatti takaa salaatin rapeuden ja avocado täyteläisyyden.

Vihreän salaattini reseptin löydät alta. Resepti on siitä kätevä, että sen ruokaisuutta saa säädeltyä lisäämällä salaattiin enemmän pähkinöitä tai avocadoa tai jatkamalla sitä muilla raaka-aineilla, kuten kanalla, falafelpyöryköillä tai kvinoalla. Salaatti on myös uusi vaihtoehto noutopöydän perinteiselle vihersalaatille. Huomioi tällöin kuitenkin se, että avocadolla on tapana tummua. Lisää siis avocado salaattiin vasta ennen tarjoilua ja pirskota tällöinkin sen päälle sitruunamehua.

 

pistaasikastike

 

Vihreä salaatti pistaasikastikkeella (kahdelle)

20 suolattua ja paahdettua pistaasipähkinää

6 tl extra-neitsytoliiviöljyä

2 tl sitruunamehua

1/2 vaahterasiirappia (tai muuta makeuttajaa)

chilijauhetta

mustapippuria

 

80 g vihreää salaattisekoitusta (rucolaa, babypinaattia ym.)

100 g kurkkua

1-2 hass-avocadoa

reilu kourallinen silmusalaattia

 

1. Kuori pistaasipähkinät ja laita pähkinät mortteliin. Murskaa pähkinät pienemmiksi ja mittaa sekaan öljy sekä sitruunamehu. Sekoita. Mausta vaahterasiirapilla, chilijauheella ja mustapippurilla.

 

2. Pilko kurkku. Kuori ja pilko haluamasi määrä avocadoa.

3. Asettele lautasille salaattisekoitusta, kurkkuviipaleet, avocadopalat sekä silmusalaatti. Pirskota kastike salaattiannosten päälle.

 

 

Ihanaa alkanutta vuotta 2018!

<3: Laura

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *