Pyykkietikka, pesukoneen pelastaja?

En tiedä alkaako meidän pesukone olla vanha ja väsynyt, vai onko vika käyttäjässä, mutta osa pyykeistä on alkanut pesun jälkeen haisemaan ummehtuneelta. Oon koneen pessyt viimeksi muutama kuukausi takaperin, joten en nyt tiedä mistä kiikastaa. Mahdollinen tilanteen pelastaja kuitenkin on pyykkietikka. Onnekseni meiltä löytyy  tee-se-itse vinkkilehti, sillä ilman sitä tuskin olisin muistanut pyykkietikan olemassaoloa. Tuun aina vähän tälleen myöhässä näiden trendien kanssa.

Samainen ohje jolle tein löytyy täältä. En tiedä mitä ihmettä ajattelin minimanissa kun pyöritin ohjetta mielessäni ”4 desiä etikkaa, 1 desi vettä.. joo, eiköhän litran pullot riitä”. Joskus kannattaa pysähtyä miettimään vähän pidempään. Nyt mulla on kaksi litran pulloa etikalle.

Mutta ei se haittaa. Meillä menee pyykkiä sen verran paljon, että eipähän tarvitse olla heti tekemässä uutta.

Ville on hieman epäileväinen tän asian kanssa, enkä oikeestaan ihmettele. En oo mikään kätevin käsistäni, ja ostan mieluummin kaiken valmiina. Usein myös innostun tämmösistä asioista, mut hetken päästä innostus laantuu, ja sit meille jää pyörimään jos jonkinmoista härpäkettä nurkkiin ja kaappeihin. Plus mulla odottaa jo yksi DIY-projekti, jonka tää etikka kiilas.

Meillä ei myöskään olla koskaan (tai no kerran, mutta Villen iho reagoi) käytetty hajustettuja pesu- tai huuhteluaineita. Ville on hieman mua herkempi hajusteille ja kemikaaleille, mutta haluan uskoa, että tää etikka on 100% luonnon kamaa eikä aiheuta oireita kummallekkaan. Toivottavasti. Muuten se nimittäin jää vaan pyykinpesukoneen pesuaineeksi.

Ohjeessa käytettiin tuoreita yrttejä ja kukkia, mutta itse päätin mennä suoraan asiaan eteeristen öljyjen kanssa. Oon näiden mun DIY-projektien kanssa huomannut, että täällä itärajalla on kaikki aivan kiven alla. Osa välineistä ja tavaroista löytyy minimanista, mutta mm. pöytäprojektin suhteen Ville joutui käymään Lappeenrannassa, ja oon about kaikkea tarvittavaa joutunut kyselemään facen kirppiksiltä ja roskalavoilta. Lifestä onneksi löytyi öljyt. Valitsin appelsiinin ja piparmintun. Appelsiinia päädyin tekemään litran ja piparminttua puolet.

Oon viimeaikoina innostunut eettisestä, mikromuovittomasta ja ympäristöystävällisestä kosmetiikasta ja pesuaineista. Mikä on myös syy, miksi mä lähdin Nu Skinin verkostomarkkinoijaksi -kaikki tuotteet on mikromuovittomia eikä mitään ole testattu eläimillä. Kotivinkin Tee itse -lehdessä oli kasa ohjeita myös omien pesuaineiden tekoon, jotka päästän tässä syksyn mittaan kokeiluun. Piparminttu-pyykkietikka varmaankin tulee käyttöön enemmän yleispuhdistusaineen muodossa kuin pyykkien seassa (fiksu ihminen olis haistanut sitä öljyä ennen ostoa).

Nyt päästän etikan tositoimiin, ja lähden pyörittämään koneen tyhjällä rummulla. Toivotaan että auttaa, muuten oon ihan hukassa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *