”Ajattele positiivisesti” ja muita valeita

Kuinka monelle ovat tuttuja ajatukset

”ajattele positiivisesti”

”visualisoi”

”fake it till you make it”

”jos haluat jotain, esitä että se on jo sinulla”

”älä ajattele negatiivisia ajatuksia, ne vievät sinut kauemmas haluamastasi”

jne.

Elin itse monta vuotta tällaisessa New Age Law of Attraction (vetovoima) -kuplassa, jonka perusajatuksena on manifestaatiot, elämänlaadun parantaminen ja asioiden ”vetäminen” puoleensa. Luin aiheeseen liittyvää kirjallisuutta runsaasti ja yritin imeä sieltä mahdollismman paljon oppeja, jotta saisin elämän, josta haaveilin. Omanlaisensa elämän haluamisessa ei ole mitään väärää, eikä positiivisesti ajatteleminen turmele, mutta vetovoiman laki ja sen lainalaisuudet häiritsivät minua paljon. Kaiken lisäksi tuntuu, että ”think positive toughts” -ajattelumalli on levinnyt todella laajasti ja kyseisiä sloganeita kohtaa ties missä. Kyseessä ei kuitenkaan ole ihan niin yksinkertainen homma.

Asia, jossa itse menin pieleen, oli nimenomaan negatiivisten tunteiden hylkäämisessä. Olin mahtava ottamaan henkisen sivureitin omien tunteideni kanssa ja pelkäsin negatiivisia ajatuksia, koska nehän saattoivat vetää puoleensa ties mitä karmivaa: paskan elämän, sairauksia, tapaturmia! Yritin myös liikaa. Pääni oli rasittunut ajatuksesta, miksen vain pystynyt olemaan positiivinen aina. Nyt heti alkuun helpottava huomio: meistä kukaan ei ole niin voimakas luoja, että saisi ajatusten voimalla yhtään mitään aikaiseksi. Mehän eläisimme aikamoisessa turbulenssissa, jos jokainen ajatuksemme saisi aikaan jotain. Tunnemme koko ajan koko ihmisyyden spektrin, eikä suurin osa asioista koskaan toteudu! Manifestaatioissa ei siis ole kyse tietoisista ajatuksistamme.

Kaiken ”ajattele positiivisesti” -ajatusten aikana, oletko koskaan miettinyt, miksi kuitenkin onnistumme helpommin jollain elämän osa-alueilla kuin toisilla. Yleensä helposti samastuttavia teemoja ovat parisuhde-, työ-, tai raha-asiat. Joku löytää itsensä aina samanlaisesta tilanteessa deittimaailmasta. Jollakin rahatilanne on aina ollut heikko, kun taas toisen ihmisen on vaikeaa saada unelmiensa työpaikkaa. Asia toimii myös käänteisesti; rakkausasioissa on aina onnea, joku on taitava saamaan aina sen työpaikan jonka haluaa ja kolmannen ei ole koskaan tarvinnut stressata raha-asioista, kun ne nyt vaan ovat aina sattuneet olemaan hyvin omassa elämässä.

Kuvitellaan tilanne, että haluat uuden talon. Mikään positiviinen ajatus tässä maailmassa ei tuo sinulle taloa, kun taas alitajuiset uskomukset siitä, oletko talon arvoinen, ovat avainasemassa. Tässä kohtaa sinun pitää mennä syvälle itseesi (meditointi on kova sana) ja miettiä, mitä sisäänrakennettuja uskomuksia ja ns. blokkeja kohtaat miettiessäsi unelmataloa. Oletko oikeasti sitä mieltä, että voit saada kaiken mitä haluat. Jos aidosti sisältäsi nousee olo, että et tule samaan haluamaasi, mieti, mitä blokkeja nousee esille. Niitä voivat olla esimerkiksi ”en ole tarpeeksi rikas”, ”en ole koskaan ennenkään saanut haluamaani” ”vain sen tietyntyyppiset asuvat sellaisissa asunnoissa” ”se asuinalue on yleensä tosi kallis” ”perheeni on aina asunut tietyntyyppisessä talossa”.  Monet uskomuksista ja ajatusketjuista ovat lähtöisin lapsuudestamme. Meidät on ohjelmoitu vahingossa ajattelemaan tietyllä tapaa, eikä se tietenkään ole kenenkään vika. Kasvamme tietyissä olosuhteissa ja vain osa kallisarvoisista ominaisuuksistamme huomioidaan, tai ei saa tarpeeksi huomiota. Väistämättä jäämme niin sanotusti pieneksi joillain elämän osa-alueilla ja yritämme kompensoida näitä aikuisuudessa tai toistamme samaa kaavaa niin kauan, kunnes poltamme itsemme tarpeeksi monta kertaa, kasvamme ja opimme. (Hyvä esimerkki myrkylliset ihmissuhteet).

Kaikki me olemme magneettisia saamaan toivomiamme asioita elämäämme. Tärkeää on laajentua henkisesti ja alkaa oikeasti uskomaan siihen, mitä haluamme. Jos jatkamme taloaiheella, voin käyttää esimerkkinä vaikkapa oman kämpän ostamista. Mieti prosessia. Saatat joskus ajatella ostavasi oman kämpän. Joillakin kyseinen ajatus on itsestäänselvempi kuin jollain toisella henkilöllä, riippuen taustatekijöistä. Ajatus kuitenkin lähtee jostain pienestä. Saatat parikymppisenä leikitellä ajatuksella, mutta et kuitenkaan usko siihen vielä aivan täysin (”ei minulla ole varaa” ”asunnon ostaminen on hankalaa” ”en taida olla vielä tarpeeksi vastuullinen”) , mikä tarkoittaa manifestaation kannalta, ettet ole laajentunut tarpeeksi edes saadaksesi asuntoa. Elämä menee eteenpäin, saat itseluottamusta, alat näkemään ympärilläsi samanikäisiä ihmisiä, jotka ovat ostaneet asunnon (seeing is believing!) . Uskosi siihen, että ehkä sinullakin on joskus omistuskämppä, alkaa kasvamaan ja muuttumaan todellisemmaksi. Unelma muuttuu prosessinomaisesti koko ajan konkreettisemmaksi ja syy siihen on se, että koet olevasi koko ajan enemmän ja enemmän talon arvoinen. Alitajuiset uskomuksesti alkavat muuttua. Eteesi alkaa tulla ns. merkkejä, jotka vievät koko ajan kohti unelmaa, kunnes yksi kaunis päivä kaikki palaset loksahtavat paikoilleen, pankkiin käveleminen on helpompaa kuin koskaan ja ostat asuntosi. On kävelty pitkä matka epäröivästä parikymppisestä asunnonomistajaksi.

Kaikki haluamasi asiat pyörivät tämän ajatuksen ympärillä: koetko, että oma self-worth (itsearvostus) on samassa linjassa toivomasi asian kanssa. Jos vastaus on ei, tiedät missä on parantamisen varaa. Mikä pitää minut pienenä, miksi minä EN ansaitsisi kaikkea sitä, mitä muutkin?

Jatketaan!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *