Luukku 8: Rosollivoileipäkakku

Syytä juhlaan

Viime keväänä linkkasin reseptin herne-fetavoileipäkakkuun, joka on lempivoileipäkakkuni. Se on helppo, raikas ja sopii myös niille, jotka eivät syö lihaa. Tähän vuoden aikaan kaipasin kuitenkin talvisempia makuja, mutta helppoudesta en halunnut tinkiä. Aloin siis miettimään vaihtoehtoa herneille ja jostakin täysin tuntemattomasta syystä mieleeni tuli eineshyllyn valmiiksi pilkotut rosolliainekset. Karsin myös alkuperäisen reseptin piparjuuren pois ja villikokeiluni osoittautui menestykseksi! Tänään, joulukuun kahdeksantena päivänä on aika laittaa tämä yllättävä makuyhdistelmä jakoon. Tässä versiossa kakun reunat jätetään nakuiksi ja kuorrute levitetään vain kakun päälle. Näin kaunis punajuuren väri pääsee koristamaan kahvipöytää. Reseptin löydät alta, laita toki testiin, jos haluat maistaa jotain ihan uutta!

Vinkkinä muuten jo huomista postausta ajatellen, että leivän reunoja ei kannata koskaan heittää roskiin vaan niistä saa jalostettua ihanan kotoisan jälkkärin. Kannattaa käydä blogin puolella siis huomennakin!

 

Feta-rosollivoileipäkakku

 

Fetatäyte

100 g fetaa

50 g tuorejuustoa

 

Rosollitäyte

300 g rosollia

120 g smetanaa

1/4 tl suolaa

mustapippuria

 

Kakun muut aineet

16 viipaletta moniviljapaahtoleipää

1 dl kasvislientä

 

Kuorrute

200 g fetaa

100 g tuorejuustoa

koristeeksi rukolaa ja ruohosipulia (ja erilleen otettuja punajuurikuutioita)

 

1. Tee fetatäyte ajamalla ainesosat tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.

2. Ota pari kymmentä punajuurikuutiota erilleen koristelua varten. Tee rosollitäyte soseuttamalla rosolli ja sekoittamalla siihen loput ainesosat. Itse en soseuttanut täytettä täysin sileäksi, sillä halusin kakkuun myös sattumia.

3. Leikkaa leipien reunat pois. Ota esille leivinpaperi ja laita sille neljä leipäviipaletta vierekkäin. Kostuta viipaleet kasvisliemellä ja levitä päälle puolet rosollitäytteestä. Leikkaa yksi leipä kahtia ja kokoa seuraava leipä kerros limittäin alempaan nähden aivan kuten tiilet ladotaan. Kostuta leivät ja lusikoi päälle fetatäyte. Tee seuraava leipä kerros kuten alimmainen, kostuta ja levitä loppu rosollitäyte. Kokoa vielä viimeinen leipäkerros kuten toinen kerros koottiin puolittamalla yksi leivistä ja kostututa.

4. Kääri voileipäkakku leivinpaperipakettiin ja laita vetäytymään jääkaappiin seuraavaan päivään saakka.

5. Tee tarjoilua ennen kuorrute sekoittamalla se esimerkiksi sähkövatkaimella ja lado se kakun päälle. Voit myös levittää kuorrutetta halutessassi reunoille.

6. Koristele kakku ja aseta tarjolle.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.