Koska on kesä (+ ihan paras amme)

Tassuja ja töppösiä

Kun on kesä, voi kantaa Ikeasta ostetun pyykkikorin parvekkeelle, ja luoda lapselle kylpyläseikkailun hämärtyvässä kesäillassa. Seurana uudet kylpylelut, nekin Ikeasta. Kylpyvedet voi leikkien jälkeen kaataa kukille. Eikä haittaa vaikka vähän loiskuttelee, sillä viimestään seuraavan päivän aurinko kuivaa roiskeet. Kesä on ihmisen parasta aikaa!

*  *  *

Ostin kyseisen kylpyammeena käyttämäni pyykkikorin viime viikolla Ikeasta. Hintaa sillä oli vajaa 7 euroa, ja mielestäni paljon kannattavampi ostos kuin Orthexin amme, jonka jostain syystä (pihiyttäni) hommasin ennen lapsen syntymää. Orthexin laakea, leveäreunainen amme on monesta syystä huono: Se on muotonsa vuoksi erittäin vaikea säilyttää ja reunat ovat niin leveät ja sen muotoiset, että vannaa on vaikea kantaa. Siitä ei saa kunnolla kaadettua vesiä pois, sillä se on täytenä niin painava ja pyöreä kulma luistaa alta pois kun yrittää kipata (uusissa malleissa on tyhjennystulppa pohjassa tätä varten, meillä ei ole). Lisäksi erittäin huonona ominaisuutena pidän reunan loivaa muotoilua, jonka takia lapsi saattaa helposti kellahtaa nurin ammeessa istuessaan, tai vastaavasti kipata koko ammeen ja kaatua sieltä pois noustessaan. Bongasin muuten netistä pari vuotta vanhan blogitekstin, jossa tästä samasta aiheesta keskusteltiin. :D

Tuo pyykkikori vaikuttaa kahden käyttökerran jälkeen paljon toimivammalta. Vaikka korin tilavuus on pienempi (35l) kuin meidän virallisen ammeen (50l), tuntuu tässä olevan enemmän tilaa istua. Tyhjennys ja täyden ammeen siirtely sen sijaan eivät ole paljoa helpompia, sillä pyykkikori-amme on pehmeämpää muovia ja joustaa kahvoista nostettaessa (huom, kuitenkin ergonomiset kahvat!). Vein korin parvekkeelle niin, että siinä oli vain vähän vettä pohjalla, ja kannoin ämpärillä loput. Tyhjensin koukkimalla kastelukannuilla, ja loput kaadoin ämpäriin (ei olisi saanut kaadettua Orthexin ammeesta). Saunareissulle tämän saa kannettua paljon helpommin kuin varsinaisen ammeen. Koria ei ole testattu sauna-olosuhteissa, jossa lapsi kiipeilee koko ajan edestakaisin vannaan ja pois. Vaikuttaisi kuitenkin, että vaikka reunat antavat jonkin verran periksi, kori ei kaadu niin helposti kuin amme, sillä pohjan pinta-ala on suurempi kuin ammeessa, suhteessa reunojen leveyteen. Orthexin ammeesta kivutessaan lapsi on jo kerran itsensä satuttanut. Yksi kysymys tämän pyykkikorin käyttämisessä ammeena on muovin turvallisuus. Kori on valmistettu polyeteenistä, jota käytetään mm. kylpytynnyreissä, eli toivottavasti ihan turvallinen ja tarpeeksi myrkytön myös lasten ammeena.

Luulenpa että tämä pyykkikori muuttaa meidän kylppäriin kylpyammeeksi, ja pääsee joutoaikoina ämpäreiden ja kylpylelujen säilytyspaikaksi, mihin siellä täällä, aina tiellä, lojunut amme ei taipunut. Hei hei Orthex, pääset huilille kellariin. Ei tule ikävä.

 

Kommentit

Ella F.
Siperian Ella

Aivan mahtava! Ja kuvan voisi otsikoida vaikka "summer balcony spa" tai muuta sellaista :) Harmi, että tuo taitaa olla meidän tylleröiselle liian pieni, Ikean oma ammekin alkaa käydä ahtaaksi. 

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Mututuntumalla heittäisin, että tuo on samankokoinen mutta vähän korkeampi kuin se Ikean vauva-amme. Mut en oo varma, en oo vertaillu. Tuossa nuo reunat antaa vähän periksi, joten se oletettavasti tuntuu kylpijästä vähän tilavammalta. Nyt se on testattu jo saunaoloissakin, mä tykkään!!

Ja tykkään myös meidän parvekkeesta <3

Ella F.
Siperian Ella

Ok, mepäs käydään siellä Ikeassa ihan sovittamassa! Kiitos tästä, tämä oli kivoin "sisustusvinkki"aikoihin!

Ja se sun parveke on niiiiin ♥

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Ooo, vähäks ihana idea! Mä niin vihan meidän perusammetta, kun se on ruma ja aina tiellä. Ikävä kyllä lapsi tykkää edelleen kylpeä siellä, niin ei voi oikein luopuakaan, enkä raaskis toistakaan ostaa... Ehkä. :D

Iksu
Tassuja ja töppösiä

No tuo maksaa 6,99e, eli ei mikään hirveän suuri taloudellinen panostus... Sen vanhan voi antaa vaikka Uffille kiertoon. Suosittelen! Vie niiiiin paljon vähemmän tilaa muotonsa puolesta, ja on tosiaan helppo kantaa noista kahvoista. Mutta sitä en tiedä, alkaako tuo muovi taipua johonkin suuntaan ajan myötä, reunat lörpöttämään tms..

Amma
Why you little!!

Mä edelleen liputan Fexibathin puolesta, sen kun saa vielä kasaan paitsi jos on rikkonut sen kiinnitysläpyskän, krhm..), mutta mikä erinomainen vaihtoehto! meilläkin on joskus kyläpaikoissa ollut se orthexin amme lainassa ja on se hankala!

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Joo, se Flexibath on varmasti tosi kätevä! En yhtään ihmettele sen suosiota. Mutta mä salaa kerron, että mun mielestä se on aika ruma... Ja vähän kallis.

Mun pitää varmaan tehdä vielä uusi postaus aiheesta "pyykkikori ammeena", kun oon huomannu tuosta Ikean tuotteesta lisää hyviä puolia.

Amma
Why you little!!

Saahan nyt noin sanoa :D Hyvä että on löytynyt sievä ja edullinen ja kätevä ratkaisu, se kai se on pääasia!!

Kommentoi