Kahden asunnon kotibileet

Sain pari viikkoa sitten uuden naapurin. Tähän asti olen asuttanut yksin pienen kotitaloni yläkertaa. Alakerrassa ei näytä asuvan ketään.

Talossa ei vaikuta olevan minkäänlaista eristystä ja jäätävän lämpötilan lisäksi seurauksena on luonnollisestikin se, ettei yksikään yskähdys, normaalivolyyminen keskustelu tai oven avaus jää kuulematta. Naapuri on saanut varmasti kuulla oman osansa sängyn kitinää ja seinän pauketta ja olinkin valmiiksi jo pikkaisen nolona ensimmäistä kohtaamistamme odotellessani.

Naapuriin muuttanut 56-vuotias brittirouva avasi viime viikolla keskustelun ripustellessamme vierekkäisillä parvekkeillamme pyykkiä ja kertoi asuneensa aiemmin 7 kuukautta minun asunnossani. Hän olisi halunnut vuokrata sen taas, mutta minä ehdin väliin. Rouva pyysi jo valmiiksi anteeksi, jos sattuu vanhasta tottumuksesta tai kännipäissään vahingossa sovittelemaan avaintaan minun oveeni oman viereisen ovensa sijasta. Hyvä tietää, en tahdo millään muistaa lukita ovea yöksi ja tieto saattaa säästää minut pahanpäiväiseltä säikähdykseltä jonakin yönä.

Koska naapuri oli kutsunut minut lasilliselle ”joku ilta”, päätin eilen tanskalaisen kanssa pienessä sievässä baarikierrokselta palatessa koputtaa naapurioveen. Cheryliksi esittäytynyt rouva vietti asunnossaan perjantai-iltaa yhtä lailla hyvässä nousussa musiikkia kuunnellen ja seurasi välitön känninen bondaus. Juttua riitti, halailtiin, laulettiin joululauluja ja jopa tanssittiin jostain syystä.

Oma ulko-oveni rappuun oli auki ja sanoin Cherylille juomien loppuessa, että käy vaan minun jääkaapillani, kun asuntokin on hänelle tuttu jo entuudestaan. Omituiset laajennetut kolmen hengen kotibileet siis.

Jollain juomanhakureissulla naapuri viipyi vähän kauemmin ja tanskalainen päätti käydä katsastamassa onko kaikki hyvin. Hyvin oli asiat; Cheryl makasi sängyssäni fiilistelemässä entistä kämppäänsä autuaan näköisenä hymyillen ja huokaillen. Joku tuon tilanteen absurdiudessa naurattaa minua älyttömästi. Arvokkaita kohtaamisia nämä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *