Ladataan...
Tickle Your Fancy

*leiri saatu alennettuun hintaan blogiyhteistyönä

 

Surffikuume nousee: ostettiin eilen lennot Balille! Asenteen surf camp on paras mahdollinen tapa viettää marraskuun kaksi ensimmäistä viikkoa. Kannatti jälleen kerran siirtää kesälomareissu vuoden pimeimmälle kuulle!

Huomaan, että tässä kun on viime aikoina jättäytynyt ylimääräisistä pressireissuista ja matkustanut muutenkin aikaisempaa huomattavasti vähemmän, tuntuu tämä 1,5kk edessä häämöttävä matka jotenkin entistä spessummalta. Tältähän sen kuuluisikin tuntua, että venaillaan lähtöä jo kuukausia etukäteen.

Harva laji sytyttää niin kovaa kuin surffaus. Se on samaan aikaan leppoisaa, hauskaa, jännittävää, vaikeaa ja rankkaa. Milloin vedestä on noustu lauta kainalossa itkua tihrustaen ja milloin kovaan ääneen tuulettaen. 

Lajissa kiehtoo monipuolisuuden lisäksi se, että sitä pääsee harrastamaan niin harvoin.  Rakastan lillua aamuauringossa lineupissa ja tutustua uusiin tyyppeihin. Toisaalta rakastan myös mennä haastavammalle spotille, jossa joutuu melomaan itsensä ihan rättiväsyneeksi.

 

 

 

 

Sain päähänpiston omasta surffilaudasta viime vuonna. Halusin suunnitella sen itse! Sen lisäksi, että omalla laudalla pystyisi surffaamaan missä ja milloin tahansa, se näyttää myös hyvältä sisustuksessa. Tästä hyvänä esimerkkinä Lisa Olsson ja Annika!

Laudan pitää olla tarpeeksi pieni, jotta se menee läpi lentoyhtiöiden matkatavaravaatimuksista. 

Asenteen pojat lupasivat jeesata minua laudan suunnittelussa. Unelmani olisi saada lautaan vaaleanpunaista, valkoista ja ruskeaa, kuten esimerkkikuvassa. Pohjan haluaisin olevan kokonaan vaaleanpunainen!

Jos kaikki menee hyvin, pääsen surffailemaan ikiomalla laudallani jo Balilla!

 

 

 

Meinaatteko te tehdä tänä talvena reissuja? Ja jos kyllä, niin mihin? :)

 

 

Lue lisää:

Asenne Surf Camp Balilla - Kokemuksia (2016 leiri)

Surffileiri Balilla (2017 leiri)

 

 

xx Sara

Ladataan...
Tickle Your Fancy

 

Kaipasit sitten helppoa aamutreeniä, sopivan haastavaa hikijumppaa tai rankkaa tehotreeniä, on tämä postaus sinulle!

Kaivelin treeniarkistojani ja kasasin yhteen eri tilanteisiin sopivia omia kotitreenisuosikkejani. Nämä kaikki 11 treeniä onnistuvat olkkarin lattialla, ilman mitään kummallisempia välineitä. Jossain treeneissä jumppamatosta on hyötyä, jossain taas sekuntikellosta.

Erinomaisia treenejä kiireisiin päiviin tai vaikkapa sellaisiin syysmyrskyiltoihin, kun ei millään jaksaisi poistua kotoa! Enjoy :)

 

 

HELPPO JA NOPEA

 

15 min kotitreeni - vain yksi kierros - Tämä yhden kierroksen pikatreeni kuuluu suosikkeihini!

15 min tehotreeni kotona - Pikatreeni, jossa painottuvat keskivartalon lihakset.

10 x 10 -treeni kotona - Tästä treenistä saat kevyen ja nopean kun teet vain yhden kierroksen.

 

 

KESKIHAASTAVA & TEHOKAS

 

Yhden kierroksen tehotreeni kotona - 10 liikettä - toistoja on, mutta tämä treeni on vain yhden kierroksen mittainen. Yksi suosikeistani!

21 minuutin treeni kotona - Aikaa vastaan tehtävä treeni koko keholle.

Kotitreeniklassikko - 11 teholiikettä - Sopivan haastava treeni, jossa suosikkiliikkeitäni.

SIX PACK CHALLENGE - Keskivartalon polttava tehotreeni.

I Rasvanpoltto + II Litteä vatsa - Kaksiosainen treeni, jonka rankkuutta voi säädellä kierrosten määrällä.

 

 

HAASTAVA & RANKKA

 

Astetta rankempi kotitreeni: 13 teholiikettä - Tämän treenin jälkeen tuntuu keskivartalossa. Oikeastaan vähän kaikkialla! :D

10 x 10 x 10 - Kehonpainotreeni - Pitkä ja piinallinen (erityisesti jos teet toistoja 10 per puoli), mutta ah niin palkitseva!

Treeni koko kropalle: 2 x 10min AMRAP - Kun lähdet tekemään treeniä täydellä teholla ja tosissasi yrität saada kasaan As Many Reps As Possible, takaan, että tuntuu!

 

 

xx Sara

Ladataan...
Tickle Your Fancy

 

Kuka muistaa tämän valokuvaushaasteen, jossa rumista kuvauspaikoista loihdittiin luovuutta ja kuvanmuokkaustaitoja käyttämällä kauniita potrettikuvia? Lupasin ottaa osaa haasteeseen ja sainkin teiltä läjäpäin toinen toistaan mahtavampia paikkaehdotuksia aina leikkipuistoista virastotaloihin.

En ole mikään kuvanmuokkausvelho. En edes omista Photoshopia, saatika osaa käyttää sitä! Mutta minulla on omat kikkani, ehkäpä voisin onnistua niillä!

Olin unohtanut koko valokuvaushaasteen ja vasta podcastin valokuvausjaksoa suunnitellessamme se muistui mieleen. Tämä luovuutta vaativa kuvaushaastehan olisi täydellinen lisä tähän jaksoon. Valitsin teidän ehdotuksista kolme herkullista kuvauspaikkaa: rakennustyömaa, R-kioski ja häkkivarasto :D

Valokuvaus-podi on muuten nyt ulkona. Puhutaan kuvauskikoista, kameroista ja helposta kuvanmuokkauksesta. Paljastetaan vakkarifiltterit ja kerrotaan vinkkejä oman valokuvaustyylin löytämiseen!

Mutta nyt niihin haastekuviin. Tässä ne ovat!

 

 

Haasteet: Sotkuinen tunnelma, räikeän punaiset työmaaesteet, kova auringonvalo, kokonaan paketoitu kerrostalo, häiritsevät logot.

Ratkaisu: Kun päälle pukee haastavan taustan kanssa samaa värimaailmaa, kuvasta tulee monesti kiinnostava. Päähine on must, muuten vaalea tukka uppoaa vaaleaan taustaan. Kasvot kannattaa pitää poissa suorasta auringonvalosta, sivulta tuleva valo toimii esimerkiksi huomattavasti paremmin. Naamalle voi tehdä varjon esim nostamalla kättä.

 

Gina Tricot faux fur & t-shirt // Louis Vuitton sneakers

 

 

 

 

Haasteet: R-kioskin logo ei ole kovin visuaalinen, likaiset ikkunat, virtsaiset kivijalat, joku on piirtänyt peniksen pölyiseen ikkunaan, ruuhkainen katu, ei niin kuvaukselliset "ethän tupakoi edessä" -tarrat yms ovessa.

Ratkaisu: pidän tämän liiketilan ruskeista ovista ja tummista, hieman heijastavista ikkunoista. Ne toimivat yleensä vaalealla lookilla kivasti. Keskitytään niihin. Jos asetun ovitarrojen eteen, huomio ei keskity niihin. Yritän saada kuviin pariisilaistunnelmaa stailauksella, katsotaan miten käy :D

 

H&M jacket

 

 

 

 

 

Haasteet: pimeä tila, halogeenivalot, mekossani on valkoisia palloja kun taas pannassa oransseja.

Ratkaisu: Asetun halogeenivalon lähelle niin, ettei naama pala puhki, mutta valoa kuitenkin riittää kasvoille. Päätän tehdä kuvista mustavalkoisia, jolloin eriväriset pallot eivät häiritse. 

 

H&M dress // Zara scarf

 

Pictures: Elisa Lepistö

edit: me

 

Psst. Tsekatkaa myös Elisan ja Mariannan haastekuvat!

Psst2. Valokuvauskirja, josta puhuimme podissa on nimeltään Camp Creative – Luova valokuvaus ja kuvankäsittely. Tästä kirjasta bongasin aikoinaan visuaalisen valokuvausidentiteetti -haasteen. Kirjan takana on valokuvaaja Lauri Laukkanen!

 

xx Sara

Pages