Älä huoli, en mä sua jätä

Tyttö on juuri aloittanut opiskelut uudessa kaupungissa. Tyttö pääsi muuttamaan pois kotoa 16-vuotiaana opiskelupaikan saatuaan. Pienessä kunnassa eläminen ei koskaan ollut tytön unelma ja tyttö halusi kokeilla omia siipiään poissa vanhempiensa luota. Lapsuus oli ollut turvallista, mutta rajat olivat aina todella tiukat. Vanhempien koti sijaitsi useita kilometrejä kunnan keskustasta eikä tyttö saanut edes teini-iässä jäädä koulun jälkeen keskustaan kuin pariksi tunniksi kerran viikossa. Tyttö kunnioitti ja totteli vanhempiaan, joten hän ei kapinoinut tätä sääntöä vastaan.

Omillaan eläminen oli ihanaa. Oppilaitoksen asuntola oli hyvä paikka kokeilla itsenäistä elämää. Turvallista ja ihmisiä oli kokoajan ympärillä. Tyttö tutustui nopeasti uusiin ihmisiin. Ekstroverttinä tutustuminen ei ollut vaikeaa. Tyttö löysi itselleen nopeasti ystäviä, joiden kanssa opiskelu ja vapaa-ajan viettäminen oli helppoa. Ihmissuhteista tai niiden tuomista haasteista tytöllä ei ollut vielä tietoakaan.

Aikaa oli kulunut opiskeluiden aloittamisesta pari kuukautta, kun asuntolassa asuvat nuoret viettivät iltaa ja päättivät yön tullen mennä nukkumaan samaan huoneeseen. Patjoja kannettiin kerrosten välillä ja majoittuminen tapahtui yhden nuoren huoneessa. Tytöillä ja pojilla oli omat kerroksensa asuntolassa ja sääntönä oli, ettei klo. 22 jälkeen saanut poistua omasta kerroksestaan. Tämä pieni sääntöä vastaan kapinointi oli ensimmäinen, jossa tyttö oli mukana. Tyttö tutustui yön aikana poikaan, johon hän ihastui heti. Tämä teini-iän ensimmäinen oikea seurustelusuhde alkoi nopeasti. Pojan kanssa kaikki oli ihanaa. Poika oli hauska, tyttöä vanhempi, soitti bändissä ja poltti tupakkaa. Tytön mielestä pojassa oli juuri sopivassa suhteessa unelmavävyä ja pahaa poikaa.  Poika kohteli tyttöä kuin kukkaa kämmenellä. Poika kehui tyttöä paljon, vietti tämän kanssa aikaa ja otti tytön mukaan myös bänditreeneihin. 16-vuotiaan tytön mielestä poika oli täydellinen ja oli varma, että suhde tulee kestämään läpi elämän.

Suhteen kestettyä muutaman viikon, tyttö huomasi, että pojalla on paljon naispuoleisia ystäviä. Teini-ikäinen, ensi kertaa todella ihastunut tyttö ei osannut ajatella, että asiasta ei tarvitse olla mustasukkainen. Poika kysyi tyttöä samalla tavalla mukaan asuntolan elokuvailtoihin, mutta näissä illoissa oli läsnä myös pojan naispuoleiset ystävät. Tyttö oli todella mustasukkainen ja päätti jäädä mielummin omaan huoneeseensa yksin vellomaan mustasukkaisuuteensa, kuin mennä tutustumaan pojan ystäviin.

Poika kysyi tytöltä useita kertoja, että oliko tämä jostain mustasukkainen tai oliko tytön mielenpäällä jotain muuta. Tyttö ei koskaan myöntänyt pojalle, että hän oli todella mustasukkainen ja olisi halunnut pojan kokonaan itselleen. Poika tietysti jatkoi ajan viettämistä samalla tavalla ystäviensä seurassa kuin ennenkin. Tyttö oli poikaan todella ihastunut eikä tajunnut, että mustasukkaisuus ja lapsenomainen ajattelutapa koituisi tämän suhteen kohtaloksi. Kuinka tyttö olisi edes osannut ajatella asiaa sillä tavalla. Ei sellaisia asioita opeteta koulussa.

Noin viikkoa ennen teinitytön maailman romahtamista tyttö oli normaaliin tapaansa menossa nukkumaan pojan huoneessa. Tyttö oli viettänyt pojan kanssa ihanan illan ja tyttö oli onnellisuutensa kukkuloilla. Tyttö makasi sängyllä pojan kainalossa ja sanoi pojalle: ”mun tekis mieli sanoo sulle yks asia mut en uskalla”. Poika vaati leikkisästi tyttöä kertomaan mitä tällä oli mielessä. Tyttö keräsi kaiken rohkeutensa ja sanoi: ”mä rakastan sua”. Pojan kasvoille nousi todella hämmentynyt ilme ja poika tokaisi: ”ööö rakastat?” Tyttö tajusi virheensä, poika ei ajatellut tytöstä samalla tavalla. Tyttö alkoi heti selitellä ja sanoi, että ei ollut varma rakastaako, mutta tykkäsi pojasta valtavasti. Poika oli todella hämmentynyt eikä osannut sanoa tytölle oikein mitään. Ilta päättyi pojan nukahtamiseen. Tyttö ajatteli, ettei asiasta vaan puhuttaisi enää ja suhde jatkuisi samalla tavalla kuin tähänkin asti. Tyttö oli väärässä.

Seuraavan viikon aikana tyttö ja poika näkivät harvemmin. Pojalla oli kuullemma paljon bänditreenejä ja koulutehtäviäkin pitäisi tehdä. Tyttö ei ajatellut minkään olevan pielessä, sillä pojan nähdessään kaikki vaikutti normaalilta. Eräänä iltana, noin viikko tapahtuneen jälkeen, poika oli kylässä kahden kaverinsa luona. Tyttö tiesi tästä. Poika laittoi tytölle tekstiviestin ja pyysi tyttöä juttelemaan kanssaan. Tyttö tapasi pojan asuntolan kerrosten rappusissa. Tyttö sanoi pojalle hymyillen: ”Mullakin on sulle asiaa. Pitäis varmaan puhua. Älä huoli, en mä sua jätä”. Poika vastasi tähän: ”Ei mullakaan mitään maailmaa kaatavaa asiaa oo, mut vakavaa silti”.

Poika ja tyttö menivät tytön huoneeseen. Poika haluisi aloittaa. Tytöllä ei ollut ajatustakaan, että seuraavan minuutin aikana hänen tunne-elämänsä tulisi romuttumaan. Poika sanoi, ettei koe suhteen olevan enää hyvä. Poika ehdotti jos hän ja tyttö pitäisivät muutaman päivän taukoa. Tyttö oli juuri katsonut Sinkkuelämää -jakson, jossa Carrie oli sanonut, että tauot johtavat aina eroon. Tyttö tietenkin suostui pojan ehdotukseen ja ajatteli, että vielä he palaavat yhteen.

Tyttö ei uskaltanut laittaa pojalle viestiä, mutta haki pojan huomiota Facebook -päivityksillä. Poikakaan ei ottanut kontaktia tyttöön. Muutaman päivän kuluttua tyttö kysyi pojalta mikä heidän tilanteensa on ja poika selitti, ettei voi olla tytön kanssa parisuhteessa, sillä tämä on hänen makuunsa liian mustasukkainen ja tytön tunteet eivät kohtaa pojan tunteiden kanssa. Tyttö muistaa vieläkin, kuinka sydän tuntui tipahtavan. Tuntui kuin joku olisi ottanut sydämen nyrkkiinsä ja musertanut sen palasiksi. Tyttö itki. Itki monta päivää. Facebook-seinä täyttyi surullisista laulujen sanoista ja YouTube-videoista. Hänen ensimmäinen todellinen parisuhteensa ja ihastuksensa oli jättänyt hänet.

 

Seuraavaan tarinaan,

<3: mirCCu

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *