My cat from hell

Tassuja ja töppösiä

Yksikään kissoistani ei ole helvetillinen peto, vaan suorastaan enkeleitä (ainakin minun mielestäni). Kaikissa perheissä ei kuitenkaan ole niin.

Animal Planetilta tulee aivan loistava ohjelma nimeltä "My cat from hell"! Se on amerikkalainen kissankoulutusohjelma, vastaava kuin Suomessa peruskanavillakin näkyvät koiraohjelmat "isännän ja koiran käytöskoulu" (josta kirjoitin täällä) tai "koirakuiskaaja". Tässä ns. kissakuiskaajana toimiva Jackson Galaxy setvii kissojen ja niiden omistajien välisiä ongelmia. Yleensä ohjelmassa esiintyy pariskuntia, joiden liitto rakoilee helvetillisen kissan takia. Hän uskoo voivansa auttaa jokaista ongelmakissaa. Hän opettaa perheitä muokkaamaan kodistaan kissaystävällisempää mm. kiipeilypuiden, huonekalujen ja ruoka-astioiden uudelleensijoittelun avulla, hän opettaa tulkitsemaan paremmin kissojen ilmeitä ja eleitä, hän opettaa oikeita tapoja ja otteita kissan käsittelyyn, hän opettaa omistajia leikkimään kissojensa kanssa ja kehittämään niille oikeanlaisia virikkeitä. Hän myös auttaa perheitä totuttamaan kissoja toisiinsa tai muihin eläimiin.

Jackson Galaxy on kalju, parrakas, tatuoitu iso mies, joka ajaa avoautolla ja harrastaa musiikkia ja kissoja. Hänellä on aina autettavaan kissaperheeseen saapuessaan mukana suuri kitarakotelo, joka on täynnä erilaisia kissanleluja. Hän tutustuu perheeseen ja perheen tapoihin, ja perehtyy ongelmaan. Sen jälkeen hän tutustuu kissaan. Hän pyrkii aina voittamaan kissan luottamuksen puolelleen, vaikka se välillä vaatii sängyn alla makaamista ja ahtaissa väleissä möyrimistä. kynnestä ja hampaasta hän tuntuu saavan usein. Mutta se ei miestä säikäytä eikä suututa. Oikeanlainen katsekontakti sekä oikeassa tahdissa tapahtuva läheneminen ovat avainasiassa. Tähän asti kaikissa tv:ssä näytetyissä jaksoissa ongelmakäytös saadaan kuriin, ja perhe/pariskunta voi jatkaa eloaan rauhaisasti yhdessä kissan kanssa. Mahtava sarja, josta voi saada hyviä vinkkejä vaikkei varsinaisia ongelmia olisikaan. Olen fani!

Lyhyesti: sarjassa käy ilmi (kuten itsekin aina sanon) että iso osa kissojen käyttäytymisongelmista johtuu siitä, että niitä ei kohdella kuten kissoja. Liian usein kissoja kohdellaan kuten ihmisiä/lapsia, koiria tai näyttelyesineitä/pehmoleluja. Kissoja kuuluisi kohdella kuten kissoja. Piste. Jos ei tunne kissojen lajityypillistä käyttäytymistä, kannattaa opetella. Onneksi meillä on Jackson Galaxy!

Lisää tietoa sarjasta, kissoista, kissojen terveydestä sekä muuta My cat from hell-oppia mm. lyhyiden videoiden avulla Animal Planetin sivuilla täällä. Kannattaa tsekata myös Galaxyn omat nettisivut täällä.

Demoni-emo? Mini opettaa 3 viikon ikäisille pennuille miten pidetään puoliaan.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Näin ohjelman mainoksen joskus ja siitä asti olen suunnitellut että pitäisi katsoa myös jaksoja! Meillä ei harmi kyllä näy Anima Planet mutta netistähän tuota näkisi myös. Vaikuttaa hauskalta mutta myös mielenkiintoiselta. :D T. Kahden maatiaiskissan omistaja

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Mä olen katsonut huvikseen joskus niitä koiraohjelmia, ja harmitellut kun kissoista ei ole samanlaista. Mutta rukouksiini on vastattu! Kun kissakuiskaaja on taitavan kissojen käsittelyn lisäksi mielenkiintoinen ja symppis tyyppi, niin mikäs sen parempaa. Ja ohjelma tosiaan sisältää hyviä vinkkejä vaikkei varsinaista ongelmaa olisikaan. Ja vinkkejä myös vieraiden kissojen käsittelyyn! Toivottavasti netistä löytyy jaksoja, tai ainakin pätkiä!

kisumisu (Ei varmistettu)

Hei ja kiitos blogistasi

Tulipahan mieleeni, olisiko kissankuiskaajalla vinkkiä, miten saisin kissaltani
kankaan syönnin pois? Eli pica cat on sairauden nimi.

Jos teille on tuttua (lukijoille tai blogin pitäjälle) ottaisin erittäin kiitollisena
tiedon vastaan.

Kissani on 2.5 vuotias, leikattu kolli, jolta on otettu verinäytteet, eli puutoksia
ei havaittu.

Nielee kaikki kankaat, osa tulee ulos oksennuksena ja osa hiekkalaatikkoon.

Kiitoksia teille.

Ritva

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Hei! Kiitokset kysymyksestäsi! En ole aiemmin törmännyt kyseiseen ongelmaan tässä laajuudessa, mutta koska kissoillani esiintyy ajoittaista muovipussien pureskelua (ei kuitenkaan nielemistä), otin asiasta vähän enemmän selvää. Kirjoitin aiheesta laajemman postauksen, käy lukemassa se täältä: http://www.lily.fi/blogit/tassuja-ja-topposia/pica-kun-kissa-syo-vaatteesi

Kommentoi