Kyllä jengi välittää!

Olemme viimeisen kolmen päivän aikana jalkautuneet Helsingin keskustan vilinään keräämään nimiä vetoomukseen kehitysmaiden nuorten hyväksi. Jos olet sitä mieltä, että kaikille maailman nuorille kuuluvat samat oikeudet, voit ilmaista mielipiteesi lisäämällä nimesi listaan. Päivät ovat olleet täynnä tunnetta ja listat täyttyneet huimaa vauhtia. On mahtavaa huomata, että aihe kiinnostaa ja jengi välittää!

Tässä vielä vähän faktaa. Eli miksi lisätä nimi listaan:

Maailman tulevaisuus on nuorissa.

Nuorten syrjäytyminen ja siihen liittyvä työttömyys, köyhyys ja osattomuus ovat yhteiskuntien haasteina niin Suomessa kuin Afrikassa ja muuallakin maailmassa. Nuorison heikkenevä asema vaikuttaa keskeisesti yhteiskuntiemme taloudelliseen ja sosiaaliseen kehitykseen kuten myös kansalliseen ja globaaliin turvallisuustilanteeseen.

Nuorten oikeus työntekoon, koulutukseen ja yhteiskunnalliseen osallistumiseen on turvattava. Erityistä huomiota tulee kiinnittää konfliktinjälkeisissä, hauraissa valtioissa eläviin nuoriin. Moni heistä on menettänyt perheensä ja kotinsa, konflikti on aiheuttanut heille traumoja, pelkoja tai fyysisiä vammoja, ja yhteiskunnan romahdettua heidän mahdollisuutensa toimeentuloon ovat heikot. Konfliktin vuoksi he ovat myös usein jääneet ilman koulutusta.

Suomi voi omalla kehityspolitiikallaan ja toiminnallaan esimerkiksi Euroopan Unionissa ja YK:n piirissä vaikuttaa nuorten osallisuuden ja toimeentulon parantamiseen hauraissa valtioissa.

Allekirjoita vetoomus. Toimitamme sen kampanjan päätyttyä tasavallan presidentti Sauli Niinistölle.

 

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.