14 syytä matkustaa Tokioon - vinkit kaupunkiin

Tickle Your Fancy

 

Ihmiset

Kohteliaisuus, rehellisyys ja toisen auttaminen ovat vahvasti japanilaisen kulttuurin juurissa. Aina tullaan kysymään tarvitseeko apua ja mikäli itse mokaat jonkun jutun, he pyytelevät kovasti anteeksi.

Ihmisiä on todella paljon. Jonottaminen ja ruuhkassa liikkuminen ovat arkipäivää. Vasemmanpuoleinen liikenne näkyy autotien lisäksi myös kävelykaduilla, jalkakäytävillä ja portaissa omina kaistoinaan.

 

 

Izakayat 

Huikeimpia Izakaya-ravintoloita bongattiin Shinjukusta. Muutaman hengen pikkuravintolat kapeilla, kauniisti valaistuilla kujilla ovat ihanan tunnelmallisia. Izakayat ovat iltaisin täynnä töistä tulleita pukumiehiä afterworkeilla. Työkulttuuriin kuuluu, että miehet lähtevät työpäivän päätteeksi porukalla syömään ja juomaan. Oksentelevia siististi pukeutuneita pieniä miehiä bongailikin kadunkulmasta jokaisena arki-iltana/yönä (japanilaisilla ei ole maailman paras viinapää) :D

 

 

Kulttuuri

Olen jo useamman kerran toitottanut näistä kulttuurieroista ja listannut Tokion erikoisuuksia aina vessanpöntöistä julkisissa nukkumiseen (postaukset täällä ja täällä). Näiden ulkoisten juttujen lisäksi ajattelutavat eroavat suuresti eurooppalaisten omista. Erilaisia kirjoittamattomia sääntöjä on tuhottomasti. Japani vaan on jotain todella erilaista. Sitä on vaikea selittää, se pitää kokea! 

 

 

Karaoke 

Karaokehallit, näitä on kaikkialla! Kävele sisään ja varaa huone seurueellesi. Huoneisiin saa tilata ruokaa ja juomaa. Meidän karaokehuoneesta löytyi kaksi tamburiinia ja mikrofonista sai säädettyä mm. 10 vuotta nuoremman äänen. Tai alienin äänen :D Äänen sai myös tuplattua, kova! Hyvät puolentoista tunnin bileet saatiin aikaisiksi!

 

 

Erilaiset kaupunginosat

Tokion keskusta koostuu erilaisista keskuksista, joita ovat mm. Shinjuku, Shibya, Harajuku, Asakusa, Roppongi, Ginza, Akihabara... 27 miljoonan asukkaan kaupungissa on paljon nähtävää. Kaupunginosat ovat erilaisia ja paikasta toiseen liikkuminen vie aikaa. Tokioon matkustavan kannattaakin tehdä hieman selvityksiä etukäteen ja suunnitella reissu niin, että pysyttelee päivän aina tietyillä, toisiaan lähellä olevilla alueilla.

 

 

Shimokitazawa

Rakastuin tähän berliinihenkiseen 2hand kauppoja ja kivoja kahviloita pullollaan olevaan, trendikkääseen pieneen kaupunginosaan! Ihan tosi erilainen mitä muut alueet Tokiossa! Dylan, Alaska ja Flamingo olivat ihania 2hand liikkeitä. Ja Flippers':n pannareille iiiiso peukku!

 

 

Julkinen liikenne

Metro ja junalinjoja on pelkästään keskustan alueella 18. Lisäksi kulkee tietysti bussit. Jättimäinen julkisen liikenteen verkosto on rakennettu jotenkin tosi fiksusti ja parin päivän jälkeen kartan lukeminenkin alkaa olla jo hallussa.

Metroissa puolet matkustajista suunnilleen nukkuu (seisten tai istuen). Ja ne, jotka eivät nuku näpräävät puhelimiaan. Koska torkkuvia ihmisiä on kaikkialla, sitä alkaa itsekin nukahtelemaan. Nukahdin viikonloppuna metroon jopa seisaalteni :D Ps. Kannattaa ehdottomasti ostaa kolmen vuorokauden lippu, jolla pääsee kulkemaan kaikkia metrolinjoja!

Iso haaste Tokiossa suunnistamisessa on epäselvät kadunnimet. Niitä ei välttämättä lue ollenkaan, tai sitten ne on japaniksi. Onneksi on auttavaiset paikalliset!

 

 

Onsenit eli kylpylät

Kuumia luonnonkivialtaita, hierontaa ja saunoja. Japanilaiset rakastavat onseneita. Onsenit rakentuvat kaikille yhteisestä tilasta, jossa pukeudutaan japanilaisittain kimonoihin. Alueelta löytyy ravintoloita ja pelikoneita (rentouttavaa vai mitä :D). Yhteisen hengailutilan toisella puolella sijaitsee kylpylät naisille sekä miehille. Kylpylöissä ollaan täysin alasti, eikä kylpylöihin saa tulla, mikäli omistaa tatuointeja. Tai sitten ei sano kellekään mitään, sniikkailee sisään, kävelee seiniä pitkin ja yrittää peitellä tatuointiaan kuten meikäläinen teki.

Me vierailtiin Ooedo Onsen Monogatarissa!

 

 

Kattoterassit ja näköalapisteet

Vieraile hotellin kattobaarissa lasillisella tai suuntaa Shinjukussa sijaitsevalle ilmaiselle Metropolitan Government Buildingin Observatory Deckille. Koko kaupungin näkee maailman korkeimmasta tornista, Skytreestä. Ja Tokion "Eiffel tornista" eli Tokyo Towerista pääsee myös ihastelemaan näköaloja. Mielestäni ilta on paras aika suunnata ihastelemaan kaupungin valoloistoa!

 

 

Pelihallit

Rumpupelejä, ”drag and drop” -automaatteja, kitarapelejä, autopelejä, erilaisia mangapelejä… you name it. Pehmoleluja pursuavia pelihalleja on paljon, ja ne ovat usein täynnä jengiä.

 

 

Sushi & Ramen

Kala on niin järkyttävän hyvää täällä. Olenkin syönyt sitä varmaan jokaisella ateriallani… Jopa aamiaisella, haha. Sama koskee kyllä ramenkeittoja, juku että maistuvat! Mainio ramen-ravintola on muuten Ippudo, joita löytyy useampia Tokiosta! Ainakin ketjun Roppongilla sijaitseva rafla oli täys kymppi!

Ps. Mikäli mahdollista, kannattaa vierailla Tsukiji fish marketilla. Mielellään vieläpä silloin kun kalakauppaa käydään, eli aamu viideltä. On kuulemma ihan mieletön elämys!

 

 

Temppelit, puistot ja puutarhat

Tokio on täynnä kauniita temppeleitä, puutarhoja ja puistoja. Sanotaan, että kaupunkiin kannattaisikin matkustaa kirsikkapuiden kukinnon aikaan keväällä, jolloin puistot ja temppelit puhkeavat kirjaimellisesti kukkaan! Asakusassa sijaitseva Senso-ji temppeli lienee Tokion kuuluisin.

 

 

Teemakahvilat ja -ravintolat

Kissakahvilat ovat Suomessa jo tuttuja, mutta entäpä pöllö- ja kaniinikahvilat? Tokiosta löytyy myös mm. muumi- ja pokemonravintola, joissa ruoka ja sisustus on tietenkin teeman mukaista!

 

 

Majoitus

Hotelli on aina varma vaihtoehto, mutta me varattiin tällä kertaa kahdeksan hengen porukalle airbnb! Nishi Shinjukussa sijaitseva kämppä oli futoneineen, teehuoneineen ja paperiovineen varsin perinteinen japanilainen majoitusvalinta. Samurai-miekkakin oli edustettuna! En voi muuta kun suositella :) Itse kämpästä en näköjään ottanut kuvaa ollenkaan, mutta alla näkyy meidän kotikatu!

 

 

xx Sara

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei tampereelta löytyy pupukahvila! Sinne sit suomessa testaamaan ja tekeen arviota kumpi vetää pidemmän korren ;)

saratickle
Tickle Your Fancy

Eikä oo!!! Awws! Pupukahvilaan elokuussa, seuraavilla Blockeilla siis! :D

Arleena (Ei varmistettu)

Itsekin monta kertaa Japanissa reissanneena olen törmännyt näihin eläinkahvila- ilmiöihin. Kuitenkin kun ilmiön verhoilua hieman raottaa, muistaa, ettei esimerkiksi pöllöjen kuulu olla häkeissään, vangittuna, ihmisiä viihdyttämässä kahvikupposen äärellä. Lisäksi monien pöllölajien luonnollinen uniaika on päivällä - eli juuri silloin kun ihmiset hösäävät pöllöjen kimpussa kahvilassa. Pöllöt stressaantuvat. Aina, kun kyseessä on yhtälö, jossa on villieläimiä ja jonkinlainen bisnes, on hyvä nostaa kyseenalaistus- ja etiikka-anturit pystyyn ja haistella ilmaa: ei, pöllöt eivät kuulu kahvilaan. En itse suosittele tukemaan moista toimintaa. Japani on eläinoikeusrikkomusten luvattu maa, ja juuri kaiken sen "erikoisuuden" keskellä ollessa (mitä kuvasit), ei kaikkia asioita ehdi tai kykene pohtimaan ja muistamaan, eli tässä tapauksessa, että hei, eihän niiden pöllöjen siellä kuuluisi olla.

https://www.mnn.com/earth-matters/animals/stories/japans-owl-cafes-harmf...

refute
Jotain kohti

Tätä olin itsekin tulossa kirjoittamaan. Komppaan siis täysin, älkää mainostako tai tukeko eläinkahvilatoimintaa etenkään Japanissa.

eliseee (Ei varmistettu)

Yks paikka mistä tykkäsin Tokiossa on Hiro-o aseman (yks pysäkki Roppongista eteenpäin) lähellä oleva ihana ja hyvin hoidettu iso puisto jonka laidalla on kaikki suurlähetystöt rivissä. Saksalaisilla hurja lukaali! Muutenkin mielenkiintoinen alue missä yhdistyy Eurooppa ja Japani. Kannattaa kipaista jos on aikaa.

eliseee (Ei varmistettu)

Arisugawa-no-miya Memorial park (有栖川宮記念公園) siis kyseessä.

Veera Junnila (Ei varmistettu) https://byveera.blogspot.fi/

Tokio oli kyllä ihan huippu paikka! Kulttuuri, ihmiset, ruoka, siis aivan kaikki oli yli odotusten ja ehdottomasti olen menossa uudestaan, mikäli joskus on mahdollista! Ihana postaus!
https://byveera.blogspot.fi/

Kommentoi