13 syytä matkustaa Islantiin

Tickle Your Fancy

 

Kuumat lähteet. Luonnon omia lämpökylpyjä löytyy ympäri Islantia. Käytiin neljän päivän aikana peräti neljässä paikassa pulikoimassa. Osaan oli pidempi patikointi (yhteen vieläpä aivan jäätävässä myrskyssä :D) ja osaan pääsi tosi lähelle autolla. 

Islannin hevoset. Hepat ovat pitkien ajopäivien ilo! Niitä parveilee tien varsilla kaikissa eri väreissä <3 Välillä oli pakko pysähtyä moikkailemaan!

Vesiputoukset. Montahan vesiputousta Islannista löytyy. Varmaan miljoona. Jättimäisiäkin putouksia voi bongailla jo pelkästään autoteiden varsilla. Ihan mieletöntä!

Luonto. Välillä körötellään vehreissä laaksoissa, välillä tuntuu kuin oltaisiin laskeuduttu Marsiin. Rannat ovat mustia ja vesi turkoosia. Islannin luonto on uskomaton! Täällä saa jatkuvasti hieroa silmiään!

 

 

Liftaajat. Liftaus on yleistä Islannissa. Mekin napattiin liftareita kyytiin, jos suunta sattui olemaan sama! Postauksessa näkyvät kaksi espanjalaista mimmiä olivat Islannissa asuvia vaihto-oppilaita. Vasemmanpuoleisen eno asuu kuulemma Suomessa!

Geysirit. Purkautuvat kuumat lähteet tunnistaa kananmunan löyhkästä :D Näihin 100 asteisiin lähteisiin törmäsi ihan tavallisillakin patikkareiteillä. Tunnetuimmat geysirit lienevät Golden Circlen alueella, Reykjavikin lähistöllä.

Laavarannat. Mustalla rannalla käveleminen oli elämys. Etenkin tuona sumuisena iltapäivänä, jolloin me oltiin liikkeellä. Musta laavahiekka ja vaahtoava valkoinen meri - ihan epätodellista! 

Aktiviteetit. Jäätikkökiipeilyä, ratsastusta, koskenlaskua, laskuvarjohyppyä, helikopteriajelua, sukellusta, valassafareita, surffausta ja melontaa. Jos ylimääräistä aikaa on yhtään, kannattaa kokeilla jotain aktiviteettia. Täällä niitä riittää!

Kanjonit. Islanti jos joku sopii korkeanpaikankammon vieroitukseen. Lähes satametristen kanjoneiden reunalla seistessä jalat tärisivät ja kämmenet hikosivat. Mutta voi juku, ne näkymät!

 

 

Lampaat. Lampaat ovat niin viihdyttäviä. Ne kiipeilevät mitä omituisimpiin paikkoihin ja tuijottavat pitkään :D Mehän meinattiin tosiaan auto vuokrattuamme ajaa ensitöiksemme lammaslauman päältä. Tyypit päättivät yhtäkkiä juosta tielle. Näiden kanssa kannattaa olla varovainen!

Road trip. Islantiin ei kannata matkustaa ilman autovuokrausta. Nähtävää on niin paljon! Suosituimmilla turistikohteilla pyörii paljon autoja, mutta kun lähtee vähääkään ulkopuolelle, saa ajaa pitkiäkin pätkiä ihan yksikseen. Mutkittelevat autotiet ovat varsin hyvässä kunnossa. Matkalle kannattaa varata muutama hyvä soittolista!

Lakusuklaa. En edes uskalla veikata kuinka monta patukkaa lakusuklaata vedettiin. Ai jestas kun voikin olla hyvää!! Onneksi hamstrattii näitä kotiinkin :D

Sää. En tiedä yhtäkään toista maata, johon sumuinen tai sateinen ilma sopisi. Islannin maisemassa se vaan toimii! Sadekuuroja tulee hyvin todennäköisesti jossain vaiheessa päivää, vaikka säätiedotus sanoisi mitä. Reissuun kannattaa pakata hyvät sateenkestävät kamat, eikä esimerkiksi pelkkiä paljasjalkalenkkareita kuten eräs, kröhöm... :D

 

 

xx Sara

Kommentit

Ellaaaar (Ei varmistettu)

Vau. Oon sanaton. Pakko päästä joskus!

saratickle
Tickle Your Fancy

<3 Ja mun uusiksi vielä joku päivä!

Joonaaa (Ei varmistettu)

Moi, jos olet suunittelemassa matkaa Islantiin voin antaa hyviä neuvoja ja kertoa hyviä vierailupaikkoja. Itse siis lukenut paljon Islannista ja käynyt siellä 2 kertaa.

Essi's

Ihan uskomattoman kauniita kuvia, huhhuh. Ehdoton must-visit maa!

Tuuliatui (Ei varmistettu)

Upeita kuvia! Olisi kiva kuulla tarkemmin matkasta, missä majoittua (kannattaako esim. suunnitella reitti etukäteen ja majoittua matkalla vai pitää tukikohtaa jossain tietyssä paikka), paljonko majoitus/auton vuokraus/palvelut maksavat (olen ymmärtänyt että esim. autovuokra on tosi kallista) ja mihin aikaan vuodesta erityisesti kannattaisi vierailla Islannissa?

saratickle
Tickle Your Fancy

Tarkoituksena on tehdä reissusta vielä kattavampi postaus jossain vaiheessa! Just nyt ei ole resursseja siihen, mutta kunhan arki tästä rauhoittuu!

Ja joo, hyvät suunitemat ennakkoon on aika must Islannissa, maassa on kuitenkin niin paljon nähtävää :)

 

 

Julia Toivola (Ei varmistettu) http://juliatoivola.com

TIKKELI !!!! Katoin nää kuvat kolme kertaa uudestaan &lt;3 &lt;3 &lt;3 Niin ihania! Haluun tonne.

emmmaaa (Ei varmistettu)

Vahva suositus Islannille myös talvena! Itse kävin tammikuussa. Ei niin paljon turisteja, inhimilliset pakkaset (korkeintaan -5 ja päivisin +5) ja upean näköinen talviluonto. 5 päivän ajan meillä paistoi aurinko koko päivän. Tuuli saattoi joinain päivinä olla kova. Golden circle saatiin ajaa näkemättä autoja, paitsi pysähtymispaikoilla. Fiilis oli aika uskomaton.

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihan varmasti! Olisi kyllä siistiä nähdä talvikin täällä. Poikaystäväni on käynyt Islannissa talvella, kuulemma tosi erilainen kokemus. Molemmissa varmasti puolensa :)

P (Ei varmistettu)

Siiiis WAU, ihan hullun upeita kuvia!!!

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi kiitos!! :)

Nina / Monta syytä rakastaa (Ei varmistettu) http://www.montasyytarakastaa.com

Voi luoja miten kauniita kuvia, mikä tunnelma. Noi kuvat saa mut niin haluamaan Islantiin!

- Nina / Monta syytä rakastaa

http://www.montasyytarakastaa.com

DOM-kokki (Ei varmistettu)

Vuonna kivi ja linko satuimme Islantiin Heklan purkauksen aikaan. Kun kerran lähtiessä oli luvattu paistaa makkaraa tulivuoressa, niin viimeisestä pajupuskasta noin 20 kilsaa ennen vuorta otettiin tikku mukaan ja paistettiin makkarat laavavirrassa. Tikku olisi saanut olla pitempi...

Joskus myöhemmin roudattiin oma LR Defender mukana ja ajeltiin ympäri ja ristiin rastiin 3 viikkoa. Pitää mennä joskus vielä viideskin kerta.

ellakk (Ei varmistettu)

Apua, miten mielettömiä kuvia! Ollaan alustavasti mietitty Islannin reissua talvelle, mutta pitää ehkä lykätä keväämmälle, kun noi maisemat näyttää superhienoilta noin.. :) Samalla häviäis jännityselementti, kun ei tarvitsisi ajaa talviolosuhteissa.. :D Olitteko siis kuinka monta päivää ja oliko sopivan pituinen reissu?

saratickle
Tickle Your Fancy

Iso kiitos :) En usko, että talvikaan hullumpi on. Täällä on ehkä pakko päästä käymään sekä talvi- että kesäaikaan!

Islannista kirjoittelinkin kattavan postauksen täällä: http://www.lily.fi/blogit/tickle-your-fancy/islanti-roadtrip-parhaat-vinkit-islantiin

Kommentoi