Ladataan...
Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö: Segafredo

 

Jokaisella perheellä on omanlaisia jouluperinteitä, myös meillä. Tässäpä yhdeksän sieltä erikoisemmasta päästä!

 

1. Meidän perheellä on tapana paketoida huijarilahjoja. Tarkoittaa sitä, että suklaalevy paketoidaan esim kameraboksiin tai jonkun designerin merkkilaatikkoon. Kieltämättä aika karu perinne :D

2. Joka vuosi suunnitellaan aina perheen yhteistä "aaton treeniä" ja kaikki ovat varustautuneet joulupyhiin treenikamppeilla, mutta todellisuudessa mitään aaton treeniä ei ikinä tapahdu. Se mitä tapahtuu on Joulupukin Kuumalinja, Home Alone 1 ja kilo konvehteja.

3. Pelkäsin pienenä joulupukkia ihan järkyttävän paljon. Sain itku-paniikkikohtauksia kun erotin punaisen hahmon pimeässä talvi-illassa kävelevän talolle päin. Jopa kesäisin saatoin saada joulupukki-paniikkeja :D Jouluaattona olin joko äidin sylissä yläkerrassa pukin vieräilun ajan, tai sitten joulupukki oli vaan tuonut lahjat pyykkikorissa oven eteen (jälkimmäinen oli suosikkini).

4. Kaikki normaalit ihmiset koristelevat joulukuusensa hyvissä ajoin, mutta meidän vanhempien kotona se koristellaan vasta jouluaattona. Meikäläinen on kyllä hivuttautunut tästä perinteestä ulkopuolelle, koristelin oman kuuseni jo marraskuussa...

 

 

5. En tiedä mistä tämä on oikein lähtenyt, ja näin ääneen sanottuna kuulostaa muuten hyvin hämmentävältä, mutta joka jouluaatto herätään siskon kanssa Petri Laaksosen Tulkoon Joulu -biisiin, jonka äiti laittaa aina alakerran stereoista sovitusti soimaan täysillä. Erikoinen perinne on pysynyt yllä jo parikymmentä vuotta :D

6. Meidän perheellä on tapana kirjata joululahjojen kortteihin aina viittaus paketin sisällöstä. Näillä on tapana lähteä tietenkin käsistä, ja tyypillisesti lahjan sisällön pystyykin hyvin päättelemään pelkän kortin avulla.

7. Mennään joka jouluaatto aina keskiyön joulukirkkoon (vai alkaakohan se nykyään jo kympiltä?). Parasta kävellä kirpeässä jouluyössä porukalla kirkkoon! Ja matkalla käydään aina klassikko lumisota.

8. Jouluaaton perinteisessä aamusaunassamme ei saa koskaan olla valoja päällä. Lauteet ja pesuhuone on vuorattu täyteen kynttilöitä. Aina yhtä tunnelmallista!

9. Avataan joululahjat aina yksi kerrallaan, niin että lahjan avaamista seuraa koko muu porukka. Tämä perinne aloitettiin jo kun oltiin ihan pieniä. Se vaati hieman kärsivällisyyttä, mutta koko touhusta sai jo silloin huomattavasti enemmän irti!

 

 

Psst. Sekä mun IG::ssä (säännöt), että Segafredon IG:ssä (säännöt) ihana jouluarvonta, joissa mahdollisuus voittaa Segafredon Pausaa ja pressopannuja. Yhteensä 20 voittajaa! 

 

xx Sara

Ladataan...

Ladataan...
Tickle Your Fancy

Instagram-tili: Moonlovers // vaate: Peak Perforance Frost Dry // ruoka: uuniperunat // podcast: Jäljillä

 

Viikon kirja: Tara Westoverin Opintiellä on inspiroinut minua viikon jokaisena päivänä. Uskomaton tositarina Idahon mormoniperheeseen kuuluneesta Tarasta, joka päätyi kouluun vasta 17-vuotiaana, mutta väitteli historian tohtoriksi vuonna 2014. 

Viikon podcast: Ystäväni suositteli minulle Jäljillä-rikospodcastia, jossa käydään läpi tunnettuja ja tuntemattomampia rikosmysteereitä ja katoamistapauksia. Iso suositus kaikille dekkarifaneille!

Viikon elokuva: Katsoin tällä viikolla elokuvan nimeltä Joy. 2015 ilmestyneen leffan päänäyttelijä Jennifer Lawrence palkittiin roolistaan parhaan naispääosan Golden Globella ja sai myös parhaan naispääosan Oscar-ehdokkuuden. Näistäkään huolimatta en ole elokuvaa innostunut aikaisemmin katsomaan. En tiedä miksi, ehkä huonot IMDb arviot vaikuttivat vitkutteluun. Joy kertoo tytöstä ja myöhemmin naisesta, joka läpi elämänsä joutui keskittymään muiden elämästä huolehtimiseen ja jättämään omat unelmansa taka-alalle. Kunnes eräänä päivänä Joy päättää luoda jotain uutta. Kiinnostava tositarina itseensä uskomisesta.

Viikon vaate: Kevytuntuvatakki, joka kestää vettä ja on vieläpä nahkamaisen pintansa ansiosta tavallista tyylikkäämmän näköinen. Peak Performancen Frost Dry hooded jacket on pelastanut viikkoni (ja koko syksyni).

Viikon instagram-tili: Moonlovers-tilin taiteellisista valokuvista ja inspiroivista siteerauksista saa voimaa säkkipimeinäkin päivinä!

Viikon ruoka: Tehtiin tällä viikolla pitkästä aikaa uuniperunoita! Perunat tunniksi uuniin 200 asteeseen ja kylkeen pari erilaista täytettä + fetasalaatti! Toiseen täytteistä laitettiin kylmäsavulohta, sitruunaa ja kevätsipulia. Toiseen taas paprikaa ja chiliä. Pohjana käytettiin kermaviilin ja creme fraichen sekoitusta. Kotilieden sivuilta löytyy myös muutama huippu täyteresepti!

Viikon treeni: Instagramissakin alkuviikosta jakamaani HIIT-treeniä on tullut tehtyä useampana päivänä! 10 liikkeen koko kropan tehotreeni on ohi 25 minuutissa!

Viikon kauneustuote: Lumenen tehokosteuttava Arktis-sarja on suunniteltu kuivalle talvi-iholle. Se rauhoittaa ja suojaa ihoa kuluttavalta lämpötilavaihtelulta (sisätiloista tuuliseen ulkoilmaan). Erityisesti Arktis päivävoide on tämän hetken suosikkini, huipputuote!

 

 

 

xx Sara

Pages