3 erilaista ruokakaupan ostoslistaa – pölli ideat käyttöösi
Yksi sääntö on ylitse muiden. Ruokakauppaan ei kannata astua jalallakaan nälkäisenä ja ilman kunnon ostoslistaa. Ennen piipersin listani post it -lapuille, revin hätäpäissäni sanomalehdestä tyhjän kulman ja raapustelin ostosinspiraationi lounaalla servetin kulmaan. Kuinkas sitten kävikään? Nykyään käytössäni on 3 erilaista ruokakaupan ostoslistaa.
Aiemmin unohdin muistilapun keittiön pöydälle tai jääkaapin oveen. Kaupassa yritin turhaan muistella, mitä lapussa luki. Aikaa kului hukkaan ideoidessani ruokia haahuillen hyllyjen välissä. Turhaan tehty työ sapetti ja ärsytti!
Ja joo, olen aika old school tyyppi. Tykkään kynästä ja paperista.
Turhautumiseen auttoi kaksi asiaa. Nykyään kotioven vierestä löytyy taulu, johon kiinnitän ostoslistan. Se lähtee siitä mukaan, kun otan taulun vierestä kotiavaimet ennen kauppaan lähtöä. Toinen asia oli uniikkien muistilappujen suunnitteleminen.
Ylipäätään ostoslista nopeuttaa kaupassa käyntiä. Listaa tiukasti tuijottamalla tulee myös vilkuiltua vähemmän kalliita turhuuksia. Lisäksi lista kannattaa tehdä tutun lähikaupan hyllyjärjestyksen mukaan. Esimerkiksi pakasteet kannattaa ostaa viimeisenä. Muuten ne ehtivät sulaa muita ostoksia tehdessä.
Toivon, että näistä vinkeistä on apua ja iloa sinulle, jolla on joskus ostoslista hukassa.
Seuraavaksi siis 3 erilaista ruokakaupan ostoslistaa. Voit aivan vapaasti pölliä ideat käyttöösi. Tein listat lähikaupan tuotejärjestyksen mukaan ulko-ovesta katsottuna eli
- hedelmät ja vihannekset
- leivät
- juustot
- tuoretiski
- valmisruuat
- maitotuotteet
- juotavat
- kuivatavarat
- säilykkeet
- päivittäistavarat
- pakasteet
- makeiset ja sipsit.
1. Hauska ostoslista
Ruokakassien raahaaminen voi tuntua välillä tylsältä rutiinilta. Siksi arkista puuhaa voi piristää suunnittelemalla ostoslistansa huumorilla. Toivon, että tämä ostoslista saa sinut hymyilemään.
2. Yksinkertainen ostoslista
Jokainen kaipaa joskus vanhaa kunnon ostoslistaa. Erityisesti, jos on ostettava enemmän tuotteita kerralla. Silloin kannattaa ottaa käyttöön tämä lista. Merkitse siihen haluamasi tuotteet ja määrät. Ennen kassaa tarkasta rastittamalla, että ostoskärry vastaa suunnittelemaasi ostoslistaa. Tehokasta ja simppeliä!
3. Hifistelijän ostoslista
Tarkan shoppailijan ostoslista syntyy taulukoimalla. Valmiin pohjan löydät esimerkiksi Microsoft Excel-ohjelmasta. Ostoslistaan merkitään tuotteen nimi, luokka, määrä ja hinta. Ohjelma laskee automaattisesti ostosten kokonaishinnan. Oma sarakkeensa ostoslistassa on myös lisähuomioille, kuten tietylle tuotemerkille tai alennustuotteelle. Tämä ostoslista on kätevä, jos haluat seurata ruokamenojasi tarkasti. Olen käyttänyt taulukkomuotoista listaa, kun minulla oli käytössäni tietty budjetti muutaman aikuisen ja kolmenkymmenen nuoren viikonloppuleirin ruokaostoksia varten.
Siinä, ole hyvä. 3 erilaista ruokakaupan ostoslistaa.
Minkä näistä ottaisit käyttöösi?
Jan
Seuraa, kommentoi, tykkää ja jaa blogikirjoitus somessa! Kiitos, kun tykkäät Täydellista blogista myös Facebookissa ja Instagramissa. 🙂