9 kiinnostavinta kotimaista podcastia juuri nyt

Mitkä ovat 9 kiinnostavinta kotimaista podcastia juuri nyt? Arviolta neljännes suomalaisista kuuntelee podcasteja. Silti olemme kuulemma jälkijunassa kuuntelijamäärissä vaikkapa naapurimaatamme Ruotsia. Pari vuotta sitten harva kuunteli podcasteja. Parin vuoden sisällä on tapahtunut jyrkkä muutos. Podcastit ovat ilmestyneet monen kaverin huulille.

– Kuulitko sen tosi hyvän jutun Antti Holmalta?

– Tunnetko sä Antti Holman?

– En, pöhkö. Kuuntelen Antin podcastia.

– Aijaa…

9 kiinnostavinta kotimaista podcastia

Podcast on radiokuunnelmien uusi tuleminen, mutta vapaampi ja intiimimpi kokemus. Niiden ansiosta siivoamisesta, ruuan laitosta ja treenaamisesta on tullut mukavampaa puuhaa. Kinnostavia kotimaisia podcasteja tuntuu syntyneen kuin sieniä sateella. Alkaa olla jo vaikeuksia listata niistä yhdeksän tämän hetken kiinnostavinta podcastia. Hyviä tekijöitä ja mielenkiintoisia aiheita kun on niin paljon. Mutta yritetään.

Seuraavana siis 9 kiinnostavinta kotimaista podcastia juuri nyt.

9. Brändiändit

Näyttelijä Riku Niemisen lisäksi Brändiändit podcasteissa ovat äänessä muusikko Aleksit Kinnunen ja skeittaava Hornborg, joiden lisäksi vieraana jaksossa kuullaan vaihtuvia vieraita. Studiossa puhutaan brändeistä mutkattomalla äijäenergialla. He esittelevät podcastinsa seuraavilla sanoilla. Brändiändit tietävät vähän, mutta pätevät paljon. Kun kuuntelet brändiändejä, et tunne oloasi tyhmäksi, päinvastoin. Varaudu tajunnanvirtaan, päällekkäin puhumiseen ja pohtimaan vaikkapa millä Muumit-sarjan hahmolla on paras brändi. Kuuntelemaan polveilevaa pohdintaa parhaasta voimasanasta, kivusta ja ötökästä. Hillitöntä!

Kuuntele tästä.

8. Yhden yön juttuja

Uusi päivä -sarjan kuvauksissa tutustuneet näyttelijät Hennariikka Laaksola, Amelie Blauberg ja Thelma Siberg ovat mutkattomia ja helposti nauruun remahtavia podcastin tekijöitä. Jaksot ovat yhtä tunteita ja tuoksuja, suhdejuttuja, raha-asioita ja tulevaisuuden pohtimista. Tekijöiden fiilis tarttuu helposti kuuntelijaan ja varsin arkisiin asioihin tekisi mieli sanoa oma mielipiteensä väliin, muttei voi. Vähän niin kuin salakuuntelisi kahvilan viereisessä pöydässä Hennariikan, Amelien ja Thelman Sex and The City -tyyppistä keskustelua. Podcastin jaksot ovat hyväntuulen kuunneltavaa, joten voiko podcastista tulla liian hyvä fiilis?
Kuuntele tästä.

7. Melkein kaikki rahasta

Toimittaja-bloggaaja Julia Thurénin podcastin ydinajatus on nerokas. Hän kertoo tylsistä talousaiheista helposti lähestyttävällä tavalla. Jokaisen elämä pyörii tavalla tai toisella rahan ympärillä ja yhä useammalla suomalaisella on kontollaan maksuhäiriöitä. Podcast on kuulijalle hyödyllisyydessään voittamaton, koska Julian talous- ja säästövinkit ovat hyvin arkisia. Vieraidensa kanssa hän pohtii sijoitusaiheita, kuten oletko jo kirjoittanut oman rahatarinasi. Millainen suhde sinulla ylipäätään on rahaan? Aiheuttaako palkkapuhe sinussa häpeää tai kateutta? Tämä podcast voi saada taloutesi palaset loksahtamaan paikoilleen tai inspiroida sinut tekemään säästöspurtin.

Kuuntele tästä.

6. Tuplakääk

Julkkisjuoruihin perustuvan podcastin faktat perustuvat kuulopuheisiin, epäluotettaviin verkkosivuihin ja kuulijoilta tulleisiin viesteihin. Sitä luotsaavat stylisti Kirsikka Simberg ja suunnittelija Enni Koistinen. Heillä on keskenään yksi sääntö. Uusista juoruista ei puhuta etukäteen. Siten toinen kuulee ne ensimmäistä kertaa, kun podcast-jaksoa purkitetaan studiossa. Kirsikka ja Enni paneutuvat siis skandaaleihin, kuumiin puheenaiheisiin, idolielämään ja paljastuksiin. Jos Parisin dokumentti puhututtaa, Kimin ja Kanyen kiss cam -skandaali kuumottaa ja Beyoncén salasuhteesta on ehdottomasti kuultava lisää, tämä podcast on sinun juttusi. Jaksojen kantavana voimana ovat uteliaisuus, huolettomuus ja naurunremakat. Podcast on absolutely not ryppyotsaisille tietonikkareille, jotka diggaavat vain tiededokumentteja. Muille Tuplakääkin kuuntelemisesta voi sanoa Beyoncéen biisin sanoin: you got the green light (uh, uh, huh, uh, uh).

Kuuntele tästä.

9 kiinnostavinta kotimaista podcastia

5. Psykopodiaa

Nina Lyytisellä on tyylikkäät tittelit. Hän on psykologi, työterveyspsykologi ja erikoispsykologi. Podcastin jaksot kertovat siitä, mistä nimikin kertoo eli psykologian ilmiöistä. Sellaisia ovat vaikkapa keskustelutaidot, kateus, lapsen raivokohtaukset, itsemyötätunto ja hyvinvoiva parisuhde. Nina keskustelee aiheesta vaihtuvien asiantuntijavieraiden kanssa. Ei ole mikään yllätys, että hän on psykologina hyvä keskustelija ja haastattelija. Kaikki jaksot ovat selkeitä, opettavaisia ja Ninalla on hunajainen ääni. Ja ketäpä ei kiinnostaisi ihmismieli ja oman mielen kehittäminen?

Kuuntele tästä.

4. Mahadura & Özberkan

Susani Mahaduran ja Yagmur Özberkanin keskustelu antaa sanoja kuvata ja ymmärtää, millaista on elää vähemmistönä Suomessa. Ja kyllä. He puhuvat ei-tylsällä tavalla rasismista, seksuaalisuudesta, toiseudesta ja rohkeudesta avata vaikeita keskustelun aiheita. Jaksoissa on mielenkiintoisia aiheita ja huippukiinnostavia vieraita. Esimerkiksi Kelet, joka on 19-vuotias muslimitaustainen maahanmuuttaja. Hänen perhesuhteensa katkesivat hänen kertoessaan läheisilleen transsukupuolisuudestaan. Harmi, että podcast jää tauolle, koska Özberkan saa vauvan. Onneksi uudelle podcastin kuuntelijalle riittää vielä lukuisia vanhoja jaksoja kuunneltavaksi.

Kuuntele tästä.

3. Antti Holman oopperajuhlat

Auta Antti! podcastissa Antti Holma vastasi kuuntelijoiden kysymyksiin. Siis ihan kaikkiin. Tässä podcastissa hän flirttailee oopperan kanssa ja pohtii suhdettaan siihen. Hän antaa kuuntelijalle luvan aivan vapaasti viihtyä oopperassa tai vihata sitä. Ei taiteen äärellä tarvitse tajuta tai olla jotenkin valpas ja läsnä. Pointti on antaa itselleen pari tuntia olla omissa ajatuksissaan. Ottaa siitä irti sen minkä saa, vaikka samalla ajattelisi omia ja puolison varpaanvälejä, Antti opastaa kuuntelijaa. Arvasit varmaan, että Antti Holman oopperajuhlat on hillittömän hauska. Naurunpurskahduksia on mahdotonta hillitä, vaikka inhoaisi oopperaa.

Kuuntele tästä.

2. Jäljillä

Tilda Laaksosen rikospodcastissa tutustutaan erilaisiin true crime -tapauksiin ympäri maailmaa. Jos selvittämättömät henkirikokset, katoamiset ja sarjamurhaajien sielunmaisema kiinnostaa, niin tämä on sinun valintasi. Tämä podcast on kuin liikenneonnettomuus. Et haluaisi katsoa (tässä tapauksessa kuunnella), mutta et voi kääntää huomiotasi poiskaan. Jokaisessa jaksossa esitellään rikostapaus ja sen kuunteleminen on usein selkäpiitä karmivaa. En kuuntelisi podcastia illalla yksin kotona, mutta muuten jaksot ovat vastustamattoman kiehtovia. Plussapisteet Tildalle siitä, ettei hän mässäile jaksoissa väkivallalla ja varoittaa tulevasta sisällöstä tarvittaessa herkimpiä kuulijoita. Ai niin, ja pisteitä Jäljillä-pocast ansaitsee myös ihanan rauhallisesta Tildan kertojaäänestä.

Kuuntele tästä.

1. Kaverin puolesta kyselen

Ei-voi-olla-totta! Tämä on ensireaktio Anna Karhusen ja Tiia Rantasen podcastista. He kertovat tosi noloja ja kiusallisia juttuja. Niiden pääosan esittäjät ovat pääteltävissä podcastin nimestä. Tämä podcast tyydyttää uteliaisuudenhalua koukuttavalla tavalla. On pakko kuunnella seuraavakin tarina loppuun, ja sitä seuraava. Kuuntelijana kokee välillä myötähäpeää, helpotusta tai räjähtää hillittömästi hihittelemään. Itsensä voi yrittää haastaa kuuntelemalla podcastia pokerinaamalla täydessä linja-autossa. Siis kuinka huippunoloja asioita ihmisille voi sattua? Kaverin puolesta vaan kyselen.

Kuuntele tästä.

9 kiinnostavainta podcastia juuri nyt

Mitä listalta mielestäsi puuttui?

Jan

Seuraa, kommentoi, tykkää ja jaa blogikirjoitus somessa! Kiitos, kun tykkäät Täydellista blogista myös Facebookissa ja Instagramissa. 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *