Suorapuheisuutta Alkon kassalla

Kun reippaasti yli kolmekymppinen nainen lähtee auringonpaisteessa viiniostoksille, hänelle saattaa käydä, kuten The Killersin Humanea kuunnellessa tai kolmen kuohuviinilasin jälkeen. Askel on kevyt, olo tuore kuin ylioppilaskeväänä. Ehkä se näkyy olemuksessa.

No niin, menin siis Alkoon hakemaan viinipulloa. Kun pääsin kassalle, kassatäti pyysi henkkareita. Vilkaisin ilahtuneena mieheeni. Kuulithan, hän pitää minua parikymppisen näköisenä! Ilo kupli sisälläni, ehkä kasvoin pari senttiä pituutta. Kaivoin papereita kuuliaisesti lompakosta (en esimerkiksi harmitellut, että voi vitsi, kun se ajokortti jäi juuri nyt autoon). Samalla otin aurinkolasit pois silmiltäni.

Mitä tekee kassatäti. Ei vilkaisekaan ajokorttiani vaan katsoo minua silmiin ja sanoo:

"Ai jaa. Taisin tehdä virheen. Heti kun mä näin sun silmät, tajusin, ettei mun olisi pitänyt pyytää henkilöllisyystodistusta." 

Näin toimii suorasanainen, selkärangan omaava ihminen. Myöntää virheensä välittömästi.

Nyt sitten tiedän, mille alueelle vuodet minulla kertyvät. Olenhan itsekin epäillyt, että niillä silmäpusseilla on paljon enemmän vaikutusta kuin uskoisi. Näiden kahden linssin alle katoaa siis helposti yli 15 vuotta. 

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.