Intersukupuolisten lasten ei-lääketieteellinen sukuelinkirurgia kiellettävä

Pidin tänään puheen vihreiden ensimmäisessä etäpuoluekokouksessa. Aiheeni oli intersukupuolisille lapsille tehty ei-lääketieteellinen sukuelinkirurgia ja puhe meni näin:

”Rakkaat vihreät ystävät, kära gröna vänner! Haluaisin puhua erittäin suuresta tasa-arvoon ja ihmisoikeuksiin liittyvästä ongelmasta, nimittäin itersukupuolisten lasten sukuelinkirurgiasta, jota harjoitetaan myös Suomessa.

Intersukupuolisuus määritellään synnynnäiseksi tilaksi, jossa yksilön fyysiset sukupuoliominaisuudet eivät mahdu tyypillisesti luokiteltuun miehen ja naisen kategoriaan. Intersukupuolisuutta on monenlaista. Useimmiten intersukupuolisuus ei uhkaa syntyvän lapsen terveyttä niin, että välittömille kirurgisille toimenpiteille olisi tarvetta.

Tästä huolimatta lääkärit saattavat suositella kirurgiaa ja vanhemmat paremmat tiedon puutteessa siihen suostuvat. Tämä rikkoo räikeästi intersukupuolisten lasten oikeutta koskemattomuuteen ja sillä voi olla kauaskantoiset seuraukset. Pieni vauva ei tietenkään pysty itse antamaan suostumusta toimenpiteelle ja henkilö voi leikkauksen seurauksena kokea myöhemmin elämässään vakavaa sukupuoliristiriitaa. Olisikin tärkeää, että tapauksissa, joissa lapsen terveys ei ole uhattuna, leikkauspäätöstä lykättäisiin kunnes lapsi on tarpeeksi iso kommunikoimaan omasta sukupuolestaan.

Myös EU:n yleiskokous kehottaa toimimaan näin. Kyseessä on kuitenkin vain suositus eikä Suomessa eksplisiittisesti kielletä intersukupuolisten vauvojen kiireetöntä sukuelinkirurgiaa. Tähän on saatava muutos. On ymmärrettävä, että sukupuoli ei ole kaksinapainen, vaan moninainen. Ei siis pakoteta lapsia ahtaisiin miehen tai naisen lokeroihin vaan varmistetaan, että intersukupuolisten lasten ihmisoikeudet toteutuvat. Kiitos! Tack!”

Kommentit (1)
 1. Sukupuoli on biologisesti kaksinapainen. Poikkeamat ovat harvinaisia, todella harvinaisia. Ne ovat siis poikkeamia normaalista.

  Olen kuitenkin samaa mieltä siitä että sukupuolta ei tule vaihtaa olipa lapsen omakaan toive mikä tahansa ennen kuin hän on riittävän kypsä siihen.

  Sen takia näitä leikkauksia eikä myöskään sukupuolenvaihdos leikkauksia pitäisi tehdä lapsille samoin ei myöskään hormonihoitoja.

  Sukupuolen moninaisuus on sosiaalinen harha joka syntyy joidenkin ihmisten päässä siitä että joku nainen omaa maskuliinisia pidettäviä ominaisuuksia ja joku mies feminiinisiä pidettäviä ominaisuuksia.

  Sukupuolia on kaksi ja ne syntyvät luonnostaan uroksesta ja naaraasta.
  Synnynnäistä intersukupuolisuutta ei pidä sotkea sekopäiden keksimään ”sukupuolettomuuteen” tai muuhun feministihärpäkkeeseen jotka kielivät vakavasti mielenterveysongelmista ja persoonan rakenteen muodostuksen ongelmista. Eri asia jos henkilö haluaa vaihtaa sukupuolta toiseen biologiseen sukupuoleen, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa että sukupuolia on kaksi.

  Loppu on nykyfeminismin hevonpaskaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *